Quantcast
Channel: _WORLD via Rick Shide on Inoreader
Viewing all 99163 articles
Browse latest View live

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 80s

$
0
0
Τα eighties υπήρξαν μία πολύ καθοριστική εποχή για την πορεία των τζαζ πραγμάτων στην Ελλάδα. Φυσικά είχαν πάρει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες δεκαετίες και ήταν συνέχειά τους, όμως στα eighties συνέβησαν πράγματα που δεν είχαν συμβεί έως τότε στο χώρο – και αυτό είναι που τα κάνει ξεχωριστά.
Κατ’ αρχάς ας ρίξουμε, χοντρικά, μια ματιά στην ελληνική τζαζ δισκογραφία – να πούμε έναν αριθμό.
Ενώ οι δίσκοι που είχαν κυκλοφορήσει στα seventies στη χώρα (όσο και ν’ ανοίξουμε τον όρο «τζαζ») δεν ήταν πάνω από δέκα, στα eighties ήταν πάνω από εξήντα! Κι αυτό λέει κάτι ή μάλλον πολλά… Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τούτο, γράφοντας για τα πλέον σημαντικά άλμπουμ της περιόδου.
Η δεκαετία ανοίγει (το 1980) με το ιστορικό, σήμερα, 2LP «Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου» [Σειρά Αυτοσχεδιασμός], που είχε ηχογραφηθεί στο Τζαζ Κλαμπ του Γιώργου Μπαράκου, στην πλατεία Ραγκαβά στην Πλάκα, την 15/4/1979, από τους Σάκη Παπαδημητρίου πιάνο και Φλώρο Φλωρίδη κλαρίνο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο. Ήταν ο πρώτος δίσκος free-improv, που τυπώθηκε ποτέ στη χώρα – και αυτό έχει τη σημασία του. Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν επίσης οι «Πιανοεπαφές» του Παπαδημητρίου, το «[(ν)τζζρρρτ]» του Φλωρίδη (αμφότερα στη Σειρά Αυτοσχεδιασμός της Θεσσαλονίκης) και ακόμη ένα από τα πιο καθοριστικά LP σε όλη την ιστορία της ελληνικής τζαζ, το «Χωρίς Σύνορα» του Κυριάκου Σφέτσα και της Greek Fusion Orchestra (Βήχος, Τερεζάκης, Θεοδωρίδης, Τζήμας κ.ά.). Ο Σφέτσας αναμιγνύει την τζαζ με τις δημοτικές μελωδίες, δίνοντας απόλυτο νόημα στον όρο «ελληνική τζαζ» σ’ ένα συναρπαστικό όσο και διαχρονικό άλμπουμ.
a%2BSONIK%2BJazz%2B5.jpg
Το ’81 πάλι ο Σφέτσας κυκλοφορεί το fusion OST «Στο Δρόμο» [ΕΜΙ/ Columbia] με τη φωνή της Κατερίνας Γώγου (από την ταινία «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου), ο Μίμης Πλέσσας μαζεύει όλη την παλιά φρουρά (Καλλίρης, Τσεσμελής, Γιώργος Λαβράνος, Μικέλης, Καραντάνης, Βήχος…), όπως και πιο σύγχρονους μουσικούς, μπαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, στο πλαίσιο της Έκφρασης ’80-’81 και βγαίνει από ’κει με τα δύο άλμπουμ «40 Χρόνια Jazz». Περαιτέρω, οι Sphinx δίνουν το δεύτερο LP τους ως κουαρτέτο (Αλεξίου, Ζώης, Φιλιππίδης, Τρανταλίδης), τις «Επτά Διαστάσεις» [ΑCBA], ενώ και ο Γιώργος Τρανταλίδης σκάει με το “Clarification” [EMI/ Columbia] και την πρώτη συνεργασία του με ούγγρους μουσικούς (George Vukan, Balazs Berkes).
