Quantcast
Channel: _WORLD via Rick Shide on Inoreader
Viewing all 99163 articles
Browse latest View live

The Flock - Truth: The Columbia Recordings 1969-1970 (2017) FLAC (tracks + .cue)

$
0
0
The Flock - Truth: The Columbia Recordings 1969-1970 (2017) FLAC (tracks + .cue)
Artist: The Flock | Album: Truth: The Columbia Recordings 1969-1970 | Released: 2017 | Genre: Jazz, Rock, Progressive Rock | Country: US

The Four Tops - Four Tops (1965, 2016) FLAC (tracks)

$
0
0
The Four Tops - Four Tops (1965, 2016) FLAC (tracks)
Artist: The Four Tops | Album: The Four Tops | Released: 1965, 2016 | Genre: Rhythm and Blues, Pop | Country: US | Duration: 00:29:54

Telekon - Hope for Believers (2017) FLAC (tracks)

$
0
0
Telekon - Hope for Believers (2017) FLAC (tracks)
Artist: Telekon | Album: Hope for Believers | Released: 2017 | Genre: Synth Pop, Electronic | Country: Spain | Duration: 01:16:30

SAN FRANCISCO STRING TRIO διασκευάζοντας το “Sgt. Pepper’s…”

$
0
0
Τα εορταστικά 50χρονα από την έκδοση του “Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band” απλώνονται στη δισκογραφία με νέα tributes, που ξεπηδούν από κάθε μουσικό χώρο, υποβάλλοντας σέβη στο magnum opus των Beatles. Λογικό, κι έτσι έπρεπε να συμβεί. Και συμβαίνει.
ajazz%2Bstring.jpg
Στο May I Introduce to You[Ridgeway, 2017] έχουμε μια κάπως ιδιαίτερη περίπτωση, που επιχειρεί με τόλμη και φαντασία πάνω στο κλασικό υλικό των Σκαθαριών. Ένα τρίο από την Bay area, το Σαν Φρανσίσκο πιο συγκεκριμένα, πολύ διαφορετικό από τ’ άλλα τζαζ τρίο ή μη τζαζ τρίο τέλος πάντων.
Λέμε για τους San Francisco String Trio, που αποτελούνται από τον Δανό κλασικό σολίστα Mads Tolling βιολί, την Mimi Fox ηλεκτρική, ακουστική, 12χορδη κιθάρα (με 30χρονη προσωπική δισκογραφία και συμμετοχές δίπλα σε «ονόματα») και τον Jeff Denson κοντραμπάσο, φωνή (από τους σημαντικούς σύγχρονους τζαζ συνθέτες και ενορχηστρωτές).
Τρία όργανα λοιπόν (βιολί, κιθάρα, κοντραμπάσο) αντιμέτωπα μ’ ένα υλικό γνωστό τοις πάσι και άρα «επικίνδυνο» από τη φύση του σε κάθε ιδιότυπη προσέγγισή του. Γιατί, εδώ, η προσέγγιση είναι ιδιότυπη, καθώς όχι μόνο λόγω setting, αλλά και λόγω παρεμβάσεων (μετρικών και άλλων) και λελογισμένων αυτοσχεδιασμών (άκου π.χ. το “Good morning good morning”) το θρυλικό υλικό των Beatles αποκτά άλλες διαστάσεις. Οι εναρμονίσεις επίσης είναι πάντα εμπνευσμένες (άκου το “She’s leaving home” για παράδειγμα), γεγονός που δείχνει την αξία τούτων εδώ των μουσικών, που ξέρουν να συνδέουν τα πάντα (την κλασική, την ποπ, την jazz, την πιο προχωρημένη country), έχοντας όραμα και στόχο.
Το ότι δεν ακολουθούν, σ’ αυτό το δικό τους tribute, το track list του “Sgt. Peppers” είναι κι αυτό ενδεικτικό της συνολικότερης άποψής τους – να επιχειρήσουν να δώσουν, δηλαδή, στο “May I Introduce to You” έναν προσωπικό «αέρα», πράγμα που, εν τέλει, κατορθώνουν.

Claudia Robbens – Who You Want To Be (2017)

$
0
0

320 kbps | 115 MB | LINKS

If you’re a fan of tender ballads, catchy swing, rollicking shuffles with a classic bluesy feel then Claudia Robbens has just made the album for you.

