Quantcast
Channel: _WORLD via Rick Shide on Inoreader
Viewing all 99163 articles
Browse latest View live

Becky Kapell – That Certain Ache (2018)

$
0
0

517TJ3TyZBL._SS500.jpg320 kbps | 73 MB | LINKS

Kapell’s music has the familiarity of a country song. You feel like you know it the first time you hear it. Becky has a very pretty voice – pretty and strong. The high notes are sweet but her voice doesn’t stay up there, it comes down to a range that’s easy to listen to as well. The songs are simple, the stories are universal yet specific as all good country songs are.


Cat Canteri – Inner North (2018)

$
0
0

51tjIJmX4dL._SS500.jpg320 kbps | 100 MB | LINKS

Tracks:
01. The Only One
02. Out of my League
03. Fitzroy Bowl
04. Pentridge Wasteland
05. Stand Up and Be My Man
06. How Crazy I’ve Been
07. Remember The Time
08. Bridget Agnew
09. Tram Stop
10. Take Me Away
11. Make Up Your Mind

QUEEN όσα θα θέλατε να μάθετε για το βρετανικό συγκρότημα μέσα από ένα ποστ και μια συζήτηση στο facebook

$
0
0
Γνωρίζω αρκετό κόσμο από το χώρο του ροκ, ανθρώπους που ακούνε ροκ και μελετάνε το ροκ (φίλους και γνωστούς), αλλά δεν γνωρίζω ούτε έναν που να γουστάρει αληθινά τους Queen. Που να μου έχει μιλήσει με κάποια καλά λόγια, τέλος πάντων, για τους δίσκους τους.
Προσωπικά έχω δύο LP των Queen, που δεν θυμάμαι πως βρέθηκαν στη δισκοθήκη μου (μάλλον θα τα αγόρασα κάποια στιγμή από τις «προσφορές») και έρχομαι να πω, επειδή άκουσα το πρώτο τους άλμπουμ χθες, το “Queen” του ’73, μετά από πολλά χρόνια (θα βάλω σήμερα, αν βρω χρόνο, και το “A Night at the Opera”) πως πολύ δύσκολα θα βρεις έστω κι ένα κομμάτι τους, εκεί, που να σε πιάσει από την αρχή. Ακούς… ακούς… και στο τέλος δε μένει σχεδόν τίποτα.
Οι Queen συμβολίζουν, στο μέγιστο βαθμό, τον εκφυλισμό και το τέλος του ροκ, έτσι όπως το κατανοήσαμε όλοι μας από το υλικό (γνωστό και λιγότερο γνωστό) που κυκλοφόρησε στα long sixties. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος γι’ αυτό.
a239.jpg
Παναγιώτης Μπικάκης
Μεγαλώνοντας ουσιαστικά σε ντισκοτέκ τα καλοκαίρια άκουγα “I want it all” & “Another one bites the dust” και με συνέπαιρνε η αντίδραση του κόσμου στο άκουσμά τους. Αργότερα έπεσε στα χέρια μου το CD “Greatest Hits II”, δεν είχα άλλα, αυτό και το διπλό του Ζαμπέτα. Ακόμα ανατριχιάζω όταν ακούω, διαβάζω ή βλέπω κάτι για αυτούς.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Το “Another one bites the dust” το θυμάμαι κι εγώ από τις ντίσκο στο νησί, στις αρχές του '80. Όταν το βάζανε κατέβαινα από την πίστα...
Stathis Nikokavouras
Ε βέβαια εγώ σου τα έπαιζα τα κομμάτια. Κι εγώ το “Another one bites the dust” δεν το χόρεψα ποτέ, ούτε το “I want to break free”, γιατί έρχονταν κομμάτια σαν αυτό που δεν το έπαιζε κανένας άλλος. Κανείς. Μόνο ο χωριανός σου…
James Brown - Body Heat
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Κρι-κρι...
Stathis Nikokavouras
Ναι, πρώτα εκεί και μετά Σκούνα, μετά Πάνθηρα, μετά Αγγλία, μετά Σουηδία. Από εκεί η φωτογραφία τού 1980 και δίπλα μου ο Αλέκος απο τους Καρουσάδες που σκοτώθηκε 18 χρονών με τη μηχανή. Ο καλύτερος φίλος. Δεν πρόλαβε να ζήσει τίποτα…
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Τον θυμάμαι...

Spyros Hytiris
Το “A Night At The Opera” περιέχει μερικές συγκλονιστικές στιγμές, όπως το “Year of ’39” (μιλάει για χρονομετάθεση, ο May είναι φυσικός με διδακτορικό) και το “Love of my life”, μέχρι το απλησίαστα αυθεντικό (δεν μοιάζει με τίποτε άλλο) “Bohemian rhapsody”. Πέραν αυτού (προ και μετά) πολύ ολίγα για απαιτητικούς.

