Quantcast
Channel: _WORLD via Rick Shide on Inoreader
Viewing all 99163 articles
Browse latest View live

McCoy Tyner - McCoy Tyner with Stanley Clarke and Al Foster (2000) [SACD]

0
0
McCoy Tyner - McCoy Tyner with Stanley Clarke and Al Foster (2000) [SACD]

Artist: McCoy Tyner
Title Of Album: McCoy Tyner with Stanley Clarke and Al Foster
Year Of Release: 2000
Label (Catalog#): Telarc [SACD-63488]
Country: US
Genre: Jazz
Quality: DSD64 image (*.iso)
Bitrate: 2.0 > 1-bit/2.8224 MHz
Time: 01:05:36
Full Size: 2,63 GB (+5%rec.)
WebSite: discogs.com

McCoy Tyner - Expansions (1969) [2014 HDtracks]

0
0
McCoy Tyner - Expansions (1969) [2014 HDtracks]

Artist: McCoy Tyner
Title Of Album: Expansions
Year Of Release: 1969 [2014]
Label (Catalog#): Blue Note Records
Country: US
Genre: Jazz
Quality: FLAC (*tracks)
Bitrate: 24 Bit/192 kHz
Time: 00:46:26
Full Size: 1,6 GB (+3%rec.)
WebSite: hdtracks.com

MANOWAR ?Discography on vinyl? (12 x LP ? Inar Music Ltd. ? 1982-2012)

0
0
MANOWAR ?Discography on vinyl? (12 x LP ? Inar Music Ltd. ? 1982-2012)

MANOWAR ?Discography on vinyl? (12 x LP ? Inar Music Ltd. ? 1982-2012)

Performer: MANOWAR
Album / collection: ?Discography on vinyl 1982-2012?
Label / country: ⒸⓅ 1982-2012 Inar Music | Music For Nations Records. Made in Europe, Japan, USA.
Source: Rip by bazar, Oleg-Leshiy, rager, Titura > Conversion 32/96kHz by KoGGaN?
Official DR value: 12?13?12?12?13?12?12?13?11?11?10?11
Catalog (Barcode): much
Genre / Style: Rock, Hard'n'Heavy, Metal, Heavy Metal
Year (info): 1982-2012 (12 x Original vinyl, LP, Collection)
Format: WV (image + .cue)
Bitrate: 32bit/96kHz Stereo
Covers: in archive
Amount of tracks: 117
Total time: 9:56:05
Size RAR: ~ 17,80 Gb
Password / ?????? : 1965
Upload: TurboBit.net, GigaPeta.com
Recovery 3%

MANOWAR ?Discography on vinyl? (12 x LP ? Inar Music Ltd. ? 1982-2012)

McCoy Tyner - Sahara (1972) [2006 SACD]

0
0
McCoy Tyner - Sahara (1972) [2006 SACD]

Artist: McCoy Tyner
Title Of Album: Sahara
Year Of Release: 1972 [2006]
Label (Catalog#): Mobie Fidelity [UDSACD 2029]
Country: US
Genre: Jazz
Quality: DSD64 image (*.iso)
Bitrate: 2.0 > 1-bit/2.8224 MHz
Time: 00:47:46
Full Size: 1.93 GB (+5%rec.)

Ali Farka Toure – The Source (Remastered) (2018)

0
0

Ali Farka Toure – The Source (Remastered) (2018)

  • Artist: Ali Farka Toure
  • Album: The Source (Remastered)
  • Genre: World Music
  • Released: 2018
  • Format: MP3 / FLAC
  • Quality: 320Kbps / Lossless
  • Size: 127 MB / 304 MB

Tracklist:
01 – Goye Kur (Remastered)
02 – Inchana Massina (Remastered)
03 – Roucky (Remastered)
04 – Dofana (Remastered)
05 – Karaw (Remastered)
06 – Hawa Dolo (Remastered)
07 – Cinquante Six (Remastered)
08 – I Go Ka (Remastered)
09 – Mahini Me (Remastered)
10 – Takamba (Bonus Track)
Download Links:
rapidgator: Download

