Quantcast
Channel: _WORLD via Rick Shide on Inoreader
Viewing all 99163 articles
Browse latest View live

Depeche Mode - DMBX6 (2018) FLAC (tracks)

$
0
0
Depeche Mode - DMBX6 (2018) FLAC (tracks)
Artist: Depeche Mode | Album: DMBX6 | Released: 2018 | Genre: Electronic, Synth Pop, New Wave | Country: UK | Duration: 01:37:02

Kobi Hagoel - Seam Line (Kav Hatefer) (2003)

$
0
0
Kobi Hagoel - Seam Line (Kav Hatefer) (2003)
Label: Self released
Жанр: Jazz, Folk, Fusion
Год выпуска: 2003
Формат: FLAC (tracks)
Битрейт аудио: Lossless
Продолжительность: 52:50
Размер: 340 Mb

Eyal Sela - Sela (2001)

$
0
0
Eyal Sela - Sela (2001)
Label: Magda Records
Жанр: Jazz, Folk, World
Год выпуска: 2001
Формат: FLAC (tracks)
Битрейт аудио: Lossless
Продолжительность: 54:57 
Размер: 285 MB 

Meklit - When The People Move, The Music Moves Too (2017)

$
0
0
Meklit - When The People Move, The Music Moves Too (2017)
Label: Six Degrees Records
Жанр: Jazz, Folk, World
Год выпуска: 2017
Формат: FLAC (tracks)
Битрейт аудио: Lossless
Продолжительность: 50:20
Размер: 373 Mb

ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΥΓΙΑΝΑΚΗΣ / ΟΠΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ πειραματικοί ήχοι από το χθες σε δύο σχετικώς πρόσφατες εκδόσεις – ένα παλαιότερο κείμενο από το περιοδικό Μετρονόμος