Γιώργος Γιαννόπουλος
Είχα πάρει, και μου άρεσε το “Sheer Heart Attack”. Εντυπωσιακή η κιθάρα, και τα φωνητικά. Οι μελωδίες βέβαια ξέφευγαν από το ροκ προς το «ελαφρολαϊκό», αλλά όχι τόσο πολύ όσο στα μεταγενέστερα άλμπουμ. Μετά κι εγώ ό,τι άκουγα στα ραδιόφωνα και στις ντίσκο.
Queen- Tenement Funster
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Σ' αυτό το ύφος οι 10cc είχαν πιο εμπνευσμένες μελωδίες.
Και ας μην ξεχνάμε πως ο Brian May που ήταν παικταράς είχε ξεκινήσει απ' αυτούς...
Smile - April Lady
Γιώργος Γιαννόπουλος
Πολύ ωραίο αυτό το κομμάτι.
Διαβάζω τώρα αυτήν την κριτική της εποχής, και συνειδητοποιώ τι μου πάει στραβά. Δεν είχε ομοιογένεια το υλικό, δεν πρόκειται για αφομοιωμένες επιρροές, αλλά για παράθεση πολλών στυλ, με ενοποιητικό στοιχείο τα χορωδιακά φωνητικά παντού, και την κιθάρα του May. Από ραγκ τάιμ σε mid 70s χαρντ ροκ/ προγκρέσιβ κι από όπερα σε μπαλάντες στυλ McCartney, συχνά διαδοχικά μέσα στο ίδιο κομμάτι. 
A Night At The Opera 
https://www.rollingstone.com/music/albumreviews/a-night-at-the-opera-19760408
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Έτσι μου ’ρχεται να το βάλω αργότερα και να γράψω κι εγώ κριτική...
Γιώργος Γιαννόπουλος
Εδώ Rainbow, Kansas και λίγο Led Zeppelin, μέχρι και λίγο από Who.
Queen - The prophet's song (1975)
Vana Iacovidou
Το έχω! Νομίζω πως όλοι το είχαμε! Εγώ πάντως τον άκουγα με δέος και τον είχα μάθει κι απέξω.

Jack Luminous
Αυτό που λες «δεν μένει τίποτα» με μια από τις καλύτερες φωνές στην ιστορία της ροκ (και κατά πολλούς από τους συναδέλφους του μάλλον την καλύτερη) δεν ισχύει. Γνώμη μου – και δεν είμαι κανένας τεράστιος φαν των Queen, αλλά αυτός ο άνθρωπος ήταν, το λιγότερο, συγκλονιστικός performer. Π.χ. εδώ…
Queen – Innuendo
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Εντάξει.

Akis Kapranos
Ο Ζήλος είχε κάνει μια εξαιρετική κριτική σε αυτό το τελευταίο άλμπουμ btw.

a501.jpg
Asser Moissis
Γιατί ασχολείστε με καλλιτέχνες που δεν σας αρέσουν; Για να μας πείτε ότι δεν σας αρέσουν;
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Ναι. Καθώς οι αρνήσεις έχουν τουλάχιστον όσο νόημα και οι καταφάσεις.
Akis Perdikis
Προφανώς για τον ίδιο λόγο που στο faebookεκτός από καρδούλες υπάρχουν και δάκρυα.

Nikos Sarantakos
Θυμάμαι ότι και ο Αργύρης Ζήλος τους αντιπαθούσε, αλλά εξαιρούσε το “Bohemian rhapsody”, το επικό οπερικό κομμάτι, όπως το είχε πει. Εμένα μου άρεσε αυτός ο δίσκος. Είχα και τον προηγούμενο.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Ναι, από το LP “Α Night at the Opera”. Θέλω να το ξανακούσω απόψε αυτό, μετά από πολλά χρόνια...

Stathis Nikokavouras
Ναι, αλλά είναι τυχαίο που ο Φρέντυ και τ’ αγόρια του έχουν ψηφιστεί σαν το μεγαλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών; Η φωνή του είναι απίστευτη. Και εγώ ακούω τριάντα φορές Pink Floyd και μία Queen και αυτή κατά λάθος, αλλά η φωνή του είναι μοναδική. Δεν έχει καν μιμητές.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Ναι, είναι καλλίφωνος. Αν κι εμένα δεν μου αρέσει η φωνή του. Δεν είναι του γούστου μου οι ροκ φωνές χωρίς γρέζι.

Δημητρης Σαλτος
Αν δεν συγκινηθείς από αυτό το τραγούδι, είσαι ήδη νεκρός. Υπερεκτιμημένους μπορεί να τους πει κάποιος, αλλά ότι έχουν αφήσει δεκάδες κομματάρες δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Queen - These Are The Days Of Our Lives [Official Music Video]
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Και κάτι παραπάνω από νεκρός. Πάμε για τα σαράντα...
(Μη μου ρίχνετε άλλα τραγούδια των Queen, για να με πείσετε. Είμαι μεγάλος πια... κι έχω ακούσει Queen περισσότερο απ' όσο νομίζουν κάποιοι).
Δημητρης Σαλτος
Για του λόγου μας το αληθές τα βάζουμε, έτσι για να το τονίσουμε ολίγον παραπάνω.

Stylianos Tziritas
Χωρίς να θέτω εαυτόν στο club των τελειωμένων θιασωτών τους θα αποτολμήσω να πω ότι οι Queen (που μόνο τυχαία δεν αποτελούν θεσμό στην Αγγλία) ήταν ένα σχήμα που τη λέξη ενορχήστρωση, αλλά και την έννοια της μελωδικής ανάπτυξης του αρχικού ριφφ/σχήματος τα ανήγαγαν πραγματικά σε τέχνη (και ομιλώ και για τις 80s μέρες τους). Αν δε μιλάμε για τον Mercury πέρα του συγκλονιστικού της φωνής του σε επίπεδο ερμηνείας (πέραν δηλαδή του καταπληκτικού λαρυγγιού του) σε επίπεδο performer ήταν αυτός που ουσιαστικά ξεκόλλησε τα χέρια του τραγουδιστή από το stand του μικροφώνου – κάτι που μήτε ο Gabriel δεν το είχε καταφέρει πλήρως. Και η επίσης αλήθεια είναι ότι ο Brian May είναι παικταράς, αν και καθόλου του στυλ μου ο ήχος του, και έξυπνος συνθέτης. Η ρυθμική τους βάση επίσης ήταν ασυναγώνιστη.
Akis Perdikis
Θα συμφωνούσα για τη σχέση τραγουδιστή/stand εάν δεν είχε προηγηθεί ο Iggy Pop. Και ο Jim Morrison. Κι αφού μιλάμε για Βρετανία, ο David Bowie.
Stylianos Tziritas
Μάλλον δεν έγινε αντιληπτό αυτό που είπα. Ο εν λόγω αποδέσμευσε τον εκφραστή/ερμηνευτή από το μικρόφωνο και ξεκόλλησε τα χέρια του.