FLAC:
rapidgator: Download

ACT MUSIC + VISION οι νεότερες κυκλοφορίες

0
0
a%2Bjazz%2Bact%2B1.jpg
LARS DANIELSSON & PAOLO FRESU: Summerwind [9871-2 ACT, 2018]
Δύο από τους πιο σημαντικούς ευρωπαίους jazzmen του καιρού μας, ο σουηδός μπασίστας / τσελίστας Lars Danielsson και ο ιταλός τρομπετίστας / φλουγκελχορνίστας Paolo Fresu βρίσκονται για πρώτη φορά στο στούντιο, σ’ ένα από κοινού face to face project που αποκαλείται “Summerwind” και που συνδυάζει διαφορετικές, θα λέγαμε, παραδόσεις – μεσογειακές και βορειοευρωπαϊκές. Με ρεπερτόριο πρωτότυπο και με λίγες σχετικώς versions–ανάμεσα στα 15 tracksτου άλμπουμ τo Autumn leaves”, ένας… βόρειος ψαλμός, μια σύνθεση του Αργεντινού Fito Páez, ένας Μπαχ και κάτι από το “Rosemarys baby” του Komeda–, οι Danielsson και Fresu κατορθώνουν να δημιουργήσουν, εκμεταλλευόμενοι και τις στούντιο δυνατότητες, ένα έργο (πιθανώς να είναι «σωστός» ένας τέτοιος χαρακτηρισμός) που σε κρατάει σε εγρήγορση άλλοτε με τη λυρική ευφράδειά του (“Saluto dardamente”) και άλλοτε με την υποβολή του (“Stanna tid”). Δεν είναι εύκολο αυτό. Δεν είναι εύκολο να είσαι ταυτοχρόνως λυρικός-φωτεινός, και αγωνιώδης-σκοτεινός – κάτι που, σε κάθε περίπτωση, αντανακλά τις δύο διαφορετικές «μουσικές σχολές» και φυσικά τη μαεστρία των Danielsson και Fresu να τις συνδυάζουν δίχως αισθητικά χάσματα ή με αλλοιώσεις, τέλος πάντων, στην ενότητα του “Summerwind”.
a%2Bjazz%2Bact%2B2.jpg
VARIOUS: Magic Moments 11 / In the Spirit of Jazz [9870-2 ACT, 2018]
Η σειρά Magic Moments τής ACT Music + Vision έχει φθάσει στο ενδέκατο νούμερό της, λειτουργώντας πάντα… in the spirit of jazz. Στοπαρόν (νούμερο) έχουμε επιλογές από David Helbock’s Random Control, Andreas Schaerer / Luciano Biondini / Kalle Kalima / Lucas Niggli, Jin Jim, Benjamin Schmid / Andreas Hofmeir, Laila Biali, Lars Danielsson / Paolo Fresu, Vincent Peirani, NES, Tonbruket, Emile Parisien Quintet / Vincent Peirani / Michel Portal, Joachim Kühn, KUU!, Michael Wollny Trio, Ida Sand, Julian Wasserfuhr & Roman Wasserfuhr / Jörg Brinkmann καιIiro Rantala / Deutsche Kammerphilharmonie Bremenεπιλογές πουφανερώνουν, εννοείται, το προφίλ τηςγερμανικής εταιρείας. Ένα προφίλ, που δεν είναι φυσικά… αποκλειστικώς jazz, καθώς στο ρόστερ της ACT χωράνε «τα πάντα». Η jazz φυσικά, και βεβαίως η pop, το rock, το fusion, το funk, η folk, τα classical ηχοχρώματα και, εννοείται, ο συνδυασμός όλων τούτων (στα επιμέρους projects).
Εδώ πάντως ακούγονται και ορισμένα καταπληκτικά tracks(όλα είναι πολύ καλά, αλλά κάποια είναι και κάτι παραπάνω), όπως είναι η versionτων Jin Jimστο “House of the king” των Focus, το “Queen of hearts” της Laila Biali, το “Amigos” του Lars Danielsson(από το προηγούμενο άλμπουμ του με τον Paolo Fresu), το “Enzo” του VincentPeirani, το “Dig it to the end” του Dan Berglund κ.λπ. Γενικώς, ένα πρώτης τάξεως υλικό που δείχνει την ποιότητα και την αντοχή στο χρόνο αυτής της σπουδαίας εταιρείας.
Μαζί με το παρόν CD μοιράζεται και ο 90σέλιδος, έγχρωμος κατάλογος της ACT, της περιόδου 2018-19.
a%2Bjazz%2Bact%2B3.jpg
DAVID HELBOCK’S RANDOM CONTROL: Tour d´Horizon [9869-2 ACT, 2018]
Ο αυστριακός πιανίστας DavidHelbockδεν είναι απλώς ή μόνο διασκεδαστής (βασικά είναι και συνθέτης), είναι κυρίως ένας σπουδαίος μουσικός. Ανήκει, εν πάση περιπτώσει, σ’ εκείνη την κατηγορία των piano-players, που μπορούν να σε καθηλώσουν σ’ ένα live με την αμεσότητα του ρεπερτορίου τους και φυσικά με το σπάνιο ταλέντο τους. Είχε δείξει ποιος είναι ο Helbockαπό το προηγούμενο ήδη CDτου στην ACT, το “Into the Mystic” του 2016, αλλά αυτό που πράττει τώρα, εδώ, στο “Tour d´Horizon”, είναι άλλο πράγμα.
