Quantcast
Channel: _WORLD via Rick Shide on Inoreader
Viewing all 99163 articles
Browse latest View live

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ – ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ «ΕΦΥΓΕ ΕΦΥΓΕ» η ιστορία ενός ελληνικού τραγουδιού, που δονεί Δύση και Ανατολή τα τελευταία 50+ χρόνια

$
0
0
Είναι γνωστό πως υπάρχουν πολλά και διάφορα ελληνικά τραγούδια που έχουν κατά καιρούς ακουστεί στο εξωτερικό – είτε έγιναν, είτε δεν έγιναν παγκόσμια hits. Κάποια μπορεί να τραγουδήθηκαν πριν πολλά-πολλά χρόνια, αλλά σήμερα να είναι σε δεύτερη μοίρα («Ντιρλαντά»), ενώ κάποια άλλα μπορεί να τραγουδήθηκαν και πιο πρόσφατα, δίχως να απασχόλησαν το πλατύ κοινό, αφορώντας περισσότερο στους «μυημένους» (η διασκευή των ιταλών «μεταλλάδων» Holy Martyr στα «Δειλινά» του Ζαμπέτα π.χ.). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν είναι πολλά εκείνα τα ελληνικά τραγούδια που εξακολουθούν να μεταδίδονται σε κάθε μήκος και πλάτος τα τελευταία 50 χρόνια. Να ακούγονται και σήμερα σε Ανατολή και Δύση εννοώ, και να γίνονται συνεχώς «επιτυχίες». Ένα απ’ αυτά τα τραγούδια, που… δεν το πιάνει αναγκαστικά το μάτι και το αυτί πολλών, είναι το «Έφυγε έφυγε», που έγραψε ο Βασίλης Βασιλειάδης σε στίχους Πυθαγόρα και τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης (με την Λίτσα Διαμάντη στη δεύτερη φωνή). Το τραγούδι αυτό, μισόν αιώνα μετά, εξακολουθεί να ακούγεται όχι μόνο στην Ελλάδα (βασική… συρτή απόλαυση σε κάθε λαϊκό γλέντι) αλλά και πέραν αυτής, να «χώνεται» πάντα μέσα στα οριενταλικά DJ sets, να μεταφράζεται σε ξένες γλώσσες και να αποτελεί ένα εκτός λογικής hit σε ποικίλα και αντιδιαμετρικά κυκλώματα.
a%2Bjazz%2Befyge%2B1.jpg
Το «Έφυγε έφυγε» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα περί τα μέσα του 1966 σ’ ένα 45άρι του Στέλιου Καζαντζίδη στην Odeon ως πρώτη πλευρά (στη δεύτερη ήταν το «Δεν σε πιστεύω»). Και τα δύο κομμάτια εκείνου του μικρού δίσκου, περιττό να το πω, έκαναν πάταγο και ακούστηκαν αμέσως σε όλη τη χώρα. Σε μεγάλη φόρμα οι δύο συντελεστές (Βασιλειάδης, Πυθαγόρας) έγραψαν δύο λαϊκά «διαμάντια», στηριγμένα στην ασυναγώνιστη φωνή του Στέλιου, στις μοντέρνες λαϊκές απόψεις στην ενορχήστρωση που κόμιζε η farfisa (έπαιζε ο ίδιος ο Βασιλειάδης) και φυσικά στους πολύ μελετημένους στίχους ενός τεχνίτη του λόγου (όπως ήταν ο Πυθαγόρας Παπασταματίου), που είχαν, ως είθισται, το χάρισμα της άμεσης απομνημόνευσης. Κατά το τυπικό της εποχής ο κινηματογράφος θα αναλάμβανε αμέσως τα ηνία, με το «Έφυγε έφυγε» να ακούγεται στην ταινία του Κώστα Καραγιάννη Σαπίλα και Αριστοκρατία –όπου η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έκανε σεγόντο, υποτίθεται, στον Στέλιο–, ενώ το «Δεν σε πιστεύω» στον Γεροντοκόρο του Ορέστη Λάσκου. Έτσι, ο δίσκος 45 στροφών από τη μια μεριά και ο κινηματογράφος από την άλλη έφεραν τα δύο αυτά τραγούδια στο στόμα όλου του κόσμου, με την πρώτη πλευρά να κάνει σύντομα το πιο μεγάλο άλμα…
Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’60 το «Έφυγε έφυγε» περνάει τα ελληνικά σύνορα και γίνεται επιτυχία τόσο στην τότε Γιουγκοσλαβία, όσο και στην Τουρκία.
a%2Bjazz%2Befyge%2B2.jpg
Πρώτη που φαίνεται να το ανακαλύπτει ήταν η… γειτόνισσα Esma Redžepova, η «βασίλισσα των Τσιγγάνων» από τα Σκόπια –ο κόσμος την έμαθε στην Ελλάδα στα nineties, την εποχή του ethnic πανικού, παρότι τραγούδια της κυκλοφορούσαν στη χώρα μας από τα χρόνια του ’60–, η οποία προς τα τέλη του 1969 δισκογραφεί το τραγούδι στη γλώσσα της, ως “Cigančica mala” (Γυφτοπούλα) σ’ ένα EP της RTB (πάντα με την αρωγή του συγκροτήματος του άντρα της, του Stevo Teodosievski). Φυσικά, το τραγούδι έγινε αμέσως επιτυχία (εξάλλου ό,τι τραγουδούσε η Esma γινόταν πάντα επιτυχία στη νότια Γιουγκοσλαβία), με την εκτέλεση να είναι χάρμα ώτων. Η Esma έχει τη φωνή τού… Διονύσου, ενώ τα ακορντεόν της ορχήστρας τού Teodosievski σβήνουν κάπως από τη μνήμη μας την farfisa του Βασιλειάδη. 
a%2Bjazz%2Befyge%2B3.jpeg
Έτσι, δεν είναι παράξενο το γεγονός πως ακόμη ένα «όνομα» της περιοχής, ο Pepi Baftirovski τραγουδά την επόμενη χρονιά (1970) το «Έφυγε έφυγε», στα ελληνικά(!) αυτή τη φορά, σ’ ένα επίσης 7ιντσο EP της Beograd Disk. Το πόσο ακούστηκαν αυτά τα κομμάτια στα Σκόπια αποδεικνύεται από το γεγονός πως στη συγκεκριμένη εγγραφή συνοδεύει τον Baftirovski η ορχήστρα του Tale Ognenovski, του μεγαλύτερου σλαβομακεδόνα μουσικού του 20ου αιώνα (διαβάζεις το άρθρο τής Wikipedia και αντιλαμβάνεσαι «τι παίζει»). Η διασκευή έχει ενδιαφέρον οπωσδήποτε (και όχι μόνο λόγω γλώσσας), δίχως να φθάνει πάντως την «τρέλα» της Esma…