Βασίλης Καμπούρης
Το “The Game” album τους είναι οκ για μένα συμφωνώντας με την αρχική θέση φυσικά. Τώρα όσον αφορά το “Bohemian…” θα μπορούσα να το εξαιρέσω ως τρομερό τραγούδι μέχρι εκεί όπου αρχίζουν τα γκαλιλεγιο γκαλιλεγι μαννιεφικο, που μπορώ να βγω στο μπαλκόνι με μαϊντανό στα αυτιά σαν τον Οβελίξ.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ
Ένα δίσκο αξιόλογο έβγαλαν κατά τη γνώμη μου. “A Night at the Opera” και μετά τέλος! Performer o Mercury τεράστιος, αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν είχαν βγάλει το “We are the champions”, που παίζεται παντού σε αγώνες αθλητικούς, νομίζω ότι οι μισοί δεν θα τους ήξεραν καν!!

Nikos Gkikas
Ταπεινή γνώμη, αλλά οι Queen δεν εντάσσονται σε κάποιο ρεύμα ή έστω τάση της ροκ σκηνής, ειδικά εκείνης της εποχής τους. Κλίνουν περισσότερο στην beat disco, απλά η επιρροή του May στις συνθέσεις ήταν αρκετή για να «χαθεί λίγο η μπάλα» στην πορεία.Το “Love of my life” είναι ίσως ένα από τα λίγα έντιμα κομμάτια τους.

Konstantinos Zachopoulos
Έχω μόνο δύο δίσκους, τους δύο πρώτους (νόμιζα πως είχα περισσότερους), αλλά έχω ακούσει και τους άλλους. Άνιση μπάντα, με το μπαλατζάρισμα να γέρνει προς το αρνητικό. Καλά, από ’80 και μετά δεν ακούγονται.

Win Berry
Συμφωνώ Φώντα. Ναι έχει τρομερή φωνή, ναι έχουν μερικά πολύ καλά τραγούδια και πολύ καλές στιγμές, αλλά δεν έχουν καμία κοινωνική αναφορά και γενικά δεν εκφράζουν τίποτα πέρα από έναν κομφορμισμό και μια κάποια ικανότητα/δεξιοτεχνία. Γενικά το stadium rock (υπάρχει και ο παρεμφερής όρος corporate rock) είναι πανάθλιο. Χίλιες φορές καλύτερα χιπχοπάς με 15 κιλά χρυσή καδένα δολαρίου και εμφάνιση houston rockets να χτυπιέται σε κάνα γιαπί, κρατώντας στο ένα χέρι το mic και στο άλλο τα @@ του...

Ioannis Degdekis
Ούτε εμένα μου αρέσουν οι Queen πέραν των 5 hitsτους. Μπράβο σου που λες μια μεγάλη αλήθεια. Προσωπικά όσο και αν προσπάθησα να ακούσω ένα άλμπουμ ολόκληρο δεν τα κατάφερα. Μου φάνηκαν στη καλύτερη αδιάφοροι. Αυτό είναι καθαρά το γούστο μου. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι κορυφαίοι μουσικοί ούτε ότι δεν είναι δύσκολα αυτά που παίζουν απλά δεν μου αρέσουν.

Alexs İkonomu
Έτσι είναι. Ανούσιοι ήταν και εκπρόσωποι του εκφυλισμού του ροκ στα 70s όπως κι άλλοι της εποχής τους (Aerosmith , Kiss, Foreigner κ.λπ.). Φαίνεται όμως ότι πολλοί νεώτεροι δεν το βλέπουν έτσι κι ενώ δεν έχουν ανακαλύψει ή εκτιμήσει άλλους πραγματικά σημαντικούς τους Queen τους γουστάρουν. Οι λόγοι; Κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο του χαρντ είχαν ένα φοβερό κιθαρίστα – σκέψου οι Doors να είχαν αυτόν αντί του κουλού Εβραίου– ένα τραγουδιστή που δεν είχε αποφασίσει αν ήθελε να είναι σε καμπαρέ, drag show ή σε ροκ γκρουπ και τα ’κανε όλα μαζί και βέβαια συχνά δυνατές συνθέσεις, προσεγμένη παραγωγή και fun. Όλη η στιχοπλοκία τους στο fat bottomed girls you make the rockin world go round…

Lampros Alkahest Tennes
Θεωρώ πως το “Queen” (1973) πάσχει από θέμα παραγωγής. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που είχαν στο μυαλό τους και με σχετικά λίγο περιθώριο για ηχογράφηση του κάθε κομματιού. Θεωρώ πως από το “Queen II” μεχρι και το “Jazz” έχουν πολλά και αξιομνημόνευτα κομμάτια πέρα των κλασικών. Η 80s εποχή τους αμφιταλαντεύεται μεταξύ pop, arena rock και hard rock. H φωνή άλλαζε με τα χρόνια, η αγορά άλλαξε με τα χρόνια , αλλά πέραν τούτου σαφώς και διαφωνώ πως εάν δεν έκαναν ένα “We are the champions” π.χ. θα ήταν μια άγνωστη μπάντα.