Ο Helbock, πιανίστας ων και επηρεασμένος από πιανιστικά κομμάτια (που τα αγάπησε, τα χώνεψε και τα διασκεύασε σαν τέτοια, ανεξαρτήτως αν ήταν συντεθιμένα από πιανίστες), προσφέρει επί του προκειμένου μια ντουζίνα εκπληκτικών versions – διασκευών δηλαδή, που θ’ αφήσουν τους πάντες μ’ ανοιχτό το στόμα. Το λέμε, γιατί ο Helbock σε πιάνο, ηλεκτρονικά, κρουστά και οι συνεργάτες του (Andreas Brogerσαξόφωνα, κλαρινέτα, λοιπά πνευστά, Johannes Bär τούμπα, τρομπέτα, λοιπά χάλκινα) έχουν κατά νου το τι σημαίνει αληθινή διασκευή και με ποιον τρόπο, αυτή ακριβώς η διασκευή, θα κυλήσει στο χρόνο, ώστε ούτε την πρωτότυπη σύνθεση να διαλύει, αλλά ταυτοχρόνως να την κάνει ν’ ακούγεται και παντελώς… νέα. Δεν είναι εύκολο. Ή μάλλον, για να το διατυπώσουμε αλλιώς, είναι το πλέον δύσκολο. Χρειάζονται πολύ γερά κότσια, ώρες μελέτης και αφοσίωσης και φυσικά αδιαμφισβήτητο ταλέντο. Στο Tour d´Horizon” υπάρχουν όλα σε πληθώρα.
Πασίγνωστες, λοιπόν, συνθέσεις των Abdullah Ibrahim (“African marketplace”), e.s.t. (“Seven days of falling”), Joaquín Rodrigo (“Concierto de Aranjuez”), Chick Corea (“Spain”), Herbie Hancock (“Watermelon man”), Paul Desmond (“Take five”), Keith Jarrett (“My song”), Joe Zawinul (“Mercy, mercy, mercy”) κ.ά., που αναπροσαρμόζονται κατά το δοκούν, από μια μπάντα, ένα τρίο, που αντιμετωπίζει την (ανα)δημιουργία σαν παιγνίδι. 
Και όταν είσαι… μεγάλος, τότε το να ξέρεις να παίζεις δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
a%2Bjazz%2Bact%2B4.jpg
VARIOUS: Fahrt ins Blaue II / Groovin’ in the spirit of jazz [9866-2 ACΤ, 2018]
Έχει πολύ και καλό υλικό η ACT, οπότε όταν βάζει μπροστά τα σχέδια για τα δικά της compilations το πράγμα αρχίζει… ωραία να δυσκολεύει. Ποιο θα είναι το concept και πώς αυτό θα στηριχθεί; Στις συλλογές “Magic Moments”, όπως είδαμε και πιο πάνω, ανθολογούνται κομμάτια από το γενικό-μεγάλο κατάλογο της εταιρείας – οπότε εκεί τα πάντα χωράνε… Στις συλλογές “Fahrt ins Blaue”, που τώρα έχουν το δεύτερο νούμερό τους, όμως, τι παίζει; Τολέει ο υπότιτλος… groovin’ in the spirit of jazz. Έχει groovy υλικό η ACT; Άλλο τίποτα! Και το αποδεικνύει, εδώ, μ’ αυτή τη συλλογή, στην οποίαν ανθολογούνται κομματάρες – από πρώτης τάξεως σχηματισμούς. “Moanin’” (το κλασικό) από WDR Band / Gil Goldstein, “When comes love to town” (U2 / B.B. King) από Torsten Goods / Ida Sand / Wolfgang Haffner, το παραδοσιακό “Joshua” από μια τρομερή ομάδα (Bernard Purdie/ HankCrawford / Cornell Dupree / Benny Green), το “She moves on” του Paul Simon από Youn Sun Nah, Marc Ribot και τα ρέστα, το “Rikki dont lose that number” των Steely Dan από MurielZoe, Matthias Pogoda κ.ά., το “The sidewinder” του Lee Morganαπό WDR Big Band(με Randy Breckerανάμεσα και πάλι Bernard Purdie) και άλλα πολλά.
Με τα λίγα με τα λιγότερα… πανικός!
a%2Bjazz%2Bact%2B5.jpg
NES: Ahlam [9865-2 ACT, 2018]
Το NES είναι ένα τρίο, το οποίο αποτελούν η γαλλοαλγερινή τραγουδίστρια-τσελίστρια Nesrine Belmokh, ο γάλλος τσελίστας Mathieu Saglioκαι ο ισπανός κρουστός David Gadea, με το “Ahalm” (στα αραβικά σημαίνει «όνειρο») να αποτελεί πιθανώς το πρώτο τους CD.
Πού να κατατάξεις τους NES, αν είναι αυτό το ζητούμενο; Σίγουρα ανήκουν στην ethnic ομήγυρη, με τις όποιες επιμέρους ιδιαιτερότητες που, οπωσδήποτε, τους χαρακτηρίζουν. Πως έχουν ήχο ακουστικό ας πούμε, πως οι ενοργανώσεις τους δεν περιλαμβάνουν παραδοσιακά όργανα (και δεν αναφέρομαι στη φωνή, που τραγουδάει, φυσικά, με γνώση της παράδοσης) και επίσης πως το υλικό τους, στο “Ahlam”, είναι απολύτως πρωτότυπο (συντεθιμένο από την Belmokh και τον Saglio). Υπάρχουν, όμως, κι άλλες ιδιαιτερότητες εδώ. Το γεγονός ότι η Belmokh τραγουδάει σε τρεις γλώσσες (αραβική, αγγλική, γαλλική) και πως οι στίχοι στα αραβικά τραγούδια είναι γραμμένοι από τη μητέρα της (ενώ σε όλα τα υπόλοιπα είναι δικοί της).
Τώρα, ως άκουσμα, το “Ahlam” είναι σίγουρα ενδιαφέρον έως και πολύ ενδιαφέρον, ανά περιπτώσεις, με τα αραβικά τραγούδια να είναι προτιμότερα από τα υπόλοιπα αγγλογαλλικά – και σ’ αυτά ακριβώς τα τραγούδια είναι το τσέλο του Saglio, που κάνει την περισσότερη και την καλύτερη δουλειά (υποκαθιστώντας ακόμη και το ούτι).
Ό,τι ακούμε εδώ είναι σχηματισμένο από τα πρέποντα, απλά υλικά και γι’ αυτό είναι τόσο γοητευτικό (κατά τόπους). 