(Country Rock) Jerrod Niemann - Collection - 2010-2017 (5 CD) MP3, 320 kbps

$
0
0
Жанр : Country Rock Страна : USA (Liberal, KS) Год издания : 2010-2017 Label : Sea Gayle Records/Arista/Curb Records Аудиокодек : MP3 Тип рипа : tracks Битрейт аудио : 320 kbps Продолжительность : 03:27:50 Наличие сканов в содержимом раздачи : нет 01.

Тема на форуме


Downchild Blues Band – Something I’ve Done (2017)

$
0
0

320 kbps | 85 MB | LINKS

Tracklist:
1. Albany, Albany (2:55)
2. Worried About The World (3:50)
3. Can’t Get Mad At You (3:58)
4. Mississippi Woman, Mississauga Man (3:53)
5. Take A Piece Of My Heart (4:57)
6. Mailbox Money (3:21)
7. She Thinks I Do (3:06)
8. Something I’ve Done (3:34)
9. Into The Fire (4:08)
10. Evelyn (3:27)

Charit Way – Let Fall the Leaves of Time (2017)

$
0
0

320 kbps | 101 MB | LINKS

Charit Way is:
Dave Cocuzzi: Drums
Jeffrey Fischer: Piano/Strings/Synths/Organ/Vocals
Anthony Maira: Guitar/Bass/Vocals

Tracks:
01. Horizons
02. The Tempest
03. Heartful Hands
04. Just Jump
05. The Seed
06. Space
07. Centerpath
08. … (Interlude)
09. Rain
10. Greenleaf


Todd O’Neill – Somewhere Between Bourbon And Beale (2017)

$
0
0

320 kbps | 101 MB | LINKS

Tracklist:
1. Somewhere Between Bourbon And Beale (2:43)
2. Dead Or Famous (3:06)
3. I Got Your Number (3:36)
4. Better Left A Memory (3:13)
5. Playin’ Around With Love (3:04)
6. She Don’t Live Here Anymore (2:50)
7. Places (2:55)
8. Love Ain’t Real (3:04)
9. That Was A Man (4:02)
10. Part Time Livin’ (2:30)

ΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ χούντα και ομοφυλοφιλία – διαβάζοντας τον «Καιάδα»

$
0
0
Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για το έργο του Λουκά Θεοδωρακόπουλου (1925-2013). Και για το ποιητικό του, και για το πεζογραφικό, και για το μεταφραστικό, και για εκείνο το έργο του που συνδέθηκε από πολύ νωρίς με τον ομοφυλόφιλο ακτιβισμό (το ΑΚΟΕ, το περιοδικό Αμφί κ.λπ.).
Ο Θεοδωρακόπουλος ήταν αριστερός, είχε συμμετάσχει ενεργά στο αντάρτικο, είχε βιώσει την Ελλάδα του χαφιέ, του χίτη και του μετέπειτα κυνηγητού της Δεξιάς και ερχόμενος από την επαρχία (Άμφισσα) στην Αθήνα θα τυπώσει την πρώτη ποιητική συλλογή του, το Σχήμα Κραυγής, το 1954.
Εκείνα τα χρόνια και τουλάχιστον μέχρι το 1971, όταν θα κάνει την πρώτη μετάφρασή του για τον Κέδρο (το βιβλίο τού Βηρ Γκόρντον Τσάιλντ Ο Άνθρωπος Πλάθει τον Εαυτό του), ο Θεοδωρακόπουλος δεν ζούσε από τα γραπτά και τις μεταφράσεις του (δούλευε σε εργοστάσιο ως λογιστής). Παρά ταύτα είχε αρχίσει να ξετυλίγει σιγά-σιγά και το πεζογραφικό ταλέντο του, καθώς εκείνη ακριβώς τη χρονιά (1971) δίνει το μοντέρνο μυθιστόρημά του Ραντεβού με τον Πύργο του Άιφελ [Κέδρος], που είχε εντυπωσιάσει ακόμη και τον Κώστα Ταχτσή, ο οποίος και το προτείνει για να μεταφραστεί στα αγγλικά από τις εκδόσεις Penguin (που είχαν τυπώσει, σε δεύτερη αγγλική έκδοση, Το Τρίτο Στεφάνιτο 1969). Δεν συνέβη.
Είχαν προηγηθεί το ποιητικό Μυθολογία της Ξάνθης, που τυπώθηκε τις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και βασικά ένα περιστατικό, μέσα στη δικτατορία πια, που αποτέλεσε την πρώτη ύλη για το δεύτερο πεζογράφημά του, το Καιάδας / Χρονικό μιας πολιορκίας, που θα μπορούσε να είχε τυπωθεί –λέμε τώρα– επί δικτατορίας (αναφέρεται ως προσεχής τίτλος στο Ραντεβού με τον Πύργο του Άιφελ, το φθινόπωρο του ’71), αλλά τυπώθηκε τελικώς τον Μάρτιο του ’76 από τον Εξάντα.
Τι ήταν ο Καιάδας;
Ένα αφήγημα-ντοκουμέντο, ένα γραπτό χρονικό της περιπέτειας που έζησαν καμμιά τριανταριά «ανώμαλοι τύποι» σ’ ένα σπίτι τής Καλογρέζας, τον Οκτώβριο του ’68, όταν μετά από μια καρφωτή βρέθηκαν μπουζουριασμένοι στην Ασφάλεια με ανύπαρκτη, επί της ουσίας, κατηγορία.
Ο Θεοδωρακόπουλος, που προφανώς κρατούσε κάποιου είδους ημερολόγιο, γράφοντας το αφήγημά του συν τω χρόνω, φαίνεται πως ξεκίνησε αμέσως μετά το βασικό γεγονός, φθάνοντας έως και τη δίκη των οικοδεσποτών δυο χρόνια αργότερα. Για να δούμε όμως κάποιες λεπτομέρειες…