$
0
0
Ο Κωστής Δρυγιανάκης είναι ένας γνωστός πειραματιστής και διεκπεραιωτής ήχων. Από το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80 έως και σήμερα ασκείται με καταφανές πάθος σ’ αυτούς τους «δύσκολους» χώρους, προτείνοντας νέες (τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα) προσεγγίσεις της ηχητικής και μουσικής πραγματικότητας.
Εσχάτως δύο εκδόσεις έρχονται να ρίξουν φως στo ξεκίνημα των δραστηριοτήτων του, βασικά με το σχήμα Οπτική Μουσική. Η πρώτη αφορά στο 2CD/βιβλίο «Τα Πρώτα Λόγια / Ηχογραφήσεις 1984-1987» [Hxoi Kato Apo To Spiti/ More Mars/ Noise-below, 2017] και η δεύτερη στην κασέτα «λίθον, ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες» [noise below, 2017] επίσης με ηχογραφήσεις της ίδιας εποχής.
Εδώ, να υπενθυμίσουμε πως η Οπτική Μουσική (με έδρα πάντα το Βόλο) είχε ηχογραφήσει στην πρώτη φάση της ζωής της, στη δεκαετία του ’80, ένα LP, το «Τόμος 1» [Άλλη Πόλη, 1987], καθώς κι ένα CD μερικά χρόνια αργότερα, το «Τόμος 2» [Ίαμβος, 1994]. Τώρα, αυτό το αρχειακό υλικό έρχεται να συμπληρώσει το παζλ ενός σχήματος, μιας πλατφόρμας καλύτερα, που απέκτησε μιαν «άλλη» διάσταση, ένα «άλλο» στάτους μέσα στα χρόνια.
Όλα ξεκινούν από την καταγραμμένη τάση για επιστροφή στο ηχογραφικό παρελθόν – όχι μόνο μέσα από τις επανεκδόσεις των παλαιών άλμπουμ, αλλά και από το ενδιαφέρον για προβολή του ακυκλοφόρητου υλικού. Στο χώρο της ελληνικής πειραματικής μουσικής αυτό το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για δύο, κυρίως, λόγους.
Ο πρώτος έχει να κάνει με την αύξηση του ενδιαφέροντος για την πειραματική μουσική, γενικότερα. Δεκάδες μουσικοί, βασικά εικονοκλάστες, εκμεταλλεύονται τη σύγχρονη τεχνολογία, προκειμένου ν’ αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στην ηχητική διευθέτηση. Πάμπολλα labels, diy (do it yourself) ή λιγότερο diy, διακινούν ποικίλο υλικό σε κάθε φόρμα (δίσκοι βινυλίου, CD, κασέτες), ενώ χαμός γίνεται και με τις άυλες μορφές στο διαδίκτυο (bandcamp, soundcloudκ.λπ.).
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, κι αυτός είναι ο δεύτερος λόγος, η βουτιά στο (ελληνικό) παρελθόν μοιάζει και είναι επιβεβλημένη. Κάπως έτσι έχουν ανασυρθεί avant/ πειραματικοί/ ηλεκτρονικοί θησαυροί από το διάστημα sixties-eighties (να θυμηθούμε μόνο το έξοχο ανέκδοτο υλικό με εγγραφές του Μιχάλη Αδάμη, πριν τέσσερα χρόνια, από τις Rekem Records/ Mafia) και κάπως έτσι φθάνουμε, τώρα, στο ανέκδοτο, μέχρι τις μέρες μας υλικό, από τα υπόγεια της Οπτικής Μουσικής.
a200.jpg
Οπτική Μουσική «Τα Πρώτα Λόγια / Ηχογραφήσεις 1984-1987» [Hxoi Kato Apo To Spiti/ More Mars/ Noise-below, 2017]
Να πούμε, κατ’ αρχάς, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια έκδοση κόσμημα. Και τούτο το λέμε όχι για να υπερθεματίσουμε έναντι του εικαστικού μέρους, αλλά για να διακρίνουμε πάνω απ’ όλα την ουσία. «Τα Πρώτα Λόγια» είναι βασικά ένα βιβλίο κάπως τετράγωνου σχήματος και εξήντα τεσσάρων άψογα τυπωμένων σελίδων, στα εξώφυλλα του οποίου (μπρος-πίσω) είναι τοποθετημένα τα δύο CD. Το περιεχόμενό τους; Εντυπωσιακό.
Ο Δρυγιανάκης καταγράφει με πάθος τις ιστορικές μέρες της μπάντας, δίνοντας συνεχείς λεπτομέρειες για κάθε σχεδόν στιγμή εκείνης της διαδρομής, σκύβοντας με σεβασμό σε πρόσωπα (συνεργάτες του) και καταστάσεις. Αυτό το κείμενο, που διαβάζεται, εννοείται και σαν ημερολόγιο, είναι, θα έλεγα, εξ ίσου σημαντικό με τις εγγραφές της Οπτικής Μουσικής – με το «νέο», σε κάθε περίπτωση, που κόμιζαν εκείνη την εποχή στη μουσική μας πραγματικότητα.