Η ACT Music + Vision εισάγεται από την AN Music

Lost Horizon - Awakening The World (2001)

0
0
Lost Horizon - Awakening The World (2001)

???????????: Lost Horizon
??????: Sweden
??????: Awakening The World
????????! ? ??? ??? ???? ??? ????????? ???????? ??????.

????: Power Metal
??? ??????: 2001
????????: (CD-Rip) SONY BMG UK (88697 066372)
??????: 1035 kbps FLAC (image. cue. log. cd scans)
??????: 325.47 Mb
?????????????: Depositfiles/Turbobit


David T. Chastain - Instrumental Variations (1987) [Vinyl Rip 24/96]

0
0
David T. Chastain - Instrumental Variations (1987) [Vinyl Rip 24/96]

???????????: David T. Chastain
??????: USA
??????: Instrumental Variations
????: Heavy Metal / Shred
??? ??????: 1987
??????: FLAC (image+.cue, scans)
????????: Lossless
????? ????????? ??????: Ex-
??????: 802 Mb
??: uploadboy/katfile/gigapeta/turbobit/uploadboy

Fred Chapellier – Plays Peter Green (2018)

0
0

mbmulu.jpg320 kbps | 155 MB | LINKS

Fred Chapellier’s own tribute to the legendary Fleetwood Mac guitarist (BB King used to say that he gave him chills) concentrated on his 1967-1970 period. Fred brings his own personal touch to the master works, staying as close as possible to the sound of the times and to the spirit of the original versions.