Το 1982 τα πράγματα ανεβαίνουν. Η Praxis του Κώστα Γιαννουλόπουλου ξεκινά τον ελληνικό κατάλογό της με το “Integra” του πιανίστα Μηνά Αλεξιάδη, ο κιθαρίστας Δημήτρης Ζαφειρέλης δίνει τις «Φυλλωσιές» [Lyra], ενώ και o ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης με τους Ούγγρους τού Tony Lakatos Quartet ηχογραφεί το “One Two Three Four” [EMI/ Columbia].
Την επόμενη χρονιά, το 1983, επίσης βγαίνουν σημαντικοί δίσκοι με πρώτον και καλύτερο την «Αυταπάτη» [Philips] της Ηδύλης Τσαλίκη. Σημειώνουμε επίσης το “Piano Plays” του Σάκη Παπαδημητρίου, που τυπώθηκε στη βρετανική Leo, το “Pandora’s Blues” [Banana S] της κιθαρίστριας Νανάς Σιμοπούλου, όπως και το “Phonorama” [Praxis] του πιανίστα Θωμά Σλιώμη και του γάλλου αλτίστα Daunik Lazro. Μνεία, επίσης, στο εκτεταμένο «Κι αυτό κακόηθες παιδιά» του Θάνου Μικρούτσικου από το LP «Αραπιά για Λίγο Πάψε να Χτυπάς με το Σπαθί» [CBS], με τις παρουσίες των Δερτιλή, Τουλιάτου, Στρατηγόπουλου και Πατεράκη στο team.
Το 1984 υπάρχει μια πρόσκαιρη καθίζηση στην τζαζ δισκογραφία, καθώς το μοναδικό LP που ξεχωρίζει είναι το αυτοσχεδιαστικό «L.S.-F.M./ Άδωνις 21.10.1983» [μ.α.δ] των Φλώρου Φλωρίδη, Paul Lytton, Hans Schneider και Pinguin Moschner.
a%2BSONIK%2BJazz%2B3.jpg
Ο Νίκος Γεωργούσης, ένας άξιος «κηθτζαρετικός» πιανίστας, που χάθηκε πρόωρα, δίνει το ’85 τις ανεξάρτητες «Εικόνες» του, η Κολλεκτίβα Χάλκης, από τη Χάλκη της Λάρισας, σε επίσης ανεξάρτητη έκδοση, ηχογραφούν ένα δυνατό improv LP, o Φλωρίδης συνεχίζει με το “Amore” [j.n.d.] σε συνεργασία με τους Mark Charig και Taya Fisher, ο Τρανταλίδης δίνει τo πρώτο «Χόρες» [Αφοί Φαληρέα] με Πατερέλη, Σπάθα κ.ά., ενώ συνεχίζει και ο Σφέτσας με το “Works Vol I/ Cactus Light, Double Image” στην Praxis.
a%2BSONIK%2BJazz%2B1.jpg
To 1986 έχουμε το δεύτερο των Χόρες («Μεσόγειος») με τη συμμετοχή τώρα και του λαϊκού βιολιστή Γιώργου Κόρου, το “Ellispontos” των Φλωρίδη, Paul Lytton, Hans Schneider και Phil Wachsmann (όλοι αναγνωρισμένοι improvisers), άλμπουμ του Σάκη Παπαδημητρίου (με τον ντράμερ Günter Sommer), του Θάνου Μικρούτσικου και του Βαγγέλη Κατσούλη, το “Tili - Tili - Tili” της Λητούς Βογιατζόγλου, το πολύ καλό όσο και μοναδικό fusion LP των Θεσσαλονικέων A Priori [Ano Kato], όπως και το “A New Day” [Polydor] των Iskra, που μας φέρνει σ’ επαφή με τη νεότερη γενιά των τζαζ μουσικών (David Lynch, Μπαρμπέρης, Φαραζής, Φακανάς, Πλιάτσικας).