Η πορεία του τραγουδιού στην Τουρκία υπήρξε ακόμη πιο εντυπωσιακή. Ανυπολόγιστα εντυπωσιακή θα έλεγα, αφού το «Έφυγε έφυγε» διασκευάζεται και «πειράζεται» συνεχώς στη γείτονα τον τελευταίο μισόν αιώνα! Είναι γνωστό, εξάλλου, πως οι Τούρκοι νοιώθουν πολύ κοντά τους την ελληνική λαϊκή μουσική, αφού ήδη από τα χρόνια του ’60 τραγούδια των Καζαντζίδη, Μενιδιάτη, Αγγελόπουλου, Γαβαλά κ.ά. μεταφράζονταν στην τουρκική και ερμηνεύονταν από τα δικά τους ανάλογα «αστέρια». (Θέλω να πω πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη εσχάτως με το λεγόμενο «άνοιγμα» των αγορών. Και όταν ήταν… κλειστές οι αγορές τα ελληνικά τραγούδια εύρισκαν τρόπο να ταξιδέψουν προς Τουρκία). Όλοι, επίσης, γνωρίζουν τα τούρκικα τραγούδια που είχε πει ο Στέλιος στις αρχές του ’60, όπως επίσης και τον αλληλοσεβασμό που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα σ’ εκείνον, τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τον Zeki Müren. Και είναι κι άλλα… πολλά… αλλά θα ξεφύγουμε από το θέμα μας.
a%2Bjazz%2Befyge%2B4.jpg
Ο πρώτος, λοιπόν, που τραγούδησε το «Έφυγε έφυγε» στην τουρκική ως “Duyduk duymadιk demeyin” [EMI/ Sahibinin Sesi] ήταν ο Özdemir Erdoğan, το 1969. Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1940, ο Erdoğanγνώρισε μεγάλη φήμη στα τέλη του ’60 και κυρίως στη δεκαετία του ’70, ηχογραφώντας πολυάριθμα singles και LP, ανακατεύοντας δυτικά (jazz, rock, soul, funk) και τοπικά στοιχεία, προτείνοντας και αυτός (ιδίως με το παίξιμό του στην κιθάρα) το γνωστό anadolu popιδίωμα. Το “Duyduk duymadιk demeyin” (Μην πεις ότι τ’ ακούσαμε, δεν έχουμε ακούσει τίποτα – η μετάφραση με την αρωγή του… αυτόματου) είναι εξαιρετικό, κάτι που οφείλεται στην ενορχήστρωση του μπασίστα τής Özdemir Erdogan Orkestrasi, του Günnur Perin και κυρίως στη χρήση του σάζι και του πνευστού (που μοιράζονται τη μελωδία). Επίσης και το hammond τού Ugur Dikmen ανεβάζει το κομμάτι, παρότι χρειάζεται να στήσεις αυτί για να τ’ ακούσεις. Από την άλλη ο Erdoğan μπορεί να μην είναι Καζαντζίδης, αλλά το τραγούδι το υποστηρίζει με μεγάλη άνεση, έχοντας δίπλα του μια σπουδαία ορχήστρα (με το σάζι να τα ρίχνει, ως ήχος όχι ως σόλο, στο… φτωχομπούζουκο).
a%2Bjazz%2Befyge%2B5.jpg
Η επιτυχία του “Duyduk duymadιk demeyin” υπήρξε άμεση. Το 1970 το τραγουδούσε όλη η Τουρκία, αφού σ’ ένα top της εποχής είναι δεύτερο, πίσω μόνον από το “Venus” των Shocking Blue. Βοήθησε, βεβαίως, όπως και στην Ελλάδα στις ανάλογες περιπτώσεις, ο κινηματογράφος, μιας και την ίδια χρονιά προβάλλεται στις αίθουσες το δράμα του Aram Gülyüz με τον ίδιο τίτλο, και με το “Duyduk duymadιk demeyin” ν’ ακούγεται καθώς πέφτουν τα «γράμματα» της αρχής. Σχετικό άσχετο. Ο Özdemir Erdoğan είχε στείλει τη σύνθεσή του “Gurbet” (Ξενιτιά) να διαγωνιστεί στην 5η Ολυμπιάδα Τραγουδιού στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Ιούλιος 1972) με ερμηνεύτρια τη σύζυγό του Ayşen Erdoğan. Το τραγούδι, παρότι ήταν «μια χαρά», δεν διακρίθηκε (επειδή δεν ήταν δυτικότροπο θα πω), αλλά πέρασε στη δισκογραφία ερμηνευμένο από τον ίδιο. Φυσικά, και με την ευκαιρία, το ζεύγος Erdoğan δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί στο Σύνταγμα, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη…
Το  “Duyduk duymadιk demeyin” γίνεται φυσικά «χρυσός δίσκος», γνωρίζοντας στα πρώτα χρόνια του ’70 απανωτές διασκευές και μάλιστα με τρεις τουλάχιστον διαφορετικούς τίτλους/στίχους!! Ως “O gitti” («Πήγε») το είχε πει η Nermin Candan (είναι η… ψυχεδελική version) και ως “Nereye?” («Πού;») η Ayla Dikmen σε ενορχήστρωση του Emin Fındıkoğlu (άξιος μαέστρος – ακούστε οπωσδήποτε την “Çeçen Kızı” του). Ακόμη, με τους πρώτους στίχους του κορυφαίου τούρκου στιχουργού Sezen Cumhur Önal το τραγούδησαν μέσα στα χρόνια η Türkan Şoray, η Nesrin Sipahi, οι Önder Bali ve Dörtlüsü, ο Hurşid Yenigün και το 2002 η Hande Yener (κορυφαία pop icon της γείτονος). Αναφερόμαστε δηλαδή σ’ ένα ελληνικό τραγούδι με απίστευτη όσο και διαχρονική εμπορική πορεία στην Τουρκία. Εννοείται πως τα ακόμη πιο πρόσφατα χρόνια το έχουν περιλάβει και οι DJs (DJ Senol)…
Να προσθέσουμε ακόμη πως ως “Duyduk duymadιk demeyin” το είπε και ο Nino Nikolaidisστο Ισραήλ (στο δίσκο μάλιστα χαρακτηρίζεται ως “turkish folk song”!).
a%2Bjazz%2Befyge%2B6.jpg