Stratos Tsirtavis
Είσαι σκληρός Φώντα αλλά ίσως έχεις point. Κι όμως συναντάς ανθρώπους που τους έχουν για μεγαλύτερη μπάντα όλων των εποχών

a502.jpg
Panagiotis Koutakis
Οι ποπ στιγμές τους ήταν μια χαρά! Το “A kind of magic” το ακούω ακόμη και τώρα με ευχαρίστηση. Απλά οι περισσότεροι που μιλούν για την μπάντα έχουν στο μυαλό κάποια singles. Αμφιβάλλω αν μπορεί να ακούσει κανένας το “Jazz” για παράδειγμα. Νομίζω παράλληλα ότι αυτό που τους έδωσε ώθηση στα 80s ήταν το Live Aid. Χωρίς αυτό δεν σήκωναν εύκολα κεφάλι!

Akis Perdikis
Ωραίο σχόλιο o Φώντας… food for thought. Παρομοίως, δεν με συγκίνησαν ποτέ, παραήταν δραματικοί και οπερατικοί για τα γούστα μου, μια φορά είπα «ας τους δώσω μια ευκαιρία», όταν ο Frank Zappa σε μια συνέντευξη δήλωνε κατενθουσιασμένος με τον Brian May. Ok, ωραίος κιθαρίστας, έπαιζε και με νόμισμα αντί για πένα, αλλά έως εκεί. Ας τους χαίρονται οι Εγγλέζοι στα Wembley. Αν θέλω δράμα (εποχής) θ’ ακούσω Alex Harvey, Scott Walker και Steve Harley.

Thanasis Michalakis
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως το συγκρότημα αξίζει και για το εκπληκτικό “Innuendo”, από το ομότιτλο, τελευταίο άλμπουμ του. Μου θυμίζει σε δομή, το εξαιρετικό “Bohemian rhapsody”. Δυστυχώς, μόνο αυτά, παρά την εξαιρετική αυτή μορφή του Mercury.

Andreas Frogoudakis
Queen?...,,ha ha ha!

Γιώργος Χαρωνίτης
Ακριβώς! Όση καλή θέληση κι αν είχα (και είχα!), τίποτα...

Antonis Kosmas
Αρκετά εξαιρετικά τραγούδια, ούτε ένα εξαιρετικό album...

Vassilis Bas Athanassiadis
Queen - '39 (Official Lyric Video)
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Θυμάμαι πως υπήρχαν κάποια κομμάτια από το “A Night at the Opera”, που κάτι λέγανε... Αυτό είναι σχεδόν country-rock.
Vassilis Bas Athanassiadis
Όπως επισήμαναν και παραπάνω, είχαν πολλά καλά κομμάτια, αλλά ούτε ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Το “A Night at the Opera” ας πούμε, έχει ορισμένα πολύ καλά (όπως το παραπάνω), αλλά και κάτι φοβερές πατάτες...
Με την ευκαιρία, εδώ μία φοβερή, κάπως "μοντυπαϊθονική" παρουσίαση της δισκογραφίας τους:
The Quietus | Features | Queen's Back Catalogue - The Authorised King James…

Aris Karampeazis
Συντάσσομαι

Maria Markouli
Δεν-αντέχω-Queen-με-τίποτε.

Avgeris Tokaris
Και λίγα λες. Αθλιότητα....

Spyros Zoupanos
Το “Jazz” είναι πολύ καλό άλμπουμ, πώς να το κάνουμε…

Patritsopoulos Nikos
Όσο χάλια ταινία, τόσο δισκάρα
Flash Gordon By Queen

Βιργίλιος Στάρκγουελ
Τελείως λάθος και απαράδεκτη η άποψή σας. Αν δεν έχετε γνωστούς που να γoυστάρουν τους Queen θα βρείτε υπερβολικά πολλούς καλλιτέχνες (σχεδόν από όλα τα είδη) που τους θεωρούν ως βασική, θεμελιώδη επιρροή. Αυτοί πιθανόν κάτι παραπάνω ξέρουν από τους γνωστούς σας. Επίσης για κάποιους που αναπαράγουν την γνωστή καραμέλα του «καλά singles - κακά album», από πότε χρίστηκε το LP ως μονάδα αξιολόγησης των καλλιτεχνών; Δηλαδή ο Χανκ Γουίλιαμς ή ο Έλβις δεν φτουράνε, γιατί δεν έβγαλαν καθόλου ή δεν έβγαλάν καλά LP; Πέρα απ’ αυτό, τα “Sheer Heart Attack”, “A Night at the Opera”, “A Day at the Races”, “The Works”, “News of the World”, “The Game” και όχι μόνο, είναι εξαιρετικοί δίσκοι! Ακόμα και το “Jazz” που κάποιος αναφέρει περιέχει τουλάχιστον δύο αριστουργήματα (“Don’t stop me now” και “Jealousy”) και αρκετά καλά τραγούδια. Κι o Mercury ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένας καλός τραγουδιστής και perfomer. Ήταν κυρίως ένας εξαιρετικός, ένας ιδιοφυής συνθέτης, με πολύπλοκη γραφή, που κατάφερε όμως να συγκινήσει το ευρύ κοινό. Τα πλήθη που έχουν μαζέψει οι Queen και τα στάδια που έχουν γεμίσει δύσκολα θα τα δει αυτός ο πλανήτης ποτέ ξανά. Όποιος θεωρεί τους Queen αμελητέα ποσότητα (εγώ δεν μπαίνω στην λογική πρώτος, δεύτερος κ.λπ., αυτά είναι αηδίες) απλά δεν ξέρει από μουσική και μπορεί να συνεχίσει την ακρόαση των Greatest Hits του Παντελίδη.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Εμένα πάντως τα καλύτερα του Παντελίδη μου αρέσουν περισσότερο από τα καλύτερα των Queen και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Και όπως έχουμε ξαναπεί το θέμα του γούστου είναι κάτι εντελώς προσωπικό. Συμβαίνει δε και το εξής με το γούστο... να το επικαλούνται και όσοι δεν το έχουν.
Βιργίλιος Στάρκγουελ
Όσο γι’ αυτό το τελευταίο, είναι προφανές! Πάντως η φράση «εμένα τα καλύτερα του Παντελίδη μου αρέσουν περισσότερο από τα καλύτερα των Queen και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό» νομίζω έχει όλες τις προδιαγραφές να μείνει στην ιστορία.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Να μείνει, γιατί να μη μείνει; Διάδωσέ το.
Βιργίλιος Στάρκγουελ
Μην ανησυχείτε. Οι μεγάλες... σοφίες δεν χρειάζονται promotion, διαδίδονται εύκολα μόνες τους.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Εντάξει, κόψε το τώρα. Έγινες κατανοητός.