Σε αδρές γραμμές οι δίσκοι του ’87, που αξίζει εδώ να αναφερθούν είναι το “The Manager in Charge, I Salute” [j.n.d.] των Φλωρίδη και Γιάννη Μουρτζόπουλου (έξοχος συνδυασμός τζαζ και ηλεκτρονικών), το improv “Krok Trio” [j.n.d.] του Krok Trio (Φλωρίδης, Πολυζωίδης, Σιγανίδης) με το «5 Έλληνες στον Άδη» του Γιάννη Παπαϊωάννου ανάμεσα, όπως και το “Spatial Trembling” [Praxis] του ελληνοκύπριου κιθαρίστα Ανδρέα Γεωργίου. Ακόμη ο «Τόμος 1» [Ανεξάρτητη Παραγωγή] της Οπτικής Μουσικής [Δρυγιανάκης, Κατσιάνη, Χονδρός κ.ά.], που κομίζει μιαν άλλη πρόταση στον αυτοσχεδιασμό γενικότερα.
a%2BSONIK%2BJazz%2B2.jpg
Το 1988 κυκλοφορούν οι «Ήχοι του Χειμώνα» [Π.Η.], το 4πλό LP από τις εκδηλώσεις του Υφυπουργείου Νέας Γενιάς, στο οποίo η ελληνική τζαζ έχει σημαντική παρουσία (Μικέλης, Διακογιάννης/ Χήρας/ Πατερέλης/ Τρανταλίδης, Μ. Αλεξίου, Φλωρίδης/ Χρήστου, Γ. Φιλιππίδης, Κολλεκτίβα Χάλκης, Τουλιάτος/ Γεωργίου, Παπαδημητρίου…). Επίσης τυπώνονται και άλλοι σημαντικότατοι δίσκοι της σκηνής, όπως ο «Μικρός Αδερφός» [Lyra] του Μιχάλη Σιγανίδη, η «Άλλη Πλευρά» [Ano Kato] του Δημοσιοϋπαλληλικού Ρετιρέ (Χονδρός, Κατσιάνη, Τραγόπουλος) και ακόμη το “The Slipping Beauty” [Utopia] του Κατσούλη, το “Piano Oracles” [UK. Leo] του Παπαδημητρίου, το “Erisma” [RCA/BMG] του Τρανταλίδη, το διπλό “Horizon” [RCA] του Φακανά…
Την τελευταία χρονιά της δεκαετίας του ’80, το 1989, οι δίσκοι είναι ελάχιστοι και αν κάποιοι θα έπρεπε οπωσδήποτε να αναφερθούν εδώ αυτοί είναι το “Hand Made” [OM Center] του «μονκικού» πιανίστα Παντελή Καραγεώργη, το “In Situ, Piano Cellules” [FR. ADDA] του Σάκη Παπαδημητρίου και τέλος το “Still Waters” [GER. ENJA] της Νανάς Σιμοπούλου.
Φυσικά δεν ήταν μόνον οι δίσκοι…
Από τον πλευρά των κλαμπ συνεχίζει στα πρώτα χρόνια του ’80 το Τζαζ Κλαμπ του Γιώργου Μπαράκου στην Πλάκα (αναφέρουμε το πιο σημαντικό). Πότε έκλεισε; Ας αφήσουμε τον ίδιο τον Μπαράκο να μας το πει (Περιοδικό, #46, 12/1990):
GREEK%2BJAZ%2BDISCOGRAPHY%2Bkefalaio%2B3
Γιώργος Μπαράκος
«Το Τζαζ Κλαμπ κλείνει 23 Νοεμβρίου του ’83. Έχω ακόμη ολοζώντανα στη μνήμη μου τα αστυνομικά όργανα που με έβγαλαν δια της βίας έξω από το κλαμπ και το σφράγισαν. Είχα ζητήσει μερικές μέρες παράτασης της λειτουργίας του, λόγω του προγράμματος συναυλιών του γάλλου σαξοφωνίστα Ντονίκ Λαζρό και του πιανίστα Θωμά Σλιώμη. Είχαν κανονιστεί πολύ πριν ανακοινωθεί το σχέδιο για την εξυγίανση της Πλάκας. Το όλο γεγονός συνέβη επί υπουργίας Τρίτση. Είχα κάνει τότε προσπάθειες να τον δω στο υπουργείο, αλλά απουσίαζε εκτός Ελλάδος, όπως μου έλεγαν. Μίλησα με κάποιον ιδιαίτερό του. Του άφησα κι ένα υπόμνημα, όπου του εξηγούσα περί τίνος επρόκειτο. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.(…)».
Ο Μπαράκος θα μεταφέρει το κλαμπ, για λίγο, στην Κυψέλη, όμως κι εκείνο το χώρο θα τον έκλινε τελικά η αστυνομία.