Κι αν όλα τα προηγούμενα μπορεί να φαίνονται κάπως… άγνωστα, το επόμενο δεν είναι καθόλου μα καθόλου άγνωστο. Την περίοδο 2002-2008 προβαλλόταν στο καλωδιακό αμερικανικό κανάλι HBO η σειρά The Wire, ένα… δραματικό κοινωνικό και αστυνομικό θρίλερ σχετικό με την «άλλη» ζωή στην Βαλτιμόρη, που είχε και… ελληνικό ενδιαφέρον, αφού εμφανιζόταν σε κάποια επεισόδια μια εγκληματική συμμορία, οι… Greeks, αρχηγός της οποίας ήταν ο Έλληνας (αγνώστων λοιπών στοιχείων) και υπαρχηγός της κάποιος… Σπύρος Βονδόπουλος. Οι Greeks ήταν «λουλούδια». Ανακατεύονταν με όλες τις βρωμιές (λαθρεμπόριο όπλων, trafficking, ναρκωτικά κ.λπ.) και κάποια στιγμή, σ’ ένα δείπνο, ακούγεται, στην καλύτερη ηχογραφική απόδοση που θα μπορούσε να αναμένει ο καθείς, το «Έφυγε έφυγε» με τη φωνή του Στελάρα (είχε, δε, προηγηθεί ως background το «Ψωμί της ξενιτιάς»). Τα τραγούδια είχε χώσει ανάμεσα ο ελληνοαμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος George Pelekanos (από τους βασικούς συντελεστές της σειράς), με το… “Efuge-efuge” να περιλαμβάνεται και στο soundtrack, που είχε κυκλοφορήσει από την Nonesuch το 2008. Έτσι, θα μπορούσε κάποιος ν’ απολαύσει τον Στέλιο Καζαντζίδη δίπλα στους Blind Boys of Alabama, στον Solomon Burke ή τον Tom Waits... Ε ρε χαρές και πανηγύρια! Το «Έφυγε, έφυγε» γινόταν δηλαδή ένα «παγκόσμιο» τραγούδι, αφού τόσο η σειρά, όσο και το soundtrack αγαπήθηκαν από εκατομμύρια θεατές / ακροατές σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Όμως, σ’ αυτό το σημείο, πρέπει να σημειωθεί κάτι…
Ο άνθρωπος εκείνος που τοποθέτησε το «Έφυγε έφυγε» στον αμερικανικό χάρτη, προτείνοντάς το σ’ ένα «άλλο» κοινό, φαίνεται πως ήταν ο πρόωρα χαμένος rapper και παραγωγός J Dilla, ο οποίος είχε σαμπλάρει το κομμάτι ήδη από το 2002! Φυσικά, μετά την προβολή τού The Wire το σάμπλαραν κι άλλοι, όπως ο Action Bronson στο “Eastern Promises” το 2010…
Όπως γίνεται αντιληπτό μια τέτοια (αμερικάνικη) διαφήμιση του τραγουδιού των Βασιλειάδη & Πυθαγόρα δεν θα μπορούσε παρά να το φέρει και πάλι στην επικαιρότητα. Το αποτέλεσμα είναι οι νεότερες εκτελέσεις (και δεν εννοώ τις ελληνικές) να διαδέχονται η μία την άλλη τα τελευταία χρόνια, αφού ο οριενταλισμός πήρε κάποια στιγμή τα σκήπτρα στις πίστες από το afrobeat, όπως τα είχε πάρει κι εκείνο (τα σκήπτρα) από το lounge και την bossa nova στα μισά των 00s… Αν και τελικώς όλα «μέσα» είναι. Από τη στιγμή που δεν παράγεται τίποτα καινούριο, το οποίο να παρουσιάζει αληθινό ενδιαφέρον (για την πλατιά, ή την κάπως πιο πλατιά κατανάλωση – δεν αναφέρομαι στα ειδικά γούστα), ας ακούμε το «Έφυγε έφυγε»… απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Σημειώστε μερικές από τις εκτελέσεις που αναδείχθηκαν τον τελευταίο καιρό.  
a%2Bjazz%2Befyge%2B7.jpg
Το τραγουδάει κατ’ αρχάς η… underground bellydancer Cherry Bandora(“Duyduk…” και τα λοιπά) στο σχετικώς πρόσφατο άλμπουμ της “The Golden Years” (2014). Το hammond είναι τονισμένο, το μπουζούκι παίζει σωστά, αλλά η κάπως… spooky version δεν μπορεί να συγκριθεί με τις παλαιότερες. Μία άλλη μπάντα από το ανύπαρκτο… Kikiristan, οι Impérial Kikiristan τραγουδούν το “Efige efige” στη γλώσσα μας (2010) και το λένε ωραία – αν και ακόμη ωραιότερα λένε το «Τεφαρίκι» των Μιχάλη Μενιδιάτη / Μίμη Θειόπουλου, που εκτόξευσε, στα seventies, ο Aris San. Υπάρχει επίσης κάποιος Σκανδιναυός, φρονώ, ονόματι Jonas Eriksson που τραγουδά κι αυτός “Efige efige”, όπως κι ένα ακόμη καινούριο γκρουπ οι Mike Malak & The Fakersαπό τη Γερμανία. Το δικό τους “Efige, efige” το λένε στη γλώσσα μας κάπως σαν… μεθυσμένοι, και γι’ αυτό, ίσως, ακούγονται στ’ αυτιά μου συμπαθείς. Στο βίντεο, όμως, που έχουν ανεβάσει στο YouTube μιλάνε για… “greek pop music after a serbian gypsy song”. Αφήνω εκείνο το “pop” που δεν σηματοδοτεί σωστά (“popular” θα ήταν το σωστότερο), αλλά να εμφανίζεται το τραγούδι των Bασιλειάδη & Πυθαγόρα κάπως σαν επηρεασμένο από σέρβικο… ρομοτράγουδο είναι ενοχλητικό. Εδώ, η Ρομά Esma Redžepova στο δισκάκι της το 1969 το παρουσιάζει ως “Efige, efige” με τα στοιχεία (Vasiliadi/ Pitagora – S. Teodosievski) και θα ’ρθει μετά από 45 χρόνια ο Γερμανός για να μας τα πει αλλιώς; 
a%2Bjazz%2Befyge%2B8.jpg
Πάντως εγώ, όταν δεν ακούω Στέλιο, Esma ή Erdoğan, προτιμώ τον Ανδρέα Ζακυνθινάκη του ’78, που διαθέτει φωνάρα έχοντας και βαρβάτη γκρούβα, ή ακόμη και τον Χρύσανθο βρε αδερφέ που λέει το άσμα χύμα και στα ποντιακά! Για να μη γράψω για τους «δημοτικούς» μας, μιας και το τραγούδι έχει περάσει προ πολλού και στα κλαρίνα...
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια μάς πήρε η κάτω βόλτα –με τη διάλυση των γραπτών και άγραφων κοινωνικών συμβολαίων βασικά, όπως και με όλα τα υπόλοιπα σιχάματα που ήρθαν για να κοντύνουν τις ζωές μας– και λησμονούμε ώρες-ώρες τα αυτονόητα. Τη δύναμη της μουσικής που μπορεί να φέρει αντάμα τους ανθρώπους (τους κανονικούς ανθρώπους) και εννοώ εμάς, τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς, τους Αμερικάνους ή τους Γερμανούς, κάτι που δεν μπορεί να το πράξει, όπως το πράττει η μουσική, ούτε ο κινηματογράφος, ούτε το θέατρο, ούτε η γλυπτική, ούτε η ζωγραφική.
Γι’ αυτό σας λέω… Ένα σίδερο αναμμένο…