Σε τι συνίστατο εκείνο το «νέο»; Στον εκδημοκρατισμό της μουσικής πράξης. Στο γεγονός πως μουσικοί, μη μουσικοί ή λιγότερο μουσικοί (με την ακαδημαϊκή έννοια) θα μπορούσε να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στην ηχητική διαδικασία, δίνοντας χειροπιαστά αποτελέσματα.
Το ζήτημα το είχε περιγράψει σαφώς ο David Toop στο βιβλίο του «Ωκεανός του Ήχου/ Αιθέριες συνομιλίες, περιβαλλοντικοί ήχοι & φανταστικοί κόσμοι» [οξ υ, Αθήνα 1998] μιλώντας για τις περιπτώσεις των περίφημων ξένων συγκροτημάτων AMM, MEV (Musica Elettronica Viva), αλλά και γενικότερα:
«Για τους αμερικανούς μαύρους αυτοσχεδιαστές(…) και περίπου την ίδια εποχή για τους Ευρωπαίους και λευκούς Αμερικανούς αντίστοιχούς τους, όπως οι AMM, οι Musica Elettronica Viva(…) η μερική απομάκρυνση από τα κύρια μουσικά όργανα των συναυλιών jazz και κλασικής μουσικής ήταν μια πράξη πολιτική όσο και μουσική. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και στη χωρίς ψευδαισθήσεις δεκαετία του ’70 μικρά μουσικά όργανα και μη-όργανα (ραδιόφωνα τσέπης, μικρόφωνα επαφής που ενίσχυαν ανεπαίσθητους ήχους που προέρχονταν από τραπέζια, γενειάδες, τρίφτες τυριού κ.λπ.), γίνονταν σύμβολα της προσπάθειας να εκδημοκρατιστεί η μουσική, να επιτραπεί η πρόσβαση σε ανειδίκευτους μουσικούς (συμπεριλαμβανομένων και παιδιών) να παραχθεί ήχος από τα όργανα, αντί αυτά να υποτάσσονται σε συστήματα, να επιτραπεί να συμβούν στη μουσική τυχαία γεγονότα και να δημιουργηθεί μια αίσθηση συλλογικά οργανωμένης κοινότητας, ως προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τον ψυχρό επαγγελματισμό, ειδικότερα από το star-system, το οποίο επηρέασε τους καλλιτέχνες τόσο της jazz όσο και της κλασικής μουσικής».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο έλληνας συνθέτης της πρωτοπορίας Γιάννης Χρήστου σημείωνε:
«Μουσικοί και μη μουσικοί, ηθοποιοί και μη ηθοποιοί, χορευτές και άνθρωποι απλοί. Ένας οποιοσδήποτε απ’ αυτούς ή και όλοι τους μπορούν να εκτελέσουν κάποια χειρονομία, να περάσουν σε κάποια δράση, να κινηθούν είτε σχηματίζοντας μια μορφή, όπως σε κάποιο χορό, είτε έξω από τη μορφή, όπως σε μια κατάσταση της καθημερινής ζωής. Ένας οποιοσδήποτε ή και όλοι τους μπορούν να παίξουν όργανα μουσικά και μη – απλά αντικείμενα που τα χτυπούν μ’ ένα είδος μπαγκέτας ή το ένα με το άλλο ή και τα χρησιμοποιούν διαφορετικά για να βγάλουν τον ήχο τους, ή ακόμη περίπλοκες ηλεκτρονικές συσκευές που επεξεργάζονται ήχους ζωντανούς ή play-back, παράγοντας εφέ υπολογισμένα από πριν ή τυχαία: ήχους που είναι μουσικοί ή concrete ή αναπαράγουν τους συνηθισμένους ήχους της καθημερινής ζωής. Ένας οποιοσδήποτε ή και όλοι τους μπορούν να παίζουν μέσα στα πλαίσια της κατηγορίας όπου ανήκουν (πράξη) λ.χ. ένας βιολιστής που παίζει βιολί ή έξω από τα πλαίσια της κατηγορίας αυτής (μετάπραξη) λ.χ.  ένας βιολιστής που ουρλιάζει».
[από το βιβλίο της Anna-Martine Lucciano«Γιάννης Χρήστου» Βιβλιοσυνεργατική, Αθήνα 1987]
Πάνω σ’ αυτές τις βάσεις στηρίζονται ο Κωστής Δρυγιανάκης και οι φίλοι του (Γιάννης Αργυρόπουλος, Τάκης Αγριγιάννης, Αλέξης Καραβέργος, Κώστας Παντόπουλος, Κώστας Κωστόπουλος, Νίκος Ξηράκης, Κώστας Ανέστης, Ελένη Βαρουξή, Χρήστος Καλτής, Θανάσης Χονδρός), προκειμένου να δημιουργήσουν το… ρεπερτόριο της Οπτικής Μουσικής, χρησιμοποιώντας ιδιότροπα όργανα ή μη όργανα (ελεφαντάκια, γραφείο, κρεβάτι, γείωση, παιδικά πνευστά, συρτάρι, μπουκάλια, σπίρτα, μπαλόνι, σταχτοδοχείο…), μαζί με συμβατικά βεβαίως (πιάνο, κιθάρα, συνθεσάιζερ, μπάσο, φλογέρα…). Το αποτέλεσμα, έτσι όπως καταγράφεται στα δύο CD, είναι εκείνο που αναμένει ο καθείς.