Tracklist:

01. If You Be My Baby
02. Like It This Way
03. Long Grey Mare
04. Merry Go Round
05. Rolling Man
06. Black Magic Woman
07. Looking for Somebody
08. A Fool No More
09. Fleetwood Mac Theme
10. Oh Well
11. Love That Burns
12. Watch Out
13. Albatross
14. Stop Messing Around

Ben Webster - See You At The Fair (1964) [2010 SACD]

0
0
Ben Webster - See You At The Fair (1964) [2010 SACD]

Artist: Ben Webster
Title Of Album: See You At The Fair
Year Of Release: 1964 [2010]
Label (Catalog#): Analogue Productions [CIPJ 65 SA]
Country: US
Genre: Jazz
Quality: DSD64 image (*.iso)
Bitrate: 2.0 > 1-bit/2.8224 MHz
Time: 00:33:58
Full Size: 1.41 GB (+5%rec.)

Shelly Manne - 2 3 4 (1962) [2011 SACD]

0
0
Shelly Manne - 2 3 4 (1962) [2011 SACD]

Artist: Shelly Manne
Title Of Album: 2 3 4
Year Of Release: 1962 [2011]
Label (Catalog#): Analogue Productions [CIPJ 20 SA]
Country: US
Genre: Jazz
Quality: DSD64 image (*.iso) | FLAC (HDtracks)
Bitrate: 2.0 > 1-bit/2.8224 MHz | [24bit/88,2 kHz]
Time: 00:35:15
Full Size: 1.44 GB / 716 mb (+5%rec.)

Jack Casady – Dream Factor (2003)

0
0

4166GQ2QF0L.jpgFLAC | 390 MB | LINKS

Founding member of the Jefferson Airplane and longtime mainstay of Hot Tuna, Jack Casady was one of the first rock bass players to explore the full melodic potential of his instrument. But on this, his first solo album after four decades in the trenches, the veteran musician showcases a more subtle skill–his peerless ability to bolster any musical framework he’s involved with. With guests ranging from old band mates (Jorma Kaukonen adds his distinctive acoustic and electric lead guitar work to “Listen to the Wind” and “Sweden,” respectively) to Little Feat’s Paul Barrere (whose vocals and emblematic slide guitar light up the buoyant opener, “Paradise,” and two others) Ivan Neville (the soulful vocals and B3 of “Trust Somebody”) and the Tubes’ Fee Waybill (who collaborates/sings on the anti-travelogue, “Sweden”) Casady strives more for a sense of musical family than adventurous turns in the spotlight. Save for the rumbling bass cascades and playful noises of the instrumental “Outside,” Casady hews to largely familiar forms here, occasionally switching over to acoustic guitar for his various collaborations with Box Set’s Jim Brunberg and Jeff Pehrson (and especially the evocative country of “By Your Side”) that form the album’s core tracks. –Jerry McCulley

Colosseum – Morituri Te Salutant 1968-2003

0
0

mjaeq9.jpgFLAC | 1,7 GB | LINKS

CD 1

01. Walking in the Park
02. Mandarin
03. Beware the Ideas of March
04. Debut
05. The Road She Walked Before
06. Backwater Blues
07. I Can’t Live Without You (Studio Outtake)
08. In the Heat of the Night
09. Those About to Die (Demo)
10. Tell Me Now
11. The Kettle
12. Elegy
13. The Machine Demands a Sacrifice
14. The Valentyne Suite

CD 2

15. Jumping Off the Sun
16. Rope Ladder To the Moon
17. Bolero
18. The The Grass is Always Greener
19. Three Score and Ten, Amen
20. Time Lament
21. Take Me Back To Doomsday
22. The The Daughter of Time
23. Theme For an Imaginary Western
24. Bring Out Your Dead (Demo Version)
25. Downhill and Shadows
26. Jumping Off the Sun
27. The The Pirates Dream

CD 3

28. Rope Ladder To the Moon (Live In Brighton)
29. Skelington (Live In Brighton)
30. I Can’t Live Without You (Live At Manchester University, March 1971)
31. Stormy Monday Blues (Live In Bristol)
32. The The Valentyne Suite