a164.jpg
Ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος στα τέλη της δεκαετίας του '60
Να ξαναπούμε, λοιπόν, πως το βιβλίο αφορά σ’ ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη την 26η Οκτωβρίου 1968 (ανήμερα του Αγίου Δημητρίου), όταν, σ’ ένα σπίτι στην Καλογρέζα, συνελήφθηκαν τριάντα άνθρωποι που διασκέδαζαν σε μια γιορτή (με τον συγγραφέα παρόντα). Η αστυνομία είχε μπει στο σπίτι από νωρίς, πριν καταφθάσουν όλοι οι καλεσμένοι, επειδή είχε πληροφορίες πώς θα συνέβαιναν… όργια, τα οποία και ήθελε να προλάβει. Το χαζό κόλπο εξέθετε, πρώτα-πρώτα, εκείνους τους βλάκες που το σκέφτηκαν. Αν η αστυνομία πήγαινε «μετά» θα διακινδύνευε να φύγει με άδεια χέρια. Πηγαίνοντας όμως «πριν», άφηνε να υπονοηθεί πως είχε προλάβει… το κακό, σώζοντας την κοινωνία, σε μια τυπική για την περίπτωσή της «επιχείρηση αρετή».
Ενταγμένη μέσα σε μια προσωπική προσπάθεια τού διαβόητου συνταγματάρχη Ιωάννη Λαδά (γενικός γραμματέας, τότε, του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και όχι υπουργός, όπως αναφέρεται στο βιβλίο), να ενοχοποιηθούν άνθρωποι, μόνο και μόνο επειδή υπήρχαν «πληροφορίες» για την παρουσία τους σ’ ένα… άντρο «ανωμάλων τύπων», η πολιορκία της Καλογρέζας αθροίζεται στις υπόλοιπες σπασμωδικές ενέργειες του φαιδρού/φασίστα συνταγματάρχη να επιδείξει έργο, βγάζοντας στη σέντρα οποιονδήποτε δεν ταυτιζόταν με τις απόψεις του και με το δικό του κώδικα «ηθικής». Φυσικά, οι άνθρωποι (μαζί και ο συγγραφέας) δεν απέφυγαν την ψυχική ταλαιπωρία, παρά το γεγονός πως στη βάση της η κατασκευασμένη αυτή υπόθεση ήταν από την αρχή φανερό πως θα έπεφτε (όπως και συνέβη) στο δικαστήριο.
a167.jpg
Ο Θεοδωρακόπουλος καταγράφει τα συμβάντα μ’ έναν δεξιοτεχνικό τρόπο που θυμίζει καλοστημένο θρίλερ. Και το βιβλίο του πέραν από ένα αναμφισβήτητο ντοκουμέντο, γύρω από τα γενικότερα ήθη της εποχής, είναι κι ένα καταπληκτικό αφήγημα με αξιοσημείωτο σασπένς, που κρατάει μαγκωμένο τον αναγνώστη μέχρι και την τελευταία του λέξη. Απορώ, δε, πώς αυτό το βιβλίο, Ο Καιάδας (από μια φράση του Λαδά… «μωρέ όλοι στον Καιάδα θέλετε σεις!») δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να το μεταφέρει στην οθόνη. Ίσως και να ενδιαφέρθηκε και να μην προχώρησε η φάση… Ποιος ξέρει…
Στο βιβλίο το ονοματεπώνυμο «Ιωάννης Λαδάς», και θα πρέπει να το πούμε αυτό, αναφέρεται μόνο στην αρχή, στη σελίδα 7, σε μιαν υποσημείωση, καθώς στο κυρίως μέρος τής αφήγησης ο Λαδάς είναι ο… Επίσημος. Κάτι που δηλώνει πως Ο Καιάδας είχε γραφεί, σίγουρα, επί δικτατορίας, με την υποσημείωση να μπαίνει επί Μεταπολίτευσης πια. Φυσικά, δεν χρειαζόταν πολλά ο αναγνώστης (οι περιγραφές ήταν αρκετές), ώστε να καταλάβει ποιος ήταν εκείνος που κρυβόταν πίσω απ’ τον… Επίσημο.
Το οδυνηρότερο κομμάτι του αφηγήματος, το οποίον ο Θεοδωρακόπουλος περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια, έχει να κάνει με την ψυχολογική κατάσταση των πρωταγωνιστών (τη δική του και αρκετών άλλων της παρέας), τον πανικό κοντολογίς που βιώνει κάποιος όταν συλλαμβάνεται –και μάλιστα σε μιαν εποχή με την αστυνομία κράτος εν κράτει– δίχως να έχει φταίξει σε κάτι. Αν εκείνος που έχει πράξει μια παρανομία, μπαίνοντας στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, ζει με την ψυχολογία του κινδύνου και άρα μπορεί να διαχειριστεί μια «δύσκολη θέση», ο αθώος που συλλαμβάνεται δίχως εξηγήσεις και δίχως να έχει πράξει τίποτα το μεμπτό, βιώνει μια καφκική υπερένταση, που μπορεί να τον παραλύσει. Εδώ, ο Θεοδωρακόπουλος δίνει ρέστα υπογράφοντας ένα ρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ, που συμπίπτει, στην περίπτωσή του, με την αδυσώπητη και βάρβαρη πραγματικότητα.
Στόχος του αήθους Λαδά (είναι μακαρίτης, αλλά δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός) ήταν η ψυχική εξόντωση αθώων ανθρώπων. Ήξερε ότι νομικά δεν μπορούσε να κάνει κάτι, γιατί δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, αλλά τρενάροντας την ιστορία μέσω των και-καλά ανακρίσεων και της δημιουργίας έκδηλων αμφιβολιών και φόβου, ήξερε πού βάδιζε. Στην καταρράκωση μιας ομάδας ατόμων και του οικογενειακού τους περιγύρου, που θα παραδιδόταν βορά στην αδηφάγα (σε τέτοια θέματα) κοινωνία, μέσω της διαπόμπευσής τους στις εφημερίδες. Ο Θεοδωρακόπουλος, πάντα αφηγούμενος σε πρώτο πρόσωπο και με κοφτερές περιγραφές αποτυπώνει αυτό το κλίμα, που ξεχύνεται σαν λαίλαπα προς τον αποσβολωμένο αναγνώστη.
Όπως είχαν γράψει σχεδόν όλες οι εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 1968, μεταφέροντας στα φύλλα τους την… πολυγραφημένη διαταγή-κακό παραμύθι του Λαδά:
«ΑΝΤΡΟΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΤΥΠΩΝ ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΝ / ΟΡΓΙΑ ΝΕΑΡΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
Αθήναι, 2 – Κατόπιν ανωνύμου καταγγελίας γενομένης εις τον γενικόν γραμματέαν του υπουργείου δημοσίας τάξεως κ. Λαδάν, η υποδιεύθυνσις ασφαλείας προαστίων ανεκάλυψεν άντρον οργίων εις Καλογρέζαν, όπου σεξουαλικώς ανώμαλοι νέοι ικανοποιούν τας διαστροφάς των.
Χώρος των οργιωδών διασκεδάσεων ήτο συνήθως η επί της οδού… της Καλογρέζας, οικία του αποσχηματισθέντος αρχιμανδρίτου Ιωάννου Καραευστρατίου. Εις την οικίαν του συγκεντρώνοντο με επικεφαλής τον θετόν υιόν του Καραευστρατίου Δημήτριον (σ.σ. ήταν ο εορτάζων) σεξουαλικώς ανώμαλα άτομα και επιδίδοντο εις διασκέδασιν με άσεμνα τραγούδια και χορούς. Οι εξ αυτών θηλυπρεπείς εχόρευον ημίγυμνοι φέροντες γυναικεία εσώρουχα, εν συνεχεία δε απεσύροντο εις άλλας οικίας μετά διεστραμμένων συντρόφων των, δια να συνεχίσουν την οργιώδη διασκέδασίν των».
Το… ρεπορτάζ της Μακεδονίας είχε και συνέχεια, καταλήγοντας με τα ονοματεπώνυμα και τις ηλικίες των παρευρισκομένων! Φωτογραφίες στη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είχαν δημοσιευτεί (όπως και σε καμμιά της Αθήνας, όπως σημειώνει ο συγγραφέας), αλλά σε μία της Θεσσαλονίκης είχαν περάσει και φωτογραφίες (λόγω… υπερβάλλοντος ζήλου, προφανώς, κάποιου αρχισυντάκτη). 