George Nikolopoulos
Πάντως τσεκάροντας τα σχόλια και τα likes στο σύνολο τους, δεδομένου ότι κάνα δυο εναντιώθηκαν ουσιαστικά, βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχεις δίκιο. Δεν τούς γουστάρουμε…

Konstantinos Zachopoulos
Και τώρα να μιλήσουμε για τον Elton John; (Πλάκα κάνω, η συζήτηση, αν γίνει, θα γίνει στον δικό μου τοίχο – εκτός αν σε τσιγκλάει το θέμα)
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Εγώ είμαι φαν του Elton John. Έχει γράψει καταπληκτικά τραγούδια. Μαζί με τον Burnie Taupin δηλαδή.
Konstantinos Zachopoulos
Συμφωνώ. Απλώς κάποιοι τον θεωρούν «Νταλάρα της Αγγλίας». Και η αλήθεια είναι πως από τα 80s και μετά είναι άνισος.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Πολύ χαίρομαι για τα σχόλια που πέσανε γύρω από τους Queen. Τα είπαμε φοβερά. Μακάρι και για τον Elton John, εδώ ή οπουδήποτε αλλού.
Konstantinos Zachopoulos
Μια παρατήρηση, χωρίς κανένα υπονοούμενο: έχω προσέξει ότι αυτοί που σηκώνουν πολλή συζήτηση (για ποπ/ροκ μιλάω) είναι κατά κανόνα Άγγλοι.
Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
Είναι ωραίο πάντως να συζητάς γι’ αυτά τα θέματα. Να εκφράζεις σθεναρά τις απόψεις σου, σε μια κουβέντα ενός επιπέδου. Αύριο μάλλον θα μαζέψω όλα τα σχόλια και θα τα περάσω στο δισκορυχείον για να υπάρχουν εκεί μόνιμα, ώστε να μπορεί εύκολα κάποιος να τα βρει και να τα διαβάσει.

Antidepressive Delivery - Chain Of Foods (2007)

$
0
0
Antidepressive Delivery - Chain Of Foods (2007)

???????????: Antidepressive Delivery
??????: Chain Of Foods
????: Heavy Prog / Retroprog
??? ??????: 2007
??????: FLAC (image+cue, scans)
????????: Lossless
??????: 354 Mb
??: katfile/gigapeta/depositfiles/turbobit
????? ? ?????????? ? ??????, ???? Beardfish, Presto Ballet, Black Bonzo ? ?.?. ???????? ?????? ?????? ???????? ??????????. ??????????? ? ?????????? ???????????? ???????? ??????????-???? 1970-? ? ???????? ??????????-??????? ????????????? ?????. ??????????????, ?? ?????? ??????, ???????? ??????? ? ?????? ????? ?????????????? ??????????? ?????? ???????????. ?????? ?????????? ??????? ????????? ?????????? ???????? ???????, ? ????? ? ????? ?????????? ???????? ?????. ????? ??????? ? ??????, ???????????, ??????, ??? ???????? ??????. ???????? ???? ???????? ??? ?? ?? ?? ??????? (???, ??? ? ????????? ???????, ?? ?????? ????????? ??????), ? ?? ??????????. ?????? ????-?????? ? ?????? ???????? ? ???????? ??? ????? ????-??????? ?????, ??????? ???? ??????? ????????? ?????, ?????? ????????? ??????? ?????? ??? ????????????????? ??????? ?????-?????...

(Country) Len Chandler - To Be A Man (1966) - 2016, MP3, 320 kbps

$
0
0
Len Chandler - To Be A Man (1966) Жанр : Country Страна исполнителя (группы) : USA Год издания : 2016 Аудиокодек : MP3 Тип рипа : tracks Битрейт аудио : 320 kbps Продолжительность : 46:24 Наличие сканов в содержимом раздачи : нет Треклист : 01.

Тема на форуме


Les Forbans - Fête la fête, en flaque munit de son bonus

$
0
0
https://ti1ca.com/3g3hbyzr-Forbans1.7z-Forbans1.7z.002.html

1986 - Utiliser 7zip pour décompresser ou un tranxène® !
https://ti1ca.com/40vkr1h7-Forbans1.7z-Forbans1.7z.001.html

Dernier album chez Polydor en 86 avant de bifurquer vers des cieux moins tranquilles + le quarante cinq tours a l'adaptation hasardeuse.