Μέσα απ’ όλα τούτα ένα είναι σίγουρο. Η απομάκρυνση του Μπαράκου από το κέντρο της ντόπιας σκηνής έβλαψε ανεπανόρθωτα το χώρο της ελληνικής τζαζ. Θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, εννοούμε, και στα eighties και μετά απ’ αυτά, αν μακροημέρευε το Τζαζ Κλαμπ.
Οι (ξένες) συναυλίες, επίσης, βοήθησαν περαιτέρω στην ταυτοποίηση της ελληνικής σκηνής, μέσω, αυτή τη φορά, της ζωντανής επαφής με τα πολλά και σημαντικά ονόματα που κατέφθαναν απ’ έξω. Ας αναφέρουμε μερικές. Στα χρόνια του ’80 εμφανίστηκαν στην Ελλάδα οι Ray Charles, Jan Garbarek, Oscar Peterson, Lionel Hampton, Keith Jarrett, Hugh Masekela, Miles Davis, Freddie Hubbard, Paul Motian, Dewey Redman, Steve Lacy, Stan Getz, Archie Shepp, Tito Puente, Pharoah Sanders και δεκάδες άλλοι – για να μην πούμε για το φεστιβάλ Praxis του Κώστα Γιαννουλόπουλου, που έφερνε το ελληνικό κοινό σε επαφή με το πιο προχωρημένο jazz thing (John Tchicai, Sam Rivers, Peter Kowald, The Art Ensemble of Chicago, The Sun Ra Arkestra, Anthony Braxton, Oriental Wind, Andrew Cyrille κ.ά.), όπως και για το Φεστιβάλ Τζαζ και Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (τις περισσότερες φορές υπό την επίβλεψη του Φλώρου Φλωρίδη).
a%2BSONIK%2BJazz%2B6.jpg
Από πλευράς εκδόσεων στην δεκαετία του ’80 κυκλοφόρησαν βιβλία (κάπως περισσότερα) και περιοδικά (ελάχιστα), που βοήθησαν στην εμπέδωση της τζαζ ιστορίας και κριτικής. Στα περιοδικά να αναφέρουμε το «ΤΖΑΖ» (Κώστας Γιαννουλόπουλος, Σάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Θ. Αρβανίτης), που είχε ξεκινήσει στα τέλη του ’77 και που παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι τα πρώτα χρόνια του ’80 και βεβαίως τα τέσσερα τεύχη του «συν και πλην» από τη Θεσσαλονίκη (1/1981-11/1982), με την επιμέλεια του Σάκη Παπαδημητρίου, που ήταν περισσότερο προσανατολισμένα προς τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό.
a%2BSONIK%2BJazz%2B7.jpg
Τέλος από τα καμμιά 25αριά τζαζ βιβλία που τυπώθηκαν στα eighties ν’ αναφέρουμε τα εξής: Τζων Τσίλτον «Ιστορία της Τζαζ» [Υποδομή, 1981], Marshall W. Stearns «Τζαζ» [Ε.Λ.Ι.Α., 1981], Φρανκ Κόφσκυ «Ο Μαύρος Εθνικισμός και η Επανάσταση στη Μουσική» [Σειρά Αυτοσχεδιασμός, 1981], Τσαρλς Μίνγκους «Χειρότερα κι από Σκυλιά» [Εξάντας, 1981], Κώστας Γιαννουλόπουλος «Οδηγός Τζαζ Δίσκων» [Απόπειρα, 1983], Μπίλλυ Χολιντέυ/ Αυτοβιογραφία/ Η Κυρία Τραγουδάει τα Μπλουζ [ΑΓΡΑ, 1984], Valerie Wilmer «Σοβαρό Όσο και η Ζωή σου» [Praxis, 1984], Valerie Wilmer «Μαύρη Μουσική» [Απόπειρα, 1985], Έρικ Τζ. Χόμπσμπομ «Η Σκηνή της Τζαζ» [Εξάντας, 1988], Charlie Parker/ Η Σκηνή της Τζαζ [Εξάντας, 1989], Duke Ellington/ Η Σκηνή της Τζαζ [Εξάντας, 1989]…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό SONIK, τεύχος Η Μουσική στην Ελλάδα των 80s, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017