Ο Λαδάς, ήταν ένα φασιστικής νοοτροπίας και αντιλήψεων άτομο, που δρούσε ανεξέλεγκτα ακόμη και μέσα στους κόλπους του ίδιου του καθεστώτος – εκθέτοντάς το (το καθεστώς) έτι περισσότερο στα μάτια ενός μέρους τής ντόπιας κοινής γνώμης, όπως και στο εξωτερικό. Εννοείται πως το καθεστώς δεν χρειαζόταν τον Λαδά, για να εκτεθεί, απλώς ο Λαδάς με τις απερίσκεπτες και βάρβαρες κινήσεις του δημιουργούσε νέα προβλήματα, ακόμη και για τους ίδιους τους χουντικούς, οι οποίοι δεν ήξεραν τι να τον κάνουν – γι’ αυτό και συνεχώς τον μετέθεταν από ’δω κι από ’κει. Αυτό ήταν ολοφάνερο και στις περιπτώσεις με τα κολλήματά του σε σχέση με την εμφάνιση της νεολαίας (μαλλιά, ρούχα κ.λπ.), που δημιουργούσαν κακή εντύπωση στο εξωτερικό (στο τουριστικό ρεύμα π.χ.), αλλά και στον τρόπο που χειρίστηκε το περιστατικό της Καλογρέζας. Όπως διαβάζουμε στον Καιάδα:
«Συμφωνούσαμε όλοι πως την ευθύνη της ενέργειας την είχε βασικά ο Επίσημος (σ.σ. ο Λαδάς δηλαδή) και ερμηνεύσαμε τη μη δημοσίευση των φωτογραφιών σαν απόδειξη της αντίδρασης που είχε συναντήσει στον εξτρεμισμό του. Ο Χέλιος ήταν βέβαιος πως η Αστυνομία σε καμιά περίπτωση δε θα ’δινε μια τέτοια υπόθεση (χωρίς δηλαδή αδίκημα) στη δημοσιότητα και μάλιστα με ονόματα - ακόμη περισσότερο με φωτογραφίες. Όταν λίγο καιρό αργότερα ο Επίσημος μετατέθηκε από το πόστο του (σ.σ. στη γενική γραμματεία του υπουργείου εσωτερικών), ο Χέλιος υποστήριζε πως μια από τις αιτίες –αν όχι η κυριώτερη– ήταν και ο χειρισμός από μέρους του της υπόθεσής μας».
Τέλος, ενδεικτικό, ου μην αλλά και αποδεικτικό των μονομερών ενεργειών του Λαδά είναι και το γεγονός πως το ποιητικό βιβλίο του Θεοδωρακόπουλου Μυθολογία της Ξάνθης [Ιωλκός, 1967] που άρχεται από έναν αντρικό δεσμό του ποιητή (ασχέτως αν αυτό δεν αποκαλύπτεται), λίγο καιρό μετά τα γεγονότα της Καλογρέζας (31/12/1968) επιλέγεται από το χουντικό υπουργείο παιδείας (μαζί με δεκάδες άλλα βιβλία του 1967) ως κατάλληλο για τις σχολικές βιβλιοθήκες! 