[04:45] 01. Les Forbans - C'Est La Fête (Na Na Na)
[03:11] 02. Les Forbans - La Tête Que T'As
[03:59] 03. Les Forbans - Biguine Rock
[03:24] 04. Les Forbans - Banana's Boulevard
[03:38] 05. Les Forbans - L'Ami Magicien
[03:25] 06. Les Forbans - Le Cœur Qui Bat
[03:02] 07. Les Forbans - Les Talons Qui Swinguent
[02:40] 08. Les Forbans - Señorita
[03:11] 09. Les Forbans - Guitare Mec
[02:16] 10. Les Forbans - Eh Boy


Bonus 45 :
[03:16] 11. Les Forbans - Hey Valérie


tron

The Dead Tongues – Unsung Passage (2018)

$
0
0

61x-WtVoMML._SS500.jpg320 kbps | 88 MB | LINKS

Ryan Gustafson remembers very little about the origins of the ten songs on Unsung Passage, his profound new reflection on the emotional architecture of love, loneliness, and life at large.

He mostly knows that the songs were written during quick spans scattered between various tours of the last two years—as a supporting guitarist for his kindred North Carolina spirits Hiss Golden Messenger and Phil Cook’s Guitarheels and as the leader of his own long-evolving vehicle for a beautifully fractured vision of folk, country, blues, and cosmic American rock, The Dead Tongues. Gustafson’s third and best album under that name, Unsung Passage depends more on the songs themselves than the sounds around them. It is a first-person reckoning with the things Gustafson, a chronically peripatetic adventurer, has seen enough to sing about. “Every turn, every changing that occurs,” Gustafson offers during “The Broken Side of People Everywhere,” his voice sweetly yearning for whatever it is that might come next. “There’s a string attached, with a promise at the end.”

Indeed, funneling the lessons of the road into songs isn’t new for Gustafson; during the last two decades, it has become his standard practice. When he was twenty, he left North Carolina for the first of many backpacking trips across Europe, little but a sense of adventure and wonder to his name. He has hitchhiked from Oregon to New Orleans with a banjo and a bag and lived in and rebuilt an aging school bus, meant for an extended trek across the continent (that is, until the cost of gas proved prohibitive). After several years in a commune in the western woods of Asheville, North Carolina, he now lives in a nearby camper, at least when he’s off the road long enough to call anything home. “When I’m traveling, it’s like walking into these different windows. I’m a witness, with my mouth shut,” Gustafson says. “The people you meet, the way the landscape speaks to you, how a desert is different than a mountain: It has the potential to bring out something you didn’t know was there.”

The ten remarkable songs of Unsung Passage are long-distance distillations of such experiences, of events lived and places seen and pondered and ultimately poured into reflective anthems for our harried times. During “Like a Dream,” a gentle gallop of grinning harmonica and trickling guitar, Gustafson explores the balance of existence from a hillside vantage. He sees the curve of the earth while pondering his need for a paycheck, a moment that eternally pits the banal against the beautiful. “The Broken Side of People Everywhere” is a gorgeous love song written with the wisdom of someone who knows that nothing is forever or perfect, that there’s no real risk in a life where everything ends, anyway. There are meditations on mortality and devotion (the flute-laced dream “My Other”), on money and temporality (the banjo trot “The Giver”), and on impermanence and acceptance (the achingly gorgeous “Pale November Dew.”) This isn’t Gustafson’s idle speculation about life and the world; these are the realizations of a restless mind, of a songwriter who sings “this old town ain’t gonna watch me die” and means it.

Gustafson recorded these songs much as they were written—during short summer sojourns away from the road, when he and a quartet of friends could gather in the Chapel Hill studio The Rubber Room for two-day sessions. Longtime North Carolina confidants and collaborators James Wallace, Jeff Crawford, and Casey Toll form the rhythm section, while Mountain Man’s Molly Sarlé harmonizes softly and adds a filigree of unexpected flute. Other friends offer fiddle and percussion, cello and extra guitar, softly padding songs that stand as statements unto themselves. “Sitting down with an acoustic instrument and making a song, singing, and playing it was the idea,” says Gustafson. “I’ll follow a song to wherever it goes, but I tried to keep this one in the room. This sounds like what we played, what you’re hearing.” These ten songs are snapshots in time, then, glimpses at the sorts of emotional upheavals and adjustments we’re all forced to face as we move from day to day and, as in Gustafson’s way, place to place. The familiar sounds of Unsung Passage, a reflection of Americana bedrock, present a comforting score for some of life’s most uncomfortable situations. But they will pass. “Ain’t it all right?” Gustafson demands at one point. “Ain’t it all like a dream?” After all that living, it surely is.

Jerry Jeff Walker – It’s About Time (2018)

$
0
0

51naw6OHvwL._SS500.jpg320 kbps | 105 MB | LINKS

Throat cancer nearly felled Jerry Jeff Walker last year as he wrapped recording for It’s About Time. That brush with mortality now adds a reflective tinge to the progressive country stalwart’s first album in nearly a decade. Even as his voice settles into a lower key, Walker continues spinning gorgeously easy melodies and true narratives on a life now more front porch than rowdy bars. “It took me years to give it up, but I felt I might lose her love, or myself,” Walker acknowledges on sobriety ode “Rain Song,” reeling hard-earned epiphanies. Opening trifecta “That’s Why I Play,” “California Song,” and “Because of You” all gracefully take stock of what matters, as does a turn on Guy Clark’s “My Favorite Picture of You.” Walker maintains an ear for others’ songs, most notably on dusky ballad “South Coast” and barrel piano roll “Ballad of Honest Sam,” while his son Django’s “Somethin’ Bout a Boat” – covered by Jimmy Buffett – gets a Seventies Hill Country makeover.