Fats Domino - Walking to New Orleans: 100 Legendary Imperial Recordings 1949-1962 [4CD Remastered Box Set] (2002)

$
0
0
Fats Domino - Walking to New Orleans: 100 Legendary Imperial Recordings 1949-1962 [4CD Remastered Box Set] (2002)

Artist: Fats Domino
Title Of Album: Walking to New Orleans: 100 Legendary Imperial Recordings 1949-1962
Year Of Release: 2002
Label (Catalog#): Capitol Records [72435-37374-2-9]
Country: United States
Genre: Rock & Roll, Rockabilly, Early Rhythm & Blues
Quality: FLAC (tracks,cue,log)
Bitrate: Lossless
Time: 3:47:57
Full Size: 1.23 gb
Upload: Turbobit

Harlots - Betrayer (2008)

$
0
0
Harlots - Betrayer (2008)

???????????: Harlots
??????: Betrayer
??? ??????: 2008
????: Deathcore / Math Metal / Experimental
??????: USA (Milwaukee, Wisconsin)
??????: Lossless: APE (cue+covers+log)
??????: 355.89 Mb
????????: ??? ???
?????? ??: Turbobit | Hitfile | Rapidgator

Harlots - Betrayer (2008)

Pseudogod ‎? Deathwomb Catechesis (2012)

$
0
0
Pseudogod ‎? Deathwomb Catechesis (2012)

???????????: Pseudogod
??????: Deathwomb Catechesis
??? ??????: 2012
????: Black / Death Metal
??????: ?????? (?. ?????)
??????: Lossless: FLAC (track's) covers+log
??????: 334.61 Mb
?????? ??: Turbobit | Hitfile | Rapidgator

Pseudogod ‎? Deathwomb Catechesis (2012)

Supermax - World Of Tomorrow (1990)

$
0
0
Supermax - World Of Tomorrow (1990)

???????????: Supermax
??????: Germany
??????: World Of Tomorrow
????????! ? ??? ??? ???? ??? ????????? ???????? ??????.