Ο Καιάδας είχε πάρει καλές κριτικές στην εποχή του.
Ο Αλέξης Αργυρίου είχε γράψει στο αντί (#50, 24 Ιουλίου 1976):
«Ένα κείμενο με αξιώσεις είναι ο “Καιάδας” του ποιητή Λ. Θεοδωρακόπουλου, με υπότιτλο “Χρονικό μιας πολιορκίας”. Υπερβαίνει όμως τον χαρακτηρισμό του ως χρονικό. Αναφέρεται σε μια “επιχείρηση” του ενάρετου Λαδά της επταετίας, που θέλησε να ξεριζώσει την ομοφυλοφιλία ακόμη και από τους αρχαίους ημών προγόνους (μπορεί να ομολογήσει επ’ αυτού κάποιος σημερινός υφυπουργός) [σ.σ. αναφορά στον πρώην αρχισυντάκτη των Εικόνων Παναγιώτη Λαμπρία και στο “άσεμνο” δημοσίευμα  του 1968 – το 1976 ο Λαμπρίας ήταν υφυπουργός προεδρίας στην κυβέρνηση Καραμανλή], και που δείχνει πόσο ένα βρώμικο καθεστώς ταπεινώνει από λόγους βλακείας και ανθρώπους χωρίς να του είναι απαραίτητο. Ο Καιάδας εκτός του ότι είναι ένα έντιμο βιβλίο, εκτός που θίγει ουσιαστικά για πρώτη φορά στον τόπο μας ένα πρόβλημα, είναι ως κείμενο καθεαυτό ιδιαίτερα εύστοχο».
Και ο Μιχαήλ Μήτρας στο ΣΗΜΑ (#17, Μάιος-Ιούνιος 1977):
«Λογοτεχνική μεταφορά ενός πραγματικού περιστατικού, άμεσης εμπειρίας του συγγραφέα. Αποτελεσματική μεταλλαγή εξ αιτίας ενός “αδιάφορου” ύφους, που επιτρέπει την εκάστοτε συμμετοχή ή μη συμμετοχή, στα δρώμενα, του συγγραφέα-ήρωα της ιστορίας και του συγγραφέα-αφηγητή τής αναπαράστασής της. Ιδιαίτερης σημασίας η “τόλμη” να δηλωθή δημόσια μια ιδιωτική ιδιαιτερότητα του συγγραφέα, με τρόπο όχι πλασματικά “σκανδαλώδη”, αλλά καταδεικτικό του μηχανισμού των ηθών μιας βαθύτατα πουριτανικής-συντηρητικής κοινωνίας». 