Missio - Missio (2003)

$
0
0
Missio - Missio (2003)


Исполнитель: Missio
Альбом: Missio
Год издания: 2003
Стиль: New age, Gregorian Chant, Enigmatic

Elvis Presley – A Boy from Tupelo: The Complete 1953-1955 Recordings (2017)

$
0
0

320 kbps | 500 MB | LINKS

A Boy from Tupelo rounds up all the known existing Elvis Presley recordings from 1953 through 1955, a sum total of 53 studio takes and 32 live performances. The subtitle of the triple-disc set is The Complete 1953-1955 Recordings but it could as easily been dubbed The Sun Years, as the first two discs not only contain all the masters Elvis released for Sam Phillips’ legendary Memphis label, but all the outtakes, the four alternate mixes of Sun material released by RCA, and the four acetates Presley privately cut for Phillips’ Memphis Recording Service. The third disc is devoted to live material, primarily recorded at the Shreveport radio show Louisiana Hayride, but there are also some tracks recorded at concerts and radio stations in Texas and Mississippi.

Piri – Vocês Querem Mate? (1970, Remastered 2017)

$
0
0

PiriVocês Querem Mate? — an obscure slab of 1970-vintage Brazilian psych-folk that packs an afternoon’s worth of delicate trippiness into 28 minutes. Reissued by Far Out Recordings, Vocês Querem Mate? is the brainchild of one Piry Reis, joined by fellow Brazilian flautists Paulinho Jobim and Danilo Caymmi, and brilliant percussionists Juquina and Wilson Das Neves.
On tracks like the deeply groovy “As Incríveis Peripécias De Danilo,” acoustic guitar, flute, bass, and percussion blur together into ecstatic bliss-out, with the timbre of Reis’s voice compelling you to turn off your mind, relax, and float downstream.
And again, this is compact stuff; the ecstatic “Cupído Esculpido” clocks in at a downright epic 3:06, complete with a groove that could…

  65MB  320 ** FLAC

…easily hold up for another hour or so. The title translates as “Carved Cupid” which seems, on the surface, odd, given the music’s impossibly cool swing and lilt (and even more absurd given the faintly ridiculous album cover).

But the first track is called “Reza Brava” which translate to “Pray Hard.” “Sombra Morta” translates to “Dead Shadow.” There’s an edge here, the same sort of subdermal melancholia that animated Love’s 1967 album, Forever Changes. But underneath the acoustic guitars, light drums, and vocals that even Johnny Mathis wouldn’t sneeze at, there could be something very dark indeed. Desfrute, mas cuidado. A morte está em toda parte.

Loretta Hagen - Lucky Stars (2017)

$
0
0
Loretta Hagen - Lucky Stars (2017)

Artist: Loretta Hagen
Title Of Album: Lucky Stars
Year Of Release: 2017
Label: Bearfort
Genre: Folk Pop, Americana
Quality: FLAC (tracks)
Bitrate: Lossless
Time: 42:51
Full Size: 273 mb
Upload: Turbobit / DipFile

Loretta Hagen – Lucky Stars (2017)

$
0
0

320 kbps | 102 MB | LINKS

Folk, Americana, Country – Reviewers describe Loretta Hagen as “heart driven, soul filling Folk Americana”

The Earls Of Leicester - Rattle & Roar (Lossless, Hi Res 2016/2017)

$
0
0
The Earls Of Leicester - Rattle & Roar (Lossless, Hi Res 2016/2017)Исполнитель: The Earls Of Leicester
Альбом: Rattle & Roar
Дата выхода: 2016/2017
Страна: United States
Категория(и): Folk  World  Country
Дата выхода: 2016/2017
Продолжительность: 00:44:38
Формат: FLAC, (tracks) 24 bits, 96 KHz, Lossless

  

Lou Gramm – Highlights of Lou Gramm (2017)

$
0
0

320 kbps | 106 MB | LINKS

Lou Gramm is an American rock singer, and songwriter, best known for being the original lead singer of the British-American rock band Foreigner.