????: Funk, Reggae, Rock
??? ??????: 1990
????????: (CD-Rip) Hansa (260 831)
??????: 870 kbps FLAC (image. cue. log. cd scans)
??????: 400.15 Mb
?????????????: Depositfiles/Turbobit

Old Jerusalem – Chapels (2018)

$
0
0

51yIwb3jXgL._SS500.jpg320 kbps | 73 MB | LINKS

Tracks:
01. Carnation Day
02. Black Pool Of Water And Sky
03. The Meek
04. Oleander
05. I Could Never Take the Place of Your Man
06. Lighthouse
07. Ancient Sand, Ancient Sea
08. Lucky Me
09. Magna
10. How Beautiful, That

Scorpions - Discography (1972-2012)

$
0
0
Scorpions - Discography (1972-2012)

Artist: Scorpions
Title Of Album: Discography
Year Of Release: 1972-2012
Label: RCA/Rhino/WMG/Harvest/EMI/Mercury
Country: Germany
Genre: Hard Rock, Heavy Metal
Quality: FLAC (image+.cue,log,scans)
Bitrate: Lossless
Full Size: 44.40 gb
Upload: Turbobit

Santana – Evil ways (2018)

$
0
0

not3cd287.jpg320 kbps | 476 MB | LINKS

CD 1
01. Jingo
02. Every day I have the blues
03. Fried neckbones and some home fries
04. Persuasion
05. Jammin’ home
06. Latin tropical
07. The way you do me [live]
08. Soul sacrifice

CD 2
01. Evil ways [live]
02. Santana jam
03. Acapulco sunrise
04. Travelin’ blues
05. Jam in G minor
06. Hot tamales
07. Let’s get ourselves together
08. Funky piano [live]
09. Rock me [live]

CD 3
01. As tears go by
02. El corazon manda
03. Coconut grove Hawaii
04. Jam in E
05. Santana jam [live]
06. With a little help from my friends
07. Soul sacrifice [live]
08. Just ain’t good enough [live]
09. We’ve got to get together; Jingo


Henri Salvador - 1978 - flac par Fred'

$
0
0
https://mega.nz/#!mVNikSiL!KNxuzy9AdvP6j9LPy-dh3jvh_z0YZCoa32ouaV8tpkU

 Ca ressemble à un album de contrat car Henri est en dépression suite a la disparition de sa femme. Sortie fin décembre, pas de 45 tours mis a part la 12 en face b. Le 45 est "Carnaval", on l'a pas. Un album sans surprise, c'est du Salvador pur jus qui mélange bien les genres et son côté critique social qu'on a un peu oublié ! La moité de l'album est inédit en cd.

[03:08] 01. Henri Salvador - Les canotiers
[02:31] 02. Henri Salvador - Le tour des choses
[02:23] 03. Henri Salvador - On y va quand même
[02:20] 04. Henri Salvador - Monsieur l'baron
[03:31] 05. Henri Salvador - A coeur joie
[03:03] 06. Henri Salvador - Satchmo au paradis
[03:47] 07. Henri Salvador - Si j'étais une musique
[03:08] 08. Henri Salvador - Y'a des jours
[02:05] 09. Henri Salvador - Ouais
[02:40] 10. Henri Salvador - Balance la danse
[03:04] 11. Henri Salvador - C'que ca va mal
[03:52] 12. Henri Salvador - Je n'peux pas travailler

Steve Marriott - Marriott (1976) [Reissue 2005]

$
0
0
Steve Marriott - Marriott (1976) [Reissue 2005]

???????????: Steve Marriott
??????: Marriott
????: Hard Rock / Blues / Soul / Funk
??? ??????: 1976 / 2005
??????: FLAC (tracks+.cue, log, covers)
????????: Lossless
??????: 251 Mb
??: turbobit/uploadboy/gigapeta/katfile

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 126

$
0
0
a834.jpg
31/10/2018
Παρτιτούρα του (και) συνθέτη Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (31 Οκτωβρίου 1888 – 8 Ιανουαρίου 1944).
[Φωτογραφία μέσω του ακαταπόνητου ερευνητή της λόγιας μουσικής των Ελλήνων και των ελληνικής καταγωγής συνθετών φίλτατου Θωμά Ταμβάκου, από τον οποίον μαθαίνουμε πως στον Λαπαθιώτη ανήκουν 154 συνθέσεις και πως «η μουσική εργογραφία του αποτελείται κυρίως από ελεγείες (30), εμβατήρια, μικρές συμφωνικές σουίτες (3), βαρκαρόλλες, ταγκό, βαλς, και τραγούδια για φωνή και πιάνο».