White Carniola - Slovenia

$
0
0
Bog daj dobro leto 

bog%2Bdaj%2Bdobro%2Bleto.jpg

Folksong heritage from Adlešiči (White Carniola, Slovenia)


Tracklist:
1. Bog daj, Bog daj dober večer
2. Prošel je, prošel pisani vuzem
3. Od kod si, dekle, ti doma
4. Lepa Anka
5. Ali je kaj trden ta vaš most
6. Pozimi, poleti
7. Rasti, rasti, rožmarin
8. Tribučko kolo
9. Dekle je po vodu šla
10. Lipa mi je, lipa mi je
11. Kopa cura vinograd
12. Ljubca moja, kdo te troštal
13. Rešte se, rešte
14. Jeste li videli moga sinka Janka
15. Lep mi je vrtec ograjen
16. Petelinček lepo poje
17. Šotiš
18. Primi, ženin, čašico
19. Bog je ustvaril zemljo
20. Snoč sem jedno pošto dobil
21. Doletela tičica
22. Zelena mala dubrava
23. Hruške, jabuke, slive
24. Pijmo, bratci, vince
25. Dobar dan, gospodar
26. Išla je devojka
27. Vse tičice lepo pojo
28. Bog daj, Bog daj dober večer

VA - Latino Fitness Club 2018 (2018)

$
0
0
VA - Latino Fitness Club 2018 (2018)
Artist: VA
Album: Latino Fitness Club 2018
Year: 2018
Genre: Pop, Dance, Reggaeton
Format: MP3
Bitrate: 320 kbps
Length: 03:23:28
Size: 477 Mb


(World, Africa) Bombino - Deran - 2018, MP3, 320 kbps

$
0
0
Bombino - Deran Жанр : World, Africa Страна исполнителя (группы) : Niger Год издания : 2018 Аудиокодек : MP3 Тип рипа : tracks Битрейт аудио : 320 kbps Продолжительность : 45:07 Наличие сканов в содержимом раздачи : нет Треклист : 01.

Тема на форуме


Paul Beaubrun – Ayibobo (2018)

$
0
0

Paul Beaubrun – Ayibobo (2018)

  • Artist: Paul Beaubrun
  • Album: Ayibobo
  • Genre: World Music
  • Released: 2018
  • Format: MP3 / FLAC
  • Quality: 320Kbps / Lossless
  • Size: 116 MB / 316 MB

Tracklist:
01 – Naissance
02 – Ayibobo
03 – Why Dont You Love Me
04 – Love Sick
05 – Ezili
06 – Manman
07 – Remember
08 – Marasa Elou
09 – Rise Up
10 – Ouve Zorey
11 – Rise Up – Acoustic
Download Links:
rapidgator: Download

FLAC:
rapidgator: Download

(Mbaqanga, Avant-Garde Jazz) [WEB] Sibusile Xaba — Open Letter to Adoniah — 2017, FLAC (tracks), lossless

$
0
0
Sibusile Xaba "Open Letter to Adoniah" — 2017 ___________ ___________ ___________ ___________ — СТРАНА: South Africa (Pretoria, Gauteng) — ЖАНР: Mbaqanga | Avant-Garde Jazz — ЛЭЙБЛ: Mushroom Hour Half Hour — ИСТОЧНИК: bandcamp.

Тема на форуме


Ultimix Digital Crate [Best Of Rhythm & Scratch] Vol. 1-3 (2018)

$
0
0
Ultimix Digital Crate [Best Of Rhythm & Scratch] Vol. 1-3 (2018)

Artist: Ultimix Digital Crate
Title: Best Of Rhythm & Scratch
Label: Ultimix Records, Ultimix, Inc
Style: Jazz Fusion, New Jack Swing, Bass Music, Funk, Smooth Jazz, Soul, Eurodance, Hip House
Release Date: 05-05-2018
Format: CD, Compilation, Promo
Quality: 320 Kbps/Joint Stereo/44100Hz
Codec: MP3
Tracks: 22 Tracks
Time: 02:34:30 Min
Size: 354 MB

Mariah Carey - The Ballads (2009)

$
0
0
Mariah Carey - The Ballads (2009)

???????????: Mariah Carey
??????: USA
??????: The Ballads
????: Pop | Rhythm & Blues | Soul
????????: Columbia Records; Legacy Recordings [88697 41303 2]
???: 2009
??????: FLAC (*image + .cue,log, covers)
??????: 544Mb
??????: Depositfiles | Turbobit (3% ?? ??????????????)

?????? ???????? ? ???? ?????? ??????? ?? ?????????? ???? ??????? ??????. ????????????? ????? ????????? ? ????? 2008 ????, ????? ?????? ??? ????? ? ???????? ??????? ? ?????? 2009. "The Ballads" ??????? ?? ????????? ????? ? ???????????? ??????? ??????, ??????? ???? ??????? ? ?????? ?????? ? Columbia Records.

The Rogue Tones – Black Sheep (2018)

$
0
0

51RBlEcxUsL._SS500.jpg320 kbps | 103 MB | LINKS

A melodic blend of Americana and Southern Rock…

Judy Brown – Say It (2018)

$
0
0

51rbjbkglIL._SS500.jpg320 kbps | 111 MB | LINKS

Canadian singer, songwriter and guitarist Judy Brown writes and performs her unique blend of original blues, country and rockabilly songs, telling stories about love, loss and resiliency.