Μια μουσική ρέουσα, απρογραμμάτιστη στις λεπτομέρειές της, πολλάκις και στην ουσία της, ζωντανή, πάλλουσα, γεμάτη με απροσδόκητα και εκπλήξεις και, συγκριτικά, πολύ καλά ηχογραφημένη – αν αναλογιστούμε τις συνθήκες και τις προδιαγραφές των χώρων της εποχής. Μουσική, που δεν θα την χαρακτήριζα δύσκολη για το μέσο και κάπως υποψιασμένο αυτί, που γειτνιάζει άλλοτε με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, άλλοτε με τον πιο οργανωμένο, άλλοτε με τη σύνθεση και άλλοτε μ’ έναν συνδυασμό όλων αυτών στα μακριά σχετικά στο χρόνο tracks (στο πρώτο CD κυμαίνονται χοντρικά από τα πέντε έως δέκα λεπτά).
Όποιος έχει υπόψη του τον «Τόμο 1» της Οπτικής Μουσικής είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστεί με την ποιότητα και την προσφορά των κομματιών, ενώ θα εκπλαγεί και από την αισθητική αρτιότητα συνθέσεων όπως η έσχατη (από το πρώτο CD) «Πόνος μνησιπήμων», με το σύνθι του Κωστή Δρυγιανάκη και το μπάσο του Κώστα Παντόπουλου να αναπλάθουν γενναία cosmic περιβάλλοντα.
Και καθώς προχωράμε στο χρόνο, μπαίνοντας στο δεύτερο CD, που περιλαμβάνει εγγραφές της διετίας 1986-87, της τελευταίας eighties-εποχής της Οπτικής Μουσικής, αλλάζει προς το πιο… χειροπιαστό και ολοκληρωμένο και η λειτουργία-παραγωγή του γκρουπ – με τα ακόμη πιο απαιτητικά tracksνα διαδέχονται το ένα το άλλο («Καταμετρήσεις χάους», «Ένα γράμμα που δεν έφυγε ποτέ», «Ο άγνωστος πεδιομάχης», «Ο κόκκινος κύκλος» κ.λπ.).
Αυτή η φάση, που είναι κάτι άλλο από εκείνη της πρώτης εποχής, έρχεται να καταγραφεί με τον πιο απαιτητικό και ουσιωδώς διεισδυτικό τρόπο, παρά τις όποιες μικρές τεχνικές ατέλειες (το ξαναλέω, για να μην το ξεχνάμε, πως πρόκειται για ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις, επιμελημένες φυσικά, που έγιναν σε πρόβες και αίθουσες, καταγραμμένες κυρίως σε κασέτες), δείχνοντας πως η Οπτική Μουσική ήταν ένα δημιουργικό σχήμα εν εξελίξει (πάντα με κινητήριο παράγοντα τον Κωστή Δρυγιανάκη), που διέκοψε τη δραστηριότητά του την πιο κρίσιμη, για ’κείνο, στιγμή.
a201_20180117_0001.jpg
Κωστής Δρυγιανάκης «λίθον, ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες» [noise below, 2017]
Πέραν, λοιπόν, του 2CD υπάρχει και μια κασέτα (μιας πλευράς), που την υπογράφει ο Κωστής Δρυγιανάκης και που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό σε 100 αριθμημένα αντίτυπα, από την noise belowτου Νικόλα Μαλεβίτση. Η κασέτα, η οποία περιλαμβάνει και αυτή ηχογραφήσεις της Οπτικής Μουσικής από την περίοδο 1984-1987 (δεν ταυτίζονται, εννοείται, με εκείνες του 2CD), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο Δεκέμβρη του 2016 στο Habeat Records, στην Αθήνα, και είναι αφιερωμένη, όπως διαβάζουμε, στον… «Νικόλα Μαλεβίτση που, το 1993, έριξε την πρώτη σπίθα για το ξανακοίταγμα της Οπτικής Μουσικής».
Στην κασέτα καταγράφεται ένα κομμάτι βασικά, χωρίς επιμέρους μέρη, που καταλαμβάνει όλη την πρώτη πλευρά και διαρκεί περίπου 29 λεπτά. Φυσικά, προέρχεται από τα ίδια σέσιον (μ’ εκείνα του 2CD), συμμετέχουν οι ίδιοι μουσικοί, με το περιεχόμενο να αφορά σε μιαν αυθόρμητη και εν τω γεννάσθαι… εκπομπή με βόμβους, θορύβους, παράσιτα, ξαφνικές εντάσεις, σιωπές, μικρές αφηγηματικές σφήνες και τρανές εικονοκλαστικές παραγράφους, αγνοώντας στάθμες και μέτρα.
Είναι και αυτή (η κασέτα) ένα κομμάτι της ιστορίας τούτου τού εντελώς ιδιοσυγκρασιακού γκρουπ.

Πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό Μετρονόμος, τεύχος 63, Απρίλιος-Ιούνιος 2017

Hillbilly Goats – Old Jack’s Bones (2018)

$
0
0

61yZde37alL._SS500.jpg320 kbps | 112 MB | LINKS

Old Jack’s Bones is our 4th studio album capturing our passion and telling the tale of Old Time String-band Music and Appalachian Folk. This isolated music evolved up in the Blue Ridge Mountains as waves of settlers seeking their own land came down the Great Wagon Road from Pennsylvania into SW Virginia between 1730 & 1830. These Scotch-Irish and Germans met with English and African families that were heading west from the older coastal Tidewater settlements making the Blue Ridge the first American Frontier. This saw a blending of culture, rhythms and religion creating a new American sound with fiddle, banjo, dulcimer, ballads and tunes.

Jess Holland – Miss Demeanour (2018)

$
0
0

61ghjvbv8eL._SS500.jpg320 kbps | 125 MB | LINKS

Those great things have transpired in Miss Demeanour. It is an honest album – cemented in country, but skirting elements of blues, rock, bluegrass, soul, and rockabilly. Essentially, it is one hundred percent Jess Holland – what you see, or in this case, what you hear, is what you get. That songwriting style that attracted attention is still there but has evolved.

Eyal Sela - Sela (2001)

$
0
0
Eyal Sela - Sela (2001)
Label: Magda Records
Жанр: Jazz, Folk, World
Год выпуска: 2001
Формат: FLAC (tracks)
Битрейт аудио: Lossless
Продолжительность: 54:57 
Размер: 285 MB 

Meklit - When The People Move, The Music Moves Too (2017)

$
0
0
Meklit - When The People Move, The Music Moves Too (2017)
Label: Six Degrees Records
Жанр: Jazz, Folk, World
Год выпуска: 2017
Формат: FLAC (tracks)
Битрейт аудио: Lossless
Продолжительность: 50:20
Размер: 373 Mb

(Breton Folk / Fest-Noz) Hastañ "Hastañ" - 1998, APE (image+.cue), lossless

$
0
0
Hastañ "Hastañ" Жанр : Breton Folk / Fest-Noz Год выпуска диска : 1998 Производитель диска : France / Bretagne Аудио кодек : APE Тип рипа : image+.cue Битрейт аудио : lossless Продолжительность : 58.