31/10/2018
Από εγγλέζικη LP-συλλογή το ακούω και όχι από 45άρι, αφού κάτι τέτοια δισκάκια κοστίζουν συνήθως περιουσίες και τα έχουν ελάχιστοι.
Τέλη ’50, αρχές ’60 και ό,τι πιο κοντά στο πνεύμα του ροκ, που θα ξεσήκωνε τους πάντες μετά από λίγα χρόνια, είναι αυτά τα φοβερά r&b, που γράφονταν από αγνώστους μουσικούς σε μικρές ή… ανύπαρκτες εταιρείες.
Μετά ήρθαν το freakbeat στο Νησί και το garage-punk στην Αμερική…  

30/10/2018
Στο αφιέρωμα στο ελληνικό queer cinema, που είναι ενταγμένο στο φετινό 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που ξεκινά μεθαύριο, θα προβληθούν 38 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Από πολύ γνωστές (το Vortex του Νίκου Κούνδουρου, το Μετέωρο και Σκιά του Τάκη Σπετσιώτη, η Στρέλλα του Πάνου Χ. Κούτρα), μέχρι σχετικώς άγνωστες ή και εντελώς άγνωστες (στο ευρύτερο κοινό), όπως ο Λίβυος του Γιώργου Καλογιάννη. Δεν θα προβληθεί όμως η Όπερα του Ανδρέα Βελισσαρόπουλου, μια βραβευμένη και πλέον θρυλική ταινία 39 λεπτών από το Φεστιβάλ του 1976, η οποία δεν υπάρχει πουθενά.
a903.jpg
Όχι… δεν την έχω… ούτε την έχω δει. Έχω όμως δημοσιεύσεις γι’ αυτή από περιοδικά της εποχής, όπως κι αυτή τη σπάνια φωτογραφία που δεν θα την βρείτε εύκολα αλλού… 

29/10/2018
Έφυγε από τη ζωή ο Δήμος Θέος, στα 83 του. Απώλεια για το σινεμά, το βιβλίο και τη σκέψη...
Πιο κάτω βλέπετε μια σπάνια φωτογραφία από τη δεύτερη αυστηρά προσωπική ταινία του, τη «Διαδικασία» από το 1976.
Βασικά εδώ ο Θέος αναπλάθει το μύθο της Αντιγόνης, διατηρώντας το μυθολογικό / ιστορικό background, αλλά βάζοντας τους ήρωες να συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά (και) με όρους, θα έλεγα, της εποχής μας. Οι εξουσιαστικές δομές αλλάζουν χέρια (μητριαρχία-πατριαρχία, η συγγενική οργάνωση της κοινωνίας παραχωρεί τη θέση της στην οργάνωση με βάση τις παραγωγικές σχέσεις, ο στρατός αποκτά νέο ρόλο μέσα από μια ιμπεριαλιστική οπτική και πρακτική κ.λπ.).
Είναι δύσκολο να υπάρξει «περίληψη» της «Διαδικασίας», που μάλλον αποτελεί την πιο «ερμητικά κλειστή» ταινία του ελληνικού κινηματογράφου… εντελώς αδύνατον να αποκρυπτογραφηθεί στην ολότητά της.
a902.jpg
Αξίζει μια προβολή της, το προσεχές διάστημα, και μια συζήτηση επ’ αυτής, με αφορμή την απώλεια του δημιουργού της… 

29/10/2018
Η ομήγυρη του «έντεχνου» συνθλίβεται συναισθηματικά μέσα από τα δημόσια (αλλά μαγνητοσκοπημένα) δάκρυα του Νταλάρα για το Μάνο Ελευθερίου (που δεν κόπηκαν στο μοντάζ, στην εκπομπή του Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ… δάκρυα είναι άσε τα να υπάρχουν), ενώ… αναπτερώνει το ηθικό της μέσα από τη συνεργασία Αρβανιτάκη-Κότσιρα (κι ένα πλαδαρό τραγουδάκι, που, παλιά, δε θα εύρισκε θέση ούτε μεταξύ των εικοσιτεσσάρων ενός διπλού LP).
a901.jpg
Κουφάρι που επιπλέει είναι το «έντεχνο» της πίστας. Ιδίως αυτό το «μετά το ’90», που επιχειρούν κάποιοι να το αναζωπυρώσουν και που συνειρμικά θα το συνδέω, πάντα, με τις… βούτες του «εκσυγχρονισμού». 

27/10/2018
Ο αληθινά μεγάλος καλλιτέχνης δεν βγάζει ένα-δυο καλά άλμπουμ στην αρχή της καριέρας του και μετά σαβούρα. Βγάζει πάντα μεγάλους δίσκους.
Μόνο θλίψη για το χαμό τού ασύγκριτου Tony Joe White… κι ένα τραγούδι του από το 1998.

Whitesnake - Osaka 2016 (2016)

$
0
0
Whitesnake - Osaka 2016 (2016)

Artist: Whitesnake
Title Of Album: Osaka 2016
Year Of Release: 2016 [2 × CD, Live, Bootleg]
Label: Xavel Silver Masterpiece Series [XAVEL-SMS-103]
Genre: Hard Rock
Quality: FLAC (tracks, scans)
Total Time: 01:40:37
Total Size: 654 Mb
Upload: Depositfiles, Turbobit
Discogs.com

??????? ? ???????? ?????? ????? 13 ??????? 2016 ????

Ashford & Simpson – Love Will Fix It : The Warner Bros. Anthology 1973-1981 (2018)

$
0
0

dctsh4.jpg320 kbps | 537 MB | LINKS

Ashford & Simpson: Love Will Fix It – The Warner Bros. Records Anthology 1973-1981 is a comprehensive three-disc collection spanning the legendary song-writing duo’s classic recordings for the major label. The husband and wife team of Nickolas and Valerie, having established themselves as one of Motown’s many successful hit-making partnerships (“Ain’t No Mountain High Enough,” “You’re All I Need To Get By”), added even more depth, emotion and rich musicality to their self-produced recordings.

This Groove Line Records release features all of the duo’s Warner Bros. R&B hits including I’d Know You Anywhere, Send It, Don’t Cost You Nothing, Found A Cure, Is It Still Good To Ya, Tried Tested And Found True, and Nobody Knows, as well as an un-released version of The Debt Is Settled and club hits like Stay Free, Bourgie Bourgie and One More Try. A third disc features 12” Disco mixes from Jimmy Simpson, Tom Moulton, Joe Claussell and previously unreleased John Morales (M&M) and Mike Maurro mixes of Love Don’t Make It Right and Tried, Tested and Found True.