Tracks:

1.My Baby
2.How Do You Tell Someone
3.Watch You Walk Away
4.I Can’t Make It Alone
5.I Wish Today Was Yesterday
6.Won’t Somebody Take Her Home
7.Don’t You Know Me My Friend
8.Headin’ Home
9.Society’s Child
10.You Better Know Your Heart


Kenny Garrett - Beyond The Wall (2006)

$
0
0
Kenny Garrett - Beyond The Wall (2006)

Label: Nonesuch
Жанр: Jazz, World
Год выпуска: 2006
Формат: FLAC (image) / MP3
Битрейт аудио: Lossless / 320
Продолжительность: 76:54
Размер: 509 Mb / 181 Mb 

The Wild Tchoupitoulas – The Wild Tchoupitoulas (1976/2016) [HDTracks 24-192]

$
0
0

The Wild Tchoupitoulas – The Wild Tchoupitoulas (1976/2016)
FLAC (tracks) 24-bit/192 kHz | Time – 35:06 minutes | 1,37 GB | Genre: Pop, World, Native American
Studio Master, Official Digital Download – Source: HDTracks | Artwork: Front cover | © Island Records

The Wild Tchoupitoulas is a 1976 album by the New Orleans Mardi Gras Indian tribe The Wild Tchoupitoulas. The album features the “call-and-response” style chants typical of Mardi Gras Indians. Vocals were provided by George Landry, as “Big Chief Jolly”, as well as other members of his Mardi Gras tribe. Instrumentation was provided in part by members of the New Orleans band The Meters. The album also notably features Landry’s nephews, the Neville Brothers, providing harmonies and some of the instrumentation. While not a commercial success, the effort was well received critically and the experience recording it encouraged the four Neville brothers to perform together for the first time as a group. Meaningful of the geographic location of New Orleans as a Caribbean city, “Meet de Boys on the Battlefront” is based on the melody and rhythm of Trinidadian calypso artist Lord Invader’s 1943 “Rum and Coca Cola” made famous in the U.S. by The Andrew Sisters in 1944. In 2012 the album was added to the U.S. Library of Congress’ National Registry, a designation of “cultural, artistic and historic importance to the nation’s aural legacy.”

The Wild Tchoupitoulas — a group of Mardi Gras Indians headed by George ‘Big Chief Jolly’ Landry — only released one album, but that one record caused a sensation upon its initial 1976 release. It was one of the first records of the album-oriented rock generation that captured the heady gumbo of New Orleans R&B and funk. Landry may have fronted the Wild Tchoupitoulas, but the key to the record’s success was his nephews, Charles and Cyril Neville, who headed the rhythm section. They drafted in their brothers, Art and Aaron, to harmonize, and thereby unwittingly gave birth to the band that became the Neville Brothers. Still, the fact that The Wild Tchoupitoulas ranks among the great New Orleans albums isn’t because of the Nevillles themselves, but the way the Wild Tchoupitoulas lock into an extraordinary hybrid that marries several indigenous New Orleans musics, with swampy, dirty funk taking its place in the forefront. There are only eight songs, and they are all strung together as if they’re variations on the same themes and rhythms. That’s a compliment, by the way, since the organic, flowing groove is the key to the album’s success. ~~AllMusic Review by Stephen Thomas Erlewine

Tracklist:
1. Brother John 03:34
2. Meet De Boys On The Battlefront 03:23
3. Here Dey Come 04:05
4. Hey Pocky A-Way 03:58
5. Indian Red 07:20
6. Big Chief Got A Golden Crown 04:00
7. Hey Mama (Wild Tchoupitoulas) 04:45
8. Hey Hey (Indian Comin) 04:01

Personnel:
Big Chief Jolly, vocals
Second Chief, vocals
Trail Chief, vocals
Flag Boy, vocals
Spy Boy, vocals
Art Neville, keyboards, background vocals
Charles Neville, percussion, background vocals
Cyril Neville, congas, background vocals
Aaron Neville, piano, background vocals
Ziggy Modeliste, drums
Leo Nocentelli, guitar
George Porter, Jr., bass
Teddy Royal, guitar
Willie Harper, background vocals

Download:

http://rapidgator.net/file/b42e23e122e0c934596996ec6a7bf20a/Th3WildTchoupitoulasTh3WildTchoupitoulas19762016HDTracks24192.part1.rar.html
http://rapidgator.net/file/8b9fb472c756f5f03566de50bb1d5545/Th3WildTchoupitoulasTh3WildTchoupitoulas19762016HDTracks24192.part2.rar.html
http://rapidgator.net/file/68e46a2e10b38297cc655b4d54a7912d/Th3WildTchoupitoulasTh3WildTchoupitoulas19762016HDTracks24192.part3.rar.html

 

Super Japan 1 | Super abject to super dusk.