Тема на форуме


After Party - Ministry Of Sound (2018)

$
0
0
After Party - Ministry Of Sound (2018)

Artist: Various Artists
Title: After Party - Ministry Of Sound
Label: Ministry of Sound Recordings
Style: Hip Hop, Trap, Alternative R&B, British hip Hop, Grime, Urban, Garage House
Release Date: 05-01-2018
Format: CD, Compilation
Quality: 320 Kbps/Joint Stereo/44100Hz
Codec: MP3
Tracks: 40 Tracks
Time: 02:12:06 Min
Size: 306 Mb

(Folk Québécois) Alter Ego "Mémoires D'Outremer" - 1995, APE (image+.cue), lossless

$
0
0
Alter Ego "Mémoires D'Outremer" Жанр : Folk Québécois Год выпуска диска : 1995 Производитель диска : Canada / Quebec Аудио кодек : APE Тип рипа : image+.cue Битрейт аудио : lossless Продолжительность : 54.

Тема на форуме


(Folk / French Canada) Ad Vielle Que Pourra "Menage а Quatre" - 1996, APE (image+.cue), lossless

$
0
0
Ad Vielle Que Pourra "Menage а Quatre" Жанр : Folk Год выпуска диска : 1996 Производитель диска : Canada / Quebec Аудио кодек : APE Тип рипа : image+.cue Битрейт аудио : lossless Продолжительность : 63.

Тема на форуме


(Folk / Galician Folk) Camaxe "Airexa" - 2008, APE (image+.cue), lossless

$
0
0
Camaxe "Airexa" Жанр : Folk / Galician Folk Год выпуска диска : 2008 Производитель диска : Belgium Аудио кодек : APE Тип рипа : image+.cue Битрейт аудио : lossless Продолжительность : 60.

Тема на форуме


(Breton Folk / Fest-Noz / Prog-Folk) Ôbrée Alie "Venté Sou Léz Saodd" - 2004, APE (image+.cue), lossless

$
0
0
Ôbrée Alie "Venté Sou Léz Saodd" Жанр : Breton Folk / Fest-Noz / Prog-Folk Год выпуска диска : 2004 Производитель диска : France / Bretagne Аудио кодек : APE Тип рипа : image+.

Тема на форуме



Matt Costa - Songs We Sing (2018)

$
0
0
Matt Costa - Songs We Sing (2018)

Artist: Matt Costa
Title Of Album: Songs We Sing
Year Of Release: 2018
Label: Venerable Media
Country: United States
Genre: Indie Folk, Acoustic, Singer-Songwriter
Quality: FLAC (tracks)
Bitrate: Lossless
Time: 44:55
Full Size: 311 mb
Upload: Turbobit / HitFile / DipFile

Bobo Stenson Trio Contra la Indecision

[GRE](Folk) Petros Gaitanos (ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ) - Дискография / Discography (16 альбомов / albums) 1998, MP3, 320 kbps

$
0
0
Petros Gaitanos (ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ) / Дискография / Discography Жанр : Folk Страна исполнителя (группы) : Греция Год издания : 1998 Аудиокодек : MP3 Тип рипа : tracks Битрейт аудио : 320 kbps Продолжительность : 55 Наличие сканов в содержимом раздачи : нет Треклист : ввв вувув 01.

Тема на форуме


Banda Magda – Tigre (2017)

$
0
0

Banda MagdaThere has always been a strong sense of playfulness in the globally focused music of Banda Magda. Led by Greek-born singer and bandleader Magda Giannikou, the group has members from four continents and, like so many of today’s leading transcontinental bands, has links to Snarky Puppy. While debut album Amour, t’es là went retro with cheeky chansons and sophomore work Yerakina brought us tight covers of international classics, though, new album Tigre has a timeless, reality-transcending vibe to it. Theatrical and multilingual, Tigre uses Banda Magda’s unique sense of over-the-top color, broad set of cultural influences, and knack for aural fantasy to escape into vibrant melodrama.
From the opening harp flourishes of “Tam Tam”,…