Groove Line Records cut no corners when making sure that each and every one of our releases has the highest quality performance possible. This anthology is newly remastered from the original tapes and housed in a deluxe digipack containing a 28 page booklet featuring rare photos and artwork. With liner notes penned by Christian John Wikane, which include many glowing quotes from the artist’s peers and personal tributes from musical director Ray Chew and vocalist Fonzi Thornton (CHIC), Ashford & Simpson: Love Will Fix It – The Warner Bros. Records Anthology 1973-1981 three CD set is an essential addition to any serious R&B, Soul, Funk and Disco collector.

Kill Devil Hill - Kill Devil Hill (2012)

$
0
0
Kill Devil Hill - Kill Devil Hill (2012)

???????????: Kill Devil Hill
??????: USA
??????: Kill Devil Hill
????: Heavy Metal
????????: Steamhammer; SPV GmbH. [SPV 36312 CD]
???: 2012
??????: FLAC (*image + .cue,log, covers)
??????: 350Mb
??????: Turbobit | Uploaded (3% ?? ??????????????)

Juanito Makandé - El Habitante de la Tarde Roja (2018).VS.MP3

$
0
0
[Image: sj20z6xl.jpg]

Juanito Makandé - El Habitante de la Tarde Roja (2018).VS.MP3
Flamenco | mp3 320 Kbps | 106 Mb
M201802871

1. El Vuelo de los Cuchillos
2. La Soledad
3. Oh Mama
4. Vivir Sin Miedo
5. El Llanto de las Gallinas
6. Me Marcharé
7. Guarromántico
8. A los Inviernos los Mata el Amor
9. Una Broma Seria
10. Entre Mi Casa y la Luna
11. No Te Alejes
12. Tangos del Adiós

[Image: xOR7YbH.png]

[Solo los usuarios registrados pueden ver los enlaces | Only registered and activated users can see links Cliquea aquí para registrarte | Click here to register]

Juanito Makandé - El Habitante de la Tarde Roja (2018).VS.MP3

$
0
0
[Image: sj20z6xl.jpg]

Juanito Makandé - El Habitante de la Tarde Roja (2018).VS.MP3
Flamenco | mp3 320 Kbps | 106 Mb
M201802871

1. El Vuelo de los Cuchillos
2. La Soledad
3. Oh Mama
4. Vivir Sin Miedo
5. El Llanto de las Gallinas
6. Me Marcharé
7. Guarromántico
8. A los Inviernos los Mata el Amor
9. Una Broma Seria
10. Entre Mi Casa y la Luna
11. No Te Alejes
12. Tangos del Adiós

[Image: xOR7YbH.png]

[Solo los usuarios registrados pueden ver los enlaces | Only registered and activated users can see links Cliquea aquí para registrarte | Click here to register]

Dead Can Dance – Dionysus (2018)

$
0
0

Dead Can DanceIn Greek mythology, Dionysus represents the god of the grape harvest, winemaking, and wine, of fertility, ritual madness, religious ecstasy, and theatre. In ancient times, he was worshipped fondly by his followers with cultural festivities, wine-induced ritualistic dances, intense and violent orgies, and secretive various depictions of drunken revelry (the Dionysian Mysteries). What he embodied was the intoxicating portion of nature. The worship began as a celebration of culture, with plays and processions, and progressed into a cult that was shrouded in mystery. It was characterized by a worshipper’s powerful identification with and emotional connection to the god. The rituals behind the celebrations and the symbolism of creative renewal is what provides the creative…

85 MB  320 ** FLAC

…impetus behind Dead Can Dance’s album Dionysus.

The Dead Can Dance’s creative force, vocalist Lisa Gerrard and multi-instrumentalist Brendan Perry first met in Melbourne in 1979 and developed through the same “new wave” music scene as singer Nick Cave. They formed the band Dead Can Dance in 1981 and the duo has been creating boundary-breaking music ever since. Throughout their career, both Gerrard and Perry have proven to be unique sonic architects who never relied on blueprints. Over the years, the duo went to reap a rich harvest of influences as diverse as Renaissance music, Spanish and Celtic folk music, ancient forms of music, Gregorian Chants, Balkan folk music, music from the Middle East along with Joy Division and Scott Walker influences and vocals, ambient music that were mixed with ethnic African rhythms into a mélange that was uniquely their own. On top of that were incantatory wordless vocalizations by Gerrard, which was steeped in the older melismatic traditions and Perry’s dark tenor that added to their yin- yang relationship and work approach.

Musically, Dionysus is an impressive and ambitious amalgam of the band’s previous leanings like the sampled and kaleidoscopic nature of Into the Labyrinth (4AD, 1993) and the percussion dominated Spiritchaser. (4AD, 1998). There are no songs here in a classical sense as it was done on their previous records. The song format was completely eschewed as a concept. Divided in two compositions that are further subdivided into several movements, the duo took the constituent elements of some of its past and further refined them into an enormous sound bathed in a myriad of melodies and polyrhythms. Each of these acts and their movements has distinct moods and ambiances that reveal varied soundworlds with fresh nuances and facets with each new listen. As a result, Dead Can Dance creates a non-linear, genre-less concoction that merges tribal beats, ambient sounds, folk instruments like bagpipes, Bulgarian choirs, dulcimers, highly-manipulated samples into a decontextualized whole, an idea that is close to composer and conceptualist Jon Hassell’s concepts of Fourth World Music. As a result, literally, the listener is transmuted in both geography and dimension.