Ο Καιάδας του Λουκά Θεοδωρακόπουλου θα επανεκδοθεί (με άλλο εξώφυλλο) το 2004 από τις Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης. Διαβάστε τον.

Bodega Pop's Jukebox 45s

Re: [CD] Amália Rodrigues - Coliseu De Lisboa, 3 De Abril 1987 (2017)

Re: [CD] Aldina Duarte - Quando Se Ama Loucamente (2017)

Madredeus - O Porto (1998).VS.MP3

$
0
0
[Image: LCSMuJdl.jpg]

Madredeus - O Porto (1998).VS.MP3
M090119193

Artist: Madredeus
Title: O Porto
Year Of Release: 1998
Label: EMI (7243 4 95973 2 7)
Genre: Folk, Ballad, Fado
Quality: MP3 CBR 320 kbps
Total Time: 01:43:40 min
Total Size: 254 MB

CD 1:

01. Coisas Pequenas
02. Os Dias São À Noite
03. Andorinha da Primavera
04. Tempestade
05. Margem
06. Carta Para Ti
07. Canção Do Tempo
08. Agora - Canção aos Novos

CD 2:

01. Praia Do Mar
02. Alvorada
03. Claridade
04. Quem Amo
05. Alma
06. Os Foliões
07. O Paraíso
08. O Sonho
09. Não Muito Distante
10. Haja O Que Houver

Subido a VARIOS SERVIDORES

[Solo los usuarios registrados pueden ver los enlaces | Only registered and activated users can see links Cliquea aquí para registrarte | Click here to register]

Shania Twain - Now [Deluxe Edition] (2017)

$
0
0
Shania Twain - Now [Deluxe Edition] (2017)

Artist: Shania Twain
Title Of Album: Now
Year Of Release: 2017
Label (Catalog#): Mercury Nashville [B0027069-02]
Country: Canada
Genre: Country, Pop
Quality: FLAC (tracks +.cue,log,scans)
Bitrate: Lossless
Time: 56:30
Full Size: 939 mb
Upload: Turbobit / DipFile