CD 4

33. Butty’s Blues (Live In Boston)
34. The The Machine Demands a Sacrifice (Live In Boston)
35. Beware the Ides of March (Bbc Radio Session -Top of the Pops- Feb 1969)
36. Walking In the Park (Bbc Radio Session -Top of the Pops- Feb. 1969)
37. Plenty Hard Luck (Bbc Radio Session -Top of the Pops- Feb. 1969)
38. Arthur’s Moustache (Bbc Radio Session -Top Gear- Nov. 1969)
39 Lost Angeles (Bbc Radio Session -Top Gear- Nov. 1969)
40. Same Old Thing
41. Dark Side of the Moog
42. Tomorrow’s Blues
43. Those About to Die

Scott Orr – Worried Mind (2018)

0
0

41uDJlCxz8L._SS500.jpg320 kbps | 75 MB | LINKS

The 9-songs balance hushed vocals with the chimey ambiance of acoustic instruments and analog synthesizers. The album was recorded and mixed entirely at home by Scott between March 2017 – May 2018. “Fall Apart” features guest vocals by Nabi Sue Bersche of Ellevator (Arts & Crafts).

Dylan – The Best of The Bootleg Series (2018)

0
0

R-12648364-1539871723-1877.jpeg.jpgFLAC | 286 MB | LINKS

12 Track Dylan CD Includes Exclusive Unreleased Track.Magazine UNCUT,December 2018.

Tracks:

1. Guess I’m Doing Fine 4:09
2. Dink’s Song 4:40
3. To Ramona 4:48
4. It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry (Take 8) 3:30
5. One Too Many Mornings 3:42
6. All You Have To Do Is Dream (Take 2) 3:22
7. Pretty Saro 2:16
8. You’re A Big Girl Now (Take 2) 4:40
9. It Ain’t Me, Babe 5:21
10. Slow Train 4:36
11. Blind Willie McTell 5:54
12. Born In Time 4:13


VA - MTV Rocks [3CD Set] (2018)

0
0
VA - MTV Rocks [3CD Set] (2018)

Artist: Various Artists
Title Of Album: MTV Rocks
Year Of Release: 2018
Label (Catalog#): Universal Music On Demand [5381267]
Genre: Rock, Alternative Rock, Pop Punk
Quality: FLAC (tracks,cue,log,scans)
Bitrate: Lossless
Time: 3:12:26
Full Size: 1.44 gb
Upload: Turbobit

Le Mystère Des Voix Bulgares - BooCheemish (2018) [Hi-Res]

MANOWAR ?Discography? (12 x CD ? Japan First Press ? 1982-2012)

0
0
MANOWAR ?Discography? (12 x CD ? Japan First Press ? 1982-2012)

MANOWAR ?Discography? (12 x CD ? Japan First Press ? 1982-2012)

Performer: MANOWAR
Album / collection: ?Discography 1982-2012?
Series: Japan First Press? CD Collection ?
Label / country: ⒸⓅ 1982-2012 Atlantic | MCA Victor | Toshiba-EMI LTD. Made in Japan.
Source: Rip by KoGGaN? scans by bki...
Official DR value: 12?12?11?12?14?11?11?12?7?8?7?7
Catalog (Barcode): much
Genre / Style: Rock, Hard'n'Heavy, Metal, Heavy Metal
Year (info): 1982-2012 (12 x CD, First Press, Collection)
Format: WV (image + .cue)
Bitrate: lossless
Covers: in archive
Amount of tracks: 120
Total time: 10:10:41
Size RAR: ~ 4,27 Gb
Password / ?????? : 1965
Upload: TurboBit.net, GigaPeta.com
Recovery 3%

MANOWAR ?Discography? (12 x CD ? Japan First Press ? 1982-2012)

VA - Lovers Rock - Serious Selections: Volume 1-3 (1995-1997)

0
0
VA - Lovers Rock - Serious Selections: Volume 1-3 (1995-1997)

Artist: Various Artists
Title Of Album: Lovers Rock - Serious Selections: Volume 1-3
Year Of Release: 1995-1997
Label: Rewind Selecta
Genre: Lovers Rock, Reggae
Quality: FLAC (tracks,cue,log)
Bitrate: Lossless
Time: 2:27:47
Full Size: 906 mb
Upload: Turbobit