102 MB  320 ** FLAC

…Banda Magda’s collective energy soars, buoyed rather than weighted down by layers of urgent strings and a backing vocal ensemble. Giannikou herself has a distinctive voice, one that often teeters on the edge of saccharine but never loses the sincerity that anchors it firmly in the realm of sweet. It’s a sincerity the whole group shares, and they take themselves just seriously enough to pull off nearly every fanciful track on the album. (The exception to this is a minute and a half of flat-falling narration that serves as a prelude to “Le Tigre Malin” and is easy to disregard, though still puzzling – was there no one in the studio that day who could be a little more enthusiastic of a storyteller?)

The lack of straight-up kitsch is refreshing. A Banda Magda live performance is always more fun for its winks to tackiness, but it doesn’t always translate well into an entire album. As exaggerated as Tigre is, though, it never feels too garish or childlike. It isn’t a disinterested kind of cool, either; it’s an exciting album that requires some heartfelt engagement from an audience that isn’t afraid to give it. To listen is to indulge and immerse yourself in story after story, to throw your head back to the exultant choruses of “Coração” and fall into the dreamy verses of Spinetta’s classic “Muchacha (Ojos De Papel)”. Banda Magda stomps its way forward with outrageous tango beats on “Venin”, only to float out into the sunset with closing track “Thiamandi” and never look back. Only the attentive, the curious, the fun-loving need apply.

Greek-language track “Ase Me Na Bo”, heard in a previous version on Snarky Puppy’s Family Dinner – Vol. 1, includes a refrain that translates, per Giannikou herself, as “Open your window and let me in / To light your dark seabed with stars / And make it shine turquoise.” On Tigre, Banda Magda’s light burns more brightly and with bolder colors than it ever has before, and does so on the band’s own terms. The result is a delightful blend of the traditional and the totally new, a remarkably modern set of sounds brought to life by the group’s love of music and utter joy in what it does. With heart, soul, and good, good feelings, Tigre marks the already outstanding genre-benders of Banda Magda truly coming into their own.

Personnel: Magda Giannikou: accordion, voice and piano; Jordan Perlson: drum set; Engin Gunaydin: drum set; Marcelo Woloski: percussion and vocals; James Shipp: percussion and vocals; Andres Rotmistrovsky: electric bass and vocals; Ignacio Hernández: electric and nylon string guitars; Bob Lanzetti: electric guitar; Justin Stanton: Fender Rhodes, trumpet and vocals; Mike Maher: trumpet, flugelhorn and vocals; Chris Bullock: tenor saxophone, flute, alto flute, clarinet and bass clarinet; Michael League: hammertone, baritone guitar and bass; Mika Mimura: vibraphone and marimba; Maeve Gilchrist: lever harp; Max ZT: hammered dulcimer; Ricardo Vogt: guitar; Or Bareket: contrabass; Ayumi Ueda: vocals; Giorgia Renosto: vocals; Annette Phillip: vocals; Debo Ray: vocals; Leni Stern: n’goni; Juan Andres Ospina: vocals. Featuring the Banda Magda String Orchestra – Primi: Maria Im and Curtis Stewart, Secondi: Brooke Quiggins Saulnier and Sami Merdinian; Viole: Lev Ljova Zhurbin and Irena Momchilova; Celli: Maria Jeffers, Sam Quiggins and Colin Stokes.

(Country Blues) [3xCD] VA - Baby How Can It Be (Songs Of Love, Lust And Contempt From The 1920s And 1930s) - 2010, FLAC (tracks+.cue), lossless

$
0
0
Baby How Can It Be (Songs Of Love, Lust And Contempt From The 1920s And 1930s) Жанр : Country Blues Носитель : CD Год издания : 2010 Издатель (лейбл) : Dust-to-Digital Номер по каталогу : DTD-16 Аудиокодек : FLAC (*.

Тема на форуме


Viewing all 99163 articles
Browse latest View live




Latest Images