Madredeus - O Porto (1998).VS.MP3

$
0
0
[Image: LCSMuJdl.jpg]

Madredeus - O Porto (1998).VS.MP3
M090119193

Artist: Madredeus
Title: O Porto
Year Of Release: 1998
Label: EMI (7243 4 95973 2 7)
Genre: Folk, Ballad, Fado
Quality: MP3 CBR 320 kbps
Total Time: 01:43:40 min
Total Size: 254 MB

CD 1:

01. Coisas Pequenas
02. Os Dias São À Noite
03. Andorinha da Primavera
04. Tempestade
05. Margem
06. Carta Para Ti
07. Canção Do Tempo
08. Agora - Canção aos Novos

CD 2:

01. Praia Do Mar
02. Alvorada
03. Claridade
04. Quem Amo
05. Alma
06. Os Foliões
07. O Paraíso
08. O Sonho
09. Não Muito Distante
10. Haja O Que Houver

Subido a VARIOS SERVIDORES

[Solo los usuarios registrados pueden ver los enlaces | Only registered and activated users can see links Cliquea aquí para registrarte | Click here to register]

Madredeus & Flemish Radio Orchestra - Euforia (2002)

$
0
0
Madredeus & Flemish Radio Orchestra - Euforia (2002)
Artist: Madredeus & Flemish Radio Orchestra
Title Of Album: Euforia
Release Date: 2002
Location: Portugal
Label: Capitol Records (7243 5 410662 0)
Genre: Folk, Ballad, Fado
Quality: FLAC (image+.cue+covers)
Length: 56:29 + 77:26 min
Tracks: 25 ( 2 CD)
Total Size: 821 MB (+5%)

Tom Rush – Ladies Love Outlaws (1974)

$
0
0
sjg8wwqica9u.jpg

Artist: Tom Rush
Title: Ladies Love Outlaws
Year Of Release: 1974
Label: Columbia
Genre: Folk-Rock, Country, Singer-Songwriter
Quality: MP3 320 Kbps
Total Time: 35:41
Total Size: 106 Mb


Tracklist:
01. Ladies Love Outlaws (02:31)
02. Hobo’s Mandolin (03:13)
03. Indian Woman From Wichita (04:20)
04. Maggie (03:34)
05. Desperados Waiting For the Train (03:31)
06. Claim On Me (04:10)
07. Jenny Lynn (03:02)
08. Black Magic Gun (03:27)
09. No Regrets (05:41)
10. One Day I Walk (02:16)

Returning to covering other people’s tunes, Tom Rush’s main strength, Ladies Love Outlaws plunges the listener full-tilt into the country-rock sound which so many were finding in the mid-’70s. Included here are Guy Clark’s "Desperados Waiting for a Train," Lee Clayton’s title track, and a stunning redo of Rush’s own "No Regrets" helped along by the likes of the Eagles and Carly Simon on backup. But the best is saved for last, where Rush covers Bruce Cockburn’s "One Day I Walk," showing that he hadn’t lost his touch. A bit rough in places, but well done for the most part.

download.png

https://rapidgator.net/file/fdfe7d40a1dc2914dc8a2270d86e2ed7/074Rush2506.rar.html

http://ssh.tf/7G3Bo1XcP/074Rush2506.rar

The post Tom Rush – Ladies Love Outlaws (1974) appeared first on MusDL.

Robyn Hitchcock – You & Oblivion (1995)

$
0
0
b4uspuscf4a5.jpg

Artist: Robyn Hitchcock
Title: You & Oblivion
Year Of Release: 1995
Label: Rhino Records
Genre: Folk-Rock, Psychedelic Folk, Singer-Songwriter
Quality: MP3 320 Kbps
Total Time: 01:11:06
Total Size: 186 Mb


Tracklist:
01. You’ve Got (04:09)
02. Don’t You (02:14)
03. Birdshead (02:57)
04. She Reached For A Light (02:42)
05. Victorian Squid (02:27)
06. Captain Dry (02:47)
07. Mr. Rock ‘n’ Roll (04:19)
08. August Hair (03:55)
09. Take Your Knife Out Of My Back (02:57)
10. Surgery (02:35)
11. The Dust (03:13)
12. Polly On The Shore (03:28)
13. Aether (03:05)
14. Fiend Before The Shrine (02:01)
15. Nothing (02:58)
16. Into It (02:08)
17. Stranded In The Future (03:21)
18. Keeping Still (03:38)
19. September Cones (05:21)
20. The Ghost Ship (05:39)
21. You And Me (03:37)
22. If I Could Look (01:39)