$
0
0
KH.jpg

Over five Wednesday nights in August, join Bodega Pop Live on WFMU's Give the Drummer Radio on a 15-hour alphabetical tour of extreme examples of genres (enka, onkyokei), states of being (abject, euphoric) and more from everybody’s favorite stratovolcanic archipelago. 

On tonight’s show (7-10 PM EDT): Super abject, super acid, super Ainu, super ASMR, super avant-garde, super bad, super bass, super beatbox, super b-girl, super big, super bored, super brothers, super bubblegum, super cha cha, super child star, super chiptune, super city, super cosmic, super cult, super cute, super dancin’, super dark, super desire, super dirty, super disco, super DIY, super DJ, super dream, super drums, super dusk. Super Japan!

Best of The Beat on Afropop: Fela Kuti—20 Years After

$
0
0

Aug. 2 marks the day Fela Anikulapo-Kuti died in 1997, at the age of 58. An African colossus, the controversial and always outspoken Nigerian musician/bandleader of Egypt 80, shook the earth with his music and messages, and in the past 20 years, his legend has continued to grow in scope second only to that of Bob Marley. His two sons, Seun and Femi Kuti, carry on his legacy,  dozens of Afrobeat bands have sprung up in his wake, films made, a Broadway musical produced. Fela was one of a kind and continues to be bigger than life.

The Beat paid tribute to Fela with a comprehensive cover story written by frequent Beat contributor Carter Van Pelt. The feature also includes a sidebar compiled by “African Beat” columnist Robert Ambrose titled “The Fallen Giant: Personal Reminiscences of Fela Kuti.” Seven Beat writers—Dave Hucker, Bob Tarte, Ron Sakolsky, Steve Heilig, Andy Frankel, Roger Steffens, Robert Ambrose; photographer Leni Sinclair, and an eloquent tribute by actor Adewale Akkinuoye-Agbaje—recall the impact Fela’s music and outsize personality had on their lives.

Carter sums up the complexity that Fela encompassed: “Musically, he achieved a level comparable to Miles Davis, James Brown, Thelonius Monk and Bob Marley. In other respects, he was similar to Peter Tosh or Sun Ra. Politically he subscribed to the point of view of Marcus Garvey, Kwame Nkrumah, Malcolm X and Kwame Toure. Spiritually, less is known about Fela, except that his spiritual vision grew from his belief in the sublime power of musicians.”

The Beat’s founding editor Roger Steffens provides the eulogy with his last line: “When God made brave Fela, the mold was broken, and we shall never again see his like.” Fela lives!

Ten best of Fela, according to The Guardian newspaper (U.K.)

Five Fela picks by Afropop producer Morgan Greenstreet

READ OR DOWNLOAD PDF Beat16#5FelaTribute

ABOUT BEST OF THE BEAT ON AFROPOP

Monoswezi A Je

Sudan Archives Sudan Archives

Pascal Comelade Espontex Sinfonia


The Dramatics – Stax Classics (2017)

$
0
0

FLAC | 289 MB | LINKS

The new Stax Classics series celebrates the iconic label’s greatest stars, offering new liner notes, label discographies and 12 choice cuts from the artists’ Stax catalog. This collection of music by The Dramatics highlights one of soul music’s super groups, who topped the charts with their combination of gritty soul belting and sleek production. Features the band’s biggest hits from 1971-1974, including ‘Whatcha See Is Whatcha Get,’ ‘Get Up and Get Down,’ ‘In the Rain,’ ‘Hey You! Get Off My Mountain,’ and ‘Fell for You.’

Delaney & Bonnie – To Bonnie From Delaney (1970.Reissue 2016.)