BLACK STRAT BAND progressive rock από την Κέρκυρα

0
0
Από τη βόρεια Κέρκυρα μας έρχονται οι Black Strat Band, που υπάρχουν εδώ και δυο δεκαετίες, όπως διαβάζω, και που τώρα κυκλοφορούν το δεύτερο CD τους (ένα πρώτο είχε τυπωθεί το 2016). Το συγκρότημα που είναι τετραμελές (Νίκος Σελλάς κιθάρες φωνή, Αλέξης Σωτηριανός πλήκτρα, φωνή, φωνητικά, Βασίλης Κοσκινάς μπάσο, Κωνσταντίνος Σουέρεφ ντραμς, φωνή) συστήνεται στην progressive-rock ομήγυρη με το Absence [Private, 2018], ένα άλμπουμ οκτώ συνθέσεων-τραγουδιών, με τις σωστές και αναμενόμενες διάρκειες (6λεπτα έως και σχεδόν 10λεπτα ως επί το πλείστον tracks, προκειμένου να αναπτυχθούν παικτικά, σολιστικά κ.λπ.) και με ποικίλη θεματολογία. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα ένα-ένα…
a%2Bjazz%2Bblack%2Bstrat.jpg
Συνθετικά οι Black Strat Bandστέκονται πολύ καλά. Ξέρουν να αναπτύσσουν σωστά τα θέματά τους και παρότι οι διάρκειες είναι μέσες και μεγάλες δεν κουράζουν (κάτι όχι ασύνηθες στα σύγχρονα prog groups). Αναφέρω ως παράδειγμα το καλύτερό τους “Absence”, που διαρκεί σχεδόν 10 λεπτά και που κυλάει σαν νεράκι. Οι βασικές επιρροές των Black Strat Band πρέπει να αναζητηθούν στα βρετανικά συγκροτήματα των αρχών του ’70. Στους Pink Floyd εκείνης της εποχής και είναι τούτο μια πάγια αρχή (άκου το “Dead end”, στις κιθάρες που είναι… David Gilmour), στους Barclay James Harvest(ενίοτε πολύ κοντά σ’ αυτούς), στους Camel (έχουν κάτι από τα vibes τους, χωρίς να έχουν τη ροή τους, ούτε είναι τόσο ντελικάτοι) κ.λπ. Φυσικά, την ίδιαν εποχή αυτό ακριβώς το ροκ παιζόταν με την ίδιαν έπαρση και σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, και συγκροτήματα όπως οι Eloy και οι Omega θα μπορούσε να αποτελούν «πρότυπα» για τους Black Strat Band, χωρίς κατ’ ανάγκην και να είναι (στην πράξη).
Παικτικά η μπάντα επίσης βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κοντολογίς λέμε για άψογους μουσικούς που όχι απλώς χειρίζονται, όπως πρέπει, τα όργανά τους, αλλά είναι δεμένοι και μ’ έναν τρόπο που εντυπωσιάζει. Προφανώς, γιατί βαραίνουν τα χρόνια που βρίσκονται μαζί και τα συνεχή live που δίνουν στην ευρύτερη περιοχή (όπως διαβάζω και μαθαίνω).
Στιχουργικά, επίσης έχουν ενδιαφέρον οι Κερκυραίοι, καθώς νοιάζονται και για τα λεγόμενα κοινωνικά θέματα του καιρού μας (άκου το “Lost in the sea”, που αναφέρεται στην περίπτωση του μικρού Σύριου Aylan Kurdi, που ξεβράστηκε νεκρός στα τουρκικά παράλια), ενώ, τέλος, όσον αφορά στο τραγούδι (φωνή) εκεί μάλλον χρειάζεται η πιο πολύ δουλειά. Συγκριτικώς, η καλύτερη φωνή, που εγώ ακούω στο “Absene”, είναι εκείνη του ντράμερ Σουέρεφ στο “The unexpected guest” και έχω τη γνώμη πως το συγκρότημα θα πρέπει να την/τον εκμεταλλευτεί περισσότερο.
Θα πω και κάτι, για το τέλος, που θ’ αρέσει στους προγκρεσιβάδες. Η συνύπαρξη κιθάρας και πλήκτρων, αλλά και η ταυτόχρονη παρουσία δύο πλήκτρων, ένα σε ρόλο lead και ένα «πίσω», είναι από τις πιο ωραίες που έχω ακούσει σε ελληνικό progressive γκρουπ – και μάλιστα, δίχως να ξεπατικώνονται γνωστές συνταγές.
Μπράβο στα παιδιά γι’ αυτό το άλμπουμ και καλή συνέχεια!
Viewing all 99163 articles
Browse latest View live




Latest Images