Caadi Ma-Ahan-The Album Twenty Twelve-2012-GCP

$
0
0
Download Caadi_Ma-Ahan-The_Album_Twenty_Twelve-2012-GCP Free
Artist: Caadi Ma-Ahan
Title of Album: The Album: Twenty Twelve
Genre: Ethnic
Year of Release: 2012
Tracks: 11
Total Time: 55 minutes and 4 seconds
Format: MP3
Bitrate: 236 Kbps
Total Size: 93.37 MB

# Song Title Artist Time
01 Dheesha, Dheesha Caadi Ma-Ahan 1:24
02 Qaraami Caadi Ma-Ahan 5:04
03 Maxaa Guurka Caadi Ma-Ahan 5:14
04 Jallaleey Caadi Ma-Ahan 4:48
05 Madfacii Kalgacalka Caadi Ma-Ahan 6:59
06 Imaaw Caadi Ma-Ahan 7:22
07 Macalinka-Mudane Caadi Ma-Ahan 4:57
08 Fardowsa Caadi Ma-Ahan 4:16
09 Shaleydeya Caadi Ma-Ahan 5:53
10 Nabad Caadi Ma-Ahan 4:15
11 Jaceyl Caadi Ma-Ahan 4:52

Release: Caadi_Ma-Ahan-The_Album_Twenty_Twelve-2012-GCP

Download Links

The post Caadi Ma-Ahan-The Album Twenty Twelve-2012-GCP appeared first on AlbumDL.

David Brinston – Sidepiece Motel (2017)

$
0
0

61nwm31GfTL._SS500.jpg320 kbps | 108 MB | LINKS

Soul singer/songwriter David Brinston was born in Marks, Mississippi in 1959. He grew up performing gospel with his brothers and sisters, and in his early thirties he emerged with his own solo material, signing with Memphis, Tennessee label Jomar Records. Throughout the early ’90s he scored several regional hits, with his biggest hit being 1993’s “Two Way Love Affair.” With a style informed by such soul figureheads as Al Green and Tyrone Davis, Brinston wrote and recorded songs at a furious clip, releasing new albums for various labels almost annually throughout the mid-’90s, 2000s, and beyond. Highlights were many, including the party-loving atmosphere of both 2001’s Fly Right and 2008’s Party Time. Along with touring the circuit of Southern summer festivals, Brinston would stay active into the 2010s with his irreverent and celebratory R&B styles, releasing a collection of hits in 2014 and Sidepiece Motel, an album of brand-new material, in 2017. ~ Fred Thomas

Stonehills – Hearts & Aces (2018)

$
0
0

41VuPWEeCoL._SS500.jpg320 kbps | 104 MB | LINKS

Stonehills was formed just like many other bands in Finland. Guys hung out in a bar and decided to start a band. In the fall 2016 in Joensuu, these guys were a die-hard Mötley fan Josa (drums), and his old friend Hans (bass) who he used to play soccer with. Hans’s brother Sam (guitar) had a garage with a hang-out space, where Josa’s drum set and a couple of players would fit perfectly. Years ago, Sam used to play guitar in garage bands with Veli (vocals & guitar), a guitar player as well, but the common hobby had to give away to other hobbies, work and so on. Back in the early days their musical style used to be rock and metal, but now the age started to make it’s marks… Hans, who didn’t have much musical background, except listening rock and roll, and Sam, who had not actually played in years, decided that Hans takes the bass and Sam starts to play the guitar again. The style would be rock, but maybe more bluesy style, like the Rolling Stones. A little bit less would be more this time…

Veli had sold his electric guitar after the metal band projects and bought himself an electro acoustic dreadnought. Veli had always played some country and folk by himself, and now he had started to sing more and more. Veli had listened to a lot of country and americana, such as Cash, Ryan Bingham, Steve Earle, The White Buffalo, The Pines, Shovels & Rope and all the alt-country and americana playlists that had arrived along Spotify. Sam asked if Veli would like to play again. Veli bought a cheap electric guitar and announced that he would sing and play the rhythm guitar.

The band started to play cover songs, and performed at a party, where Veli also played some country covers. From the start, the band had had a common goal to start writing their own songs. One day, Hans heard that the band would have a chance to play at a local bar in a poem karaoke event (don’t ask what is that), and the country songs Veli played would fit there, so they started practicing them. A day before the show, Veli had issues with playing only cover songs. He thought that they should have at least one own song. So, he wrote the first Stonehills song “Saturday Night”. The Band practiced it briefly before the show and played it. The gig wasn’t a mind blower but the band had got a new common thought: they should play country, and Veli’s voice and songwriting capabilities supported that perfectly.

Veli started writing songs with madness, in some days two songs a day. The setlist had to be filled with own songs. Stonehills was formed in January 2017, and the style would be alt-country, because there isn’t more describable style out there which is influenced by country and rock; Cash and The Doors; instrumental rock and a bit of finnish schlager. The first gig with the name Stonehills was in March 2017 with a set of own songs. Stonehills was a quartet until April 2017, when top of the line violinist, Olli, joined the band. From that day on they started to perform as a five-man group.

The beautiful sound of Olli’s violin became the trademark of Stonehills, along with Sam’s weeping guitar, Hans’ zen-like bass playing style, Josa’s furious drumming and Veli’s smooth but razor-sharp voice and a warm acoustic guitar sound. The music became hypnotic, filled with emotion with thoughts about humanity itself and time running through our fingers.
From the start, gigging has been the lifeblood of Stonehills. When the show starts, there is always something new to offer and magic in the air. Despite the short period of the band’s existence, Stonehills has played quite a lot in their hometown Joensuu. Now it’s time to get on the road and bring their soulscape to the world.

The debut album, “Hearts & Aces”, is here. Stagelights on your face, that’s how you’re being saved – see you on the road!

Viewing all 99163 articles
Browse latest View live


Latest Images