The opening movement “Sea Borne” is built on dense and dizzy layers of loops and beats that are overwhelmed by interspersing ethereal, windswept vocal textures that resonate like gigantic springs. All movements seamlessly transit into the next. “Liberator of Minds” is built on layers of percussion and Middle Eastern melodies and various vocal chants. “Dance of the Bacchantes” mixes various types of percussions, the Brazilian berimbau instrument, and an annoying synthesizer that imitates bagpipes, hand claps, vocal choirs (that seems to resemble Serbian women choir), Moroccan ululations and sounds from both Eastern and Western traditions that are intertwined within a dense forest of sounds and orchestrations. The pacing of this movement literally drives the listener into a frenzied ecstasy. Truly, there is a spiritual and even magical quality to this music.

While the first act doesn’t really reveal easily the fact that this is DCD music as there aren’t any of their characteristic vocals and song formats, the second act “ACT II: The Mountain -The Invocation -The Forest—Psychopomp” reveals more of their presence. “Mountain” delves deeper into Balkans music with its opening melodies on bagpipes that are sprinkled with Moroccan ululations and are augmented by tribal beats. Very soon the familiar vocals chants by Perry and Gerrard are heard and a wave of familiarity washes over. There is a call and response duet between Perry and Gerrard’s radiant vocals which resemble a Bulgarian choir chants. This movement then morphs into the next just by using sounds of bells and goats.

“The Invocation” uses samples of Bulgarian choir possibly The Mystery of the Bulgarian Voices with whom Gerrard has recorded and performed recently (Prophecy, 2018). This is not the first time she has worked with musicians in Bulgaria as she even performed with the Genesis orchestra in Sofia in early 2018. The choir’s chants are re-contextualized as DCD builds all kinds of sounds around them and at one point the vocals just chant a different kind of melody. “The Forest” feels more like it might have come from the Spiritchaser album with its percussive beats, Arabic orchestrations, and shimmering electronics and Perry’s lead vocals.”Psychopomp” has a different sound aesthetics and it actually feels as if it was recorded in a tropical jungle with its sounds, whistles and rattles, and characteristic electronics as DCD weaves music that is both evocative and plaintive.

Dead Can Dance has always explored the intersections between genres, geographies, sounds, cultures, modern and primitive, folk music and contemporary music. All throughout their illustrious career, the duo has been both purveyors and seekers of transcendent cultural experiences. Dionysus is thoughtful in its construction, unfurling in a dreamy fantasia that is imaginative, colorful and intriguing. It fits perfectly into the continuum of DCD’s entire career. But at moments its dense nature makes it feel like it’s a kind of construction project. Every sound has been meticulously built and each second has been crammed with sounds as if the listeners might be bored. Still, the album feels adventurous and challenging with its multidimensional trance groove trajectory that envelops the listener with its mysteries and visionary power. Their elastic musical approach suggests that the world is a cultural continuum and not a series of segmented and isolated spaces. Like DCD’s other works, Dionysus takes travelers on a nocturnal pilgrimage through uncharted places of worship made of sound, which are at the same time strange and oddly familiar. As such, this album is a soundtrack for the spirit. — AllAboutJazz

Falco - LIVE forever (1999)

$
0
0
Falco - LIVE forever (1999)

???????????: Falco
??????: LIVE forever
???: 1999
??????: Austria
????: Electronic, Synth-pop
??????: FLAC (image, 1009 kbps, cue, log, scans)
??????: 568 MB (3% ??????????????)
????????????: 68:27
Label: ????? ?????????? "???????" ?? ???."Warner Music" 4670001545402
?????? ?? Turbobit

REO Speedwagon – Live on Soundstage (2018)

$
0
0

51NrcyjZecL._SX425_.jpg320 kbps | 173 MB | LINKS

REO Speedwagon: Soundstage Classic Series, presents Kevin Cronin (lead vocals, guitar), Bruce Hall (bass), Neal Doughty (keyboards), Dave Amato (lead guitar) and Bryan Hitt (drums) performing a full-throttle, 16-song set that spans the band’s celebrated 35-year career – from the Number 1 charting “Keep on Loving You” and “Can’t Fight This Feeling” to hits from their most recent album release “Find Your Own Way Home”.

King Crimson – Ladies of the Road (Live 1971/72) (2018)

$
0
0

81EbhAuSl1L._SL1200_.jpg320 kbps | 262 MB | LINKS

CD1
1. Pictures Of A City (Live 1972) 08:45
2. The Letters (Live 1972) 04:43
3. Formentera Lady (Abridged) [Live 1971] 06:41
4. The Sailor’s Tale (Live 1971) 05:43
5. Cirkus (Live 1971) 07:57
6. Groon (Live 1972) 06:51
7. Get Thy Bearings (Live 1972) 08:33
8. 21st Century Schizoid Man (Live 1972) 08:58

CD2
1. Schizoid Men – 1 (Live 1972) 01:44
2. Schizoid Men – 2 (Live 1972) 04:45
3. Schizoid Men – 3 (Live 1972) 03:12
4. Schizoid Men – 4 (Live 1972) 05:15
5. Schizoid Men – 5 (Live 1972) 06:22
6. Schizoid Men – 6 (Live 1972) 03:56
7.. Schizoid Men – 7 (Live 1972) 05:13
8. Schizoid Men – 8 (Live 1972) 03:18
9. Schizoid Men – 9 (Live 1972) 05:01
10. Schizoid Men – 10 (Live 1972) 03:23
11. Schizoid Men – 11 (Live 1972) 04:57
12. Schizoid Men – 12 (Live 1972) 05:40

Viewing all 99163 articles
Browse latest View live




Latest Images