$
0
0

320 kbps | 271 MB | LINKS

Delaney and Bonnie hit their pop-soul prime on this, their first Atlantic Records album. Buoyed by their acclaim from their first Elektra album, as well as their association with Eric Clapton, the group switched record labels and recorded this, probably their most definitive album. Backed by an awesome cast of musicians which included Jim Gordon (drums), Kenny Gradney (bass — later of Little Feat), and many others, this record shows why anyone connected with the band became a tambourine-shaking convert to soul-based rhythm & blues rock. Some great vocal performances by Bonnie Bramlett, especially the low-down “The Love of My Man,” show why she was put in the same league as Janis Joplin. One of the more definitive albums of the period.

Delaney Bramlett – guitar, vocals
Bonnie Bramlett – vocals
Duane Allman – guitar
Mike Utley – piano
Jim Gordon – keyboards
Sneaky Pete Kleinow – steel guitar
Little Richard – piano
Jim Dickinson – piano
Charlie Freeman – guitar
Ben Benay – guitar
Kenny Gradney – bass guitar
Bobby Whitlock – piano
Ron Tutt – drums
Sammy Creason – drums
Jerry Jumonville – alto saxophone
King Curtis – tenor saxophone
Darrell Leonard – trumpet, trombone
Sam Clayton – congas
Wayne Jackson – trumpet
Jack Hale – trombone, trumpet
Alan Estes – conga, percussion
Jerry Scheff – bass guitar
Tommy McClure – bass guitar
Ed Logan – tenor saxophone
Andrew Love – saxophone
Frank Mayes – tenor saxophone
Floyd Newman – baritone saxophone

(Portugal, Fado, Singer/Songwriter, Female Vocal) Carolina - Encantado - 2017, MP3, 320 kbps

$
0
0
Carolina / Encantado Жанр : Portugal, Fado, Singer/Songwriter, Female Vocal Страна исполнителя (группы) : Португалия Год издания : 2017 Издатель (лейбл) : Sony Music Entertainment Аудиокодек : MP3 Тип рипа : tracks Битрейт аудио : 320 kbps Продолжительность : 00:37:22 Наличие сканов в содержимом раздачи : нет Треклист : 01.

Тема на форуме


Photo Gallery: World Sacred Music Festival 2017

$
0
0

In May, we returned to Fes, Morocco for the 23rd annual World Sacred Music Festival, 13 years after our first visit. The event hosted a dazzling array of music from across the globe, spanning the spectrum of sacred and secular. You can hear all about that festival in our recent program, The Festival in Fes: World Sacred Music Festival, RevisitedHere is a visual guide to the festival to accompany your listening experience.

You’ll see pop music at Place Boujloud, Sufi music at Dar Tazi, innovative fusion music at Dar Adiyel, Chinese opera and Malian-flavored flamenco at the magnificent Bab Makina. At the lakeside stage at the Jnan Sbil gardens, there’s Kuwaiti pearl-diving music, interpretations of indigenous Amazonian songs, Cretan folk music and an emotive French pianist. After the festival, we traveled to the zaouia of Gnawa master Maalem Abdelkader Amlil, a small room in his home where he gathers with friends to play Gnawa and talk. On our way out of Morocco, we stopped by the massive Mawazine Festival in Rabat, where we caught a show from the famous Tobagonian singer Calypso Rose on the shore of the Atlantic Ocean. Enjoy!

All photos by Sebastian Bouknight

Tim Buckley – Wings: The Complete Singles 1966-1974 (2016)

$
0
0

320 kbps | 158 MB | LINKS

“First ever complete collection of Buckley’s singles. Contains the previously unissued 1967 single “Once Upon A Time”/”Lady, Give Me Your Key”

Tracklist:

1. Wings
2. Grief In My Soul
3. Aren’t You That Girl
4. Strange Feelin’
5. Once Upon A Time
6. Lady Give Me Your Key
7. Morning Glory
8. Knight-Errant
9. Once I Was
10. No Man Can Find The War
11. Carnival Song
12. Happy Time
13. So Lonely
14. Move With Me
15. Nighthawkin’
16. Quicksand
17. Stone In Love
18. Dolphins
19. Honey Man
20. Wanda Lu
21. Who Could Deny You

Viewing all 99163 articles
Browse latest View live




Latest Images