Released as part of Rhino’s 1995 series of Robyn Hitchcock reissues, You & Oblivion is the second collection of Hitchcock rarities, featuring demos, live tracks, and studio outtakes. Unfortunately, much of the material is second rate, and some of the songs sound unfinished. Accentuating the frustratingly inconsistent musical quality of the record is the lack of liner notes and non-chronological sequencing, which makes the record confusing for casual listeners and exasperating for hardcore fans. There are a handful of intriguing performances among the 22 tracks, yet most of You & Oblivion is a chore to listen to.

download.png

https://rapidgator.net/file/5f56687aab827ab40d4dacdac2335cae/095Hitchcck2506.rar.html

http://ssh.tf/yWIMofTcP/095Hitchcck2506.rar

The post Robyn Hitchcock – You & Oblivion (1995) appeared first on MusDL.

Robyn Hitchcock & The Egyptians – The Kershaw Sessions (1994)

$
0
0
hrpa870l65ur.jpg

Artist: Robyn Hitchcock & The Egyptians
Title: The Kershaw Sessions
Year Of Release: 1994
Label: Strange Roots
Genre: Folk-Rock, Psychedelic Folk, Singer-Songwriter
Quality: MP3 320 Kbps
Total Time: 01:05:52
Total Size: 172 Mb


Tracklist:
01. Brenda’s Iron Sledge (03:11)
02. Veins Of The Queen (03:42)
03. Lady Waters And The Hooded One (05:53)
04. So You Think You’re In Love (02:41)
05. Bass (02:54)
06. Sleeping With Your Devil Mask (03:19)
07. Open The Door Homer (03:14)
08. 52 Stations (03:55)
09. Birds In Perspex (03:42)
10. If You Were A Priest (02:53)
11. Acid Bird (04:21)
12. Arms Of Love (03:57)
13. Superman (03:40)
14. Tropical Flesh Mandala (03:01)
15. Oceanside (03:44)
16. Madonna Of The Wasps (03:30)
17. The Banana Boat Song (01:45)
18. Listening To The Higsons (02:47)
19. Heaven (03:47)

Strange as it may seem to non-U.K. music lovers, John Peel isn’t the only Brit DJ to have musical guests on a BBC radio show, thus origins of this collection of Hitchcockiana courtesy of Radio 1 figure Andy Kershaw. Drawn from a number of performances from 1985 to 1991, though not arranged chronologically (but with a brief essay from Metcalfe and Windsor), The Kershaw Sessions feature Hitchcock and his two faithful Egyptians having their way through a nicely varied collection of demi-hits and random song choices. Standards include "Acid Bird" and "Madonna of the Wasps," while among the lesser-known tunes good performances of "52 Stations" and "Veins of the Queen" turn up. There’s even a fun cover or two — Dylan’s "Open the Door Homer" gets an amiably breezy rendition, while Harry Belafonte’s "The Banana Boat Song," accordingly to the liner notes a regular warm-up song choice, get a fun vocal-only run through. In general, the performances tend towards the low-key but enjoyable — there aren’t many radical differences from the album versions present, with the notable exception of an acoustic session literally recorded on DAT in Kershaw’s kitchen! Six songs from that date appear throughout the disc — dating from 1991 as it does, it’s a great way to hear Perspex Island material like "So You Think You’re in Love" and "Arms of Love" in an unaffected, relaxed fashion. Two live concert cuts from 1985 bookend the collection, a nervy rip through "Brenda’s Iron Sledge" that’s Hitchcock and company at their most wired and an equally sharp take on "Heaven" that’s darn well near definitive. The Kershaw Sessions won’t win over any new fans, but those who enjoy Hitchcock’s angular way at looking at the world will find this a fine addition to their collection.

download.png

https://rapidgator.net/file/87b7497589634f99fa23a0a3ddd6c13b/094Hitchcck2506.rar.html

http://ssh.tf/UPJ0wkecP/094Hitchcck2506.rar

The post Robyn Hitchcock & The Egyptians – The Kershaw Sessions (1994) appeared first on MusDL.

Viewing all 99163 articles
Browse latest View live




